Νίκος Ανδρουλάκης: Διαψεύδει Μητσοτάκη αλλά τηρεί ίσες αποστάσεις για την τραγωδία στα Τέμπη

Νίκος Ανδρουλάκης: Διαψεύδει Μητσοτάκη αλλά τηρεί ίσες αποστάσεις για την τραγωδία στα Τέμπη
Πηγή: Screenshot/ΕΡΤ

Την παράδοξη επιλογή αφενός της διάψευσης του Κυριάκου Μητσοτάκη και αφετέρου της τήρησης ίσων αποστάσεων σε ό,τι αφορά την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη τήρησε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην ΕΡΤ και στον δημοσιογράφο Απόστολο Μαγγηριάδη.

Ο κ Ανδρουλάκης είπε ειδικότερα πως δεν έλαβε καμία θεσμική πρόσκληση και πως ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε μεγάλο αδιέξοδο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη συναντήθηκαν μια φορά ενώπιων δημοσιογράφων και ο πρωθυπουργός του ζήτησε να μιλήσουν κάποια στιγμή. «Με συναντά ενώπιον δεκάδων δημοσιογράφων και μου λέει να τα πούμε οι δυο μας κάποια στιγμή και του απαντώ ότι θα οργανώσουμε μία συνάντηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ώστε να υπάρχει μια συνάντηση γνωριμίας. Επειδή υπήρχε μια κλιμάκωση της πανδημίας το επόμενο διάστημα αυτές οι συναντήσεις με όλους, όχι μόνο με αυτόν, δεν έγιναν. Εγώ δεν είχα καμία θεσμική πρόσκληση», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στους ισχυρισμούς Μητσοτάκη περί απεύθυνσης πρόσκλησης στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ την επόμενη της εκλογής στην ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη. Συνέχισε λέγοντας πως η δεύτερη φορά που μίλησε με τον πρωθυπουργό ήταν στο Προεδρικό Μέγαρο.«Δεν έχω καμία άλλη συνάντηση. Όπου εγώ γνωρίζω εκ των προτέρων τι έχει συμβεί με το Predator, δεν το έχω δημοσιοποιήσει διότι σέβομαι την Πρόεδρο της Δημοκρατίας», σημείωσε.

Παράλληλα, προχώρησε σε μια σημαντική αποκάλυψη σχετικά με την εξωθεσμική συμπεριφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη, κάνοντας γνωστό ότι ο κ. Μητσοτάκης στη δεξίωση στο προεδρικό μέγαρο τον περασμένο Ιούλιο, επιχείρησε κατά πάσα πιθανότητα δολίως να εξασφαλίσει τη στήριξή του για την αντικατάσταση του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνου Μενουδάκου. Σύμφωνα με την εξιστόρηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, «στο περιθώριο της παρουσίας μας εκεί, έρχεται ο πρωθυπουργός και μου λέει: “Γιατί δεν στηρίζετε την αλλαγή στην Ανεξάρτητη Αρχή Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα; Αφού χρειάζονται 3/5, πρέπει να βοηθήσετε και εσείς να υπάρξει αυτή η αλλαγή”. Του απάντησα: “Βιάζεστε πάρα πολύ. Αν βιάζεστε τόσο, συνεννοηθείτε με τον κ. Βελόπουλο ή τον κ. Τσίπρα”». Στη συνέχεια της συνέντευξης ο κ. Ανδρουλάκης, δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το εν λόγω περιστατικό, επισημαίνοντας ότι απάντησε έτσι γιατί γνώριζε πολύ καλά το σκάνδαλο του Predator και του έκανε μεγάλη εντύπωση γιατί «ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να αλλάξει τον κ. Μενουδάκο λέγοντας συγχρόνως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι θα συγχωνεύσει και τις Αρχές».

Την ίδια στιγμή ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε να τηρήσει πολιτική ίσων αποστάσεων σε ότι αφορά την τραγωδία των Τεμπών. «Όλοι οι ειδικοί λένε ότι αν είχαμε τηλεδιοίκηση θα είχε αποφευχθεί η τραγωδία. Το έργο θα έπρεπε να παραδοθεί το 2016. Οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έδωσαν 7 παρατάσεις στο έργο. 9 χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης η χώρα δεν έχει τηλεδιοίκηση. Το κράτος δεν κατάφερε να διασφαλίσει το ελάχιστο. Η συγγνώμη του κ. Μητσοτάκη ήταν μισή συγγνώμη. Το θέμα είναι γνώριζε ή δεν γνώριζε το κράτος;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας για την τραγωδία στα Τέμπη.

Απαντώντας στο ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, ο κ. Ανδρουλάκης απέρριψε επίσης το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη. «Το πρόγραμμά μας έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά επειδή την έχω ξανακούσει αυτή την ερώτηση. Το πρόγραμμά μας είναι ένα πρόγραμμα του προοδευτικού ρεαλισμού, μιλά συγκεκριμένα. Πρόσωπα τα οποία έπαιζαν με τη δραχμή δεν νομίζω ότι μπορούν να γίνουν κομμάτι ενός σχεδίου μακροπρόθεσμα για τη χώρα».

Τέλος, αναφερόμενος στους στόχους του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, ο Νίκος Ανδρουλάκης επέμεινε ότι διεκδικεί υψηλό διψήφιο ποσοστό βάσει του οποίου θα κάνει προτάσεις για κυβερνητική συνεργασία στην οποία δεν αποκλείει ούτε τη ΝΔ, ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως φαίνεται.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Με το βλέμμα στο NDification

Οι γκρίζες ζώνες του ΠΑΣΟΚ και το εσωκομματικό πόκερ Ανδρουλάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter