Νίκος Αμπατιέλος: Χιλιάδες δυνατά, χαμογελαστά, αληθινά νεανικά πρόσωπα!

Νίκος Αμπατιέλος: Χιλιάδες δυνατά, χαμογελαστά, αληθινά νεανικά πρόσωπα!

Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να πλαισιώσει την παρουσία του στη ΔΕΘ με νέους και νέες και με πλάνα χαμογελαστών νέων. Είπε ότι η νεολαία έχει «την πρώτη θέση στην καρδιά και στο μυαλό» της κυβέρνησης και μίλησε για μια νέα γενιά «που δοκιμάστηκε πολύ το τελευταίο διάστημα»… Ξέχασε, βέβαια, να πει ότι η κυβέρνησή του ήταν αυτή που έβαζε τις «δοκιμασίες»: κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια επειδή δεν πήραν κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας, ελάχιστη βάση εισαγωγής που άφησε εκτός πανεπιστήμιων 40.000 νέους, νόμος για δεκάωρη εργασία και απλήρωτες υπερωρίες, κλοπή των ασφαλιστικών εισφορών των νέων για να δοθούν στους «επενδυτές», επέκταση των προγραμμάτων ανήλικης εργασίας, καταστολή κ.λπ.

Τελικά τα νεανικά πρόσωπα έγιναν ντεκόρ για να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός αυτά που ετοιμάζεται να δώσει στους λίγους, αφού ουσιαστικά η εξαγγελία της κυβέρνησης για το «πρώτο ένσημο» δεν είναι παροχή προς τους νέους εργαζόμενους αλλά προς τις επιχειρήσεις, προκειμένου να εξασφαλίσουν πιο φτηνή εργατική δύναμη με επιδότηση του κράτους.

Φυσικά, δεν πρόκειται για καμιά καινοτομία… Οποιος επισκεφτεί την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ θα δει ότι ανά πάσα στιγμή τρέχουν πολλά τέτοια προγράμματα, ενώ –δικαιολογημένα ίσως από την πλευρά της– η πρώην υπουργός εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρήθηκε υπενθυμίζοντας ότι επί των ημερών της αυτά τα προγράμματα έδιναν περισσότερα στους εργοδότες…

Είναι αξιοσημείωτο ότι μετά τη συνέντευξη κάποιοι είπαν ότι ο κ. Μητσοτάκης «τορπίλισε τη συναίνεση». Ο καθένας με τον καημό του… Εμείς καλούμε τη νεολαία να μη δώσει καμία συναίνεση στην πολιτική της κυβέρνησης, που αποδεικνύεται εγκληματική σε όλους τους τομείς. Να οργανώσουν από τώρα την απάντησή τους μέσα από τα μαθητικά συμβούλια, τους φοιτητικούς συλλόγους, τα εργατικά σωματεία.

Τα όνειρα της νέας γενιάς δεν χωράνε σε φιλοδωρήματα, αμοιβές με ρεπό και gigabytes, που έχουν στόχο να κρύψουν την επίθεση στα δικαιώματα και στη ζωή των νέων ανθρώπων. Για να πάψουν επιτέλους τα όνειρα των νέων να «στριμώχνονται» στα στενά πλαίσια αυτού του βάρβαρου συστήματος χρειάζεται «να κοκκινίσουν», όπως έγραψε ο Οδυσσέας Ελύτης και μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Τέτοιοι στίχοι πρέπει να συνοδεύουν τους αγώνες της νέας γενιάς, να τους δίνουν προοπτική, δυνατά και μεγάλα οράματα, να μείνουν ζωντανοί, να δίνουν ώθηση για να αναπτυχθούν καινούργιοι, ακόμη πιο μαζικοί και δυναμικοί αγώνες. Γι’ αυτό κι εμείς, οι νέοι κομμουνιστές, δηλώνουμε ότι θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας ώστε το τεράστιο έργο του Μίκη να γίνει ακόμη πιο γνωστό στη σημερινή νέα γενιά, αλλά και στις επόμενες.

Οι κεντρικές εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στις 23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Τρίτση στο Ιλιον είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να τιμήσουμε τον Μίκη Θεοδωράκη αλλά και να πάρουμε την «ανάσα» που όλοι έχουμε ανάγκη με το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που η ΚΝΕ έχει διαμορφώσει. Θα είναι, όμως, και μια μεγάλη διαδήλωση, μια ευκαιρία να συζητήσουμε όλοι μαζί τι είναι αυτό που πρέπει να γίνει για να μπορέσουμε τελικά να ζήσουμε στην «κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας», όπως λέει και το σύνθημα του φετινού φεστιβάλ.

Δεκάδες χιλιάδες δυνατά, χαμογελαστά και κυρίως αληθινά νεανικά πρόσωπα θα είναι εκεί!

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

17/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter