Νίκος Ανδρουλάκης: Ο αντι-Τσίπρας της Διαπλοκής

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο αντι-Τσίπρας της Διαπλοκής

Καμία ντροπή. Τα ίδια ΜΜΕ που έφερναν τον Λοβέρδο πρώτο στην κούρσα διαδοχής του ΚΙΝΑΛ, τα ίδια άλλαξαν γραμμή πλεύσης μέσα σε μία μέρα.

Μόλις έχασαν οι λοβερδίστας των ΜΜΕ, που τον έφερναν πρώτο με διαφορά, δεν ένιωσαν καν την ανάγκη να κάνουν την αυτοκριτική τους. Την επόμενη κιόλας μέρα, έγιναν Ανδρουλίστας και στήριξαν τον πιο κοντινό παίκτη σε αυτό που σταθερά υποστηρίζουν μετά μανίας. Γιατί πάνω απ’ όλα, είναι Κυριακίστας.

Ο Λοβέρδος από «μεταρρυθμιστής» έγινε «ψοφάλογο» και ο Ανδρουλάκης μετετράπη σε ευρωπαίο κοσμοπολίτη, άσχετα αν τόσα χρόνια στην Ευρωβουλή παίρνει τον παχυλό μισθό του ευρωβουλευτή ψελλίζοντας «how bo you bo?».

Ο Ανδρουλάκης είναι ο νέος αγαπημένος της διαφθοράς, όχι γιατί η διαφθορά ξέχασε τον Μητσοτάκη, ούτε γιατί του κάνει απιστίες. Ο Ανδρουλάκης αγαπήθηκε από τα εντεταλμένα ΜΜΕ ακριβώς επειδή το μίσος τους για τον Τσίπρα τούς οδηγεί εκεί.

Και οι δημοσκοπήσεις των φυλλάδων; Χωρίς αιδώ, χωρίς να φυσύξουν το γιαούρτι επειδή κάηκαν στον χυλό του Λοβέρδου, παρήγγειλαν το νέο μύθευμα: 13 μονάδες μπροστά ο Μητσοτάκης της εκτός ΜΕΘ εκατόμβης, της φτωχοποίησης και της λαμογιάς. Έχει, βλέπετε, ρεύμα. Γι’ αυτό το πληρώνουμε διπλάσιο.

Και πιο κάτω, ο πρώην πρωθυπουργός που πήρε 32% στην ήττα του με όλη την προπαγάνδα φουντωμένη, βρίσκεται τώρα μόλις 5% μπροστά από τον Ανδρουλάκη του πασοκοκινάλ, του Σημιταριού και της βενιζελικής πολιτικής σπείρας.

Φαίνεται ότι γίνεται μεγάλος αγώνας αυτή τη στιγμή. Όχι για τον Ανδρουλάκη. Ο Ανδρουλάκης είναι ο χρήσιμος πολιτικά ηλίθιος. Ο αγώνας είναι τα εργοστάσια της προπαγάνδας να μπορέσουν να κρατήσουν ζωντανό τον Μωυσή που αποδείχτηκε Ραντανπλάν. Τον σωτήρα που δεν ξέρει τι έκανε τη μελέτη του Σωτήρη.

Έξι χρόνια μετά τις δύο νίκες του κρι δυόμισι μετά την ήττα του, ο Τσίπρας παραμένει το πρόβλημά τους. Γιατί δεν τους έκανε τα χατήρια. Γι’ αυτό και «ο Τσίπρας παλεύει με τον Ανδρουλάκη για τη δεύτερη θέση» στα στημένα πρωτοσέλιδά τους.
Η μεγάλη ηθική υποχρέωση του Αλέξη Τσίπρα, μόλις βγει πρωθυπουργος, είναι να βάλει αυστηρούς κανόνες διαφάνειας στις εντεταλμένες φυλλάδες και στις δημοσκοπήσεις τους. Διαφορετικά, η ψήφος μας θα μείνει αδικαίωτη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter