Nίκος Ανδρουλάκης: Θα είμαι ξανά υποψήφιος για την ηγεσία – Προειδοποιεί για διαγραφές για όσους οδηγούν σε εσωστρέφεια

Nίκος Ανδρουλάκης: Θα είμαι ξανά υποψήφιος για την ηγεσία – Προειδοποιεί για διαγραφές για όσους οδηγούν σε εσωστρέφεια

Θα διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όποτε κι αν στηθούν οι εσωκομματικές κάλπες στη Χαριλάου Τρικούπη, ο Νίκος Ανδρουλάκης. Το ξεκαθάρισε, στο πλαίσιο δημόσιας παρέμβασής του (συνέντευξη στην ΕΡΤ1-17 Ιουνίου 2024). Όπως δήλωσε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε «είμαι έτοιμος να αξιολογηθώ ξανά από τη βάση της δημοκρατικής παράταξης ανά πάσα ώρα και στιγμή».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η εκλογική αποτίμηση για τις ευρωεκλογές και οι επόμενες κινήσεις θα αποφασιστούν θεσμικά στα όργανα. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν θα επιστρέψει το ΠΑΣΟΚ σε «καταστάσεις ζούγκλας» και προειδοποίησε ότι έρχονται διαγραφές για όσους υπερκεράσουν τα εσκαμμένα και οδηγήσουν σε εσωστρέφεια την παράταξη.

Μάλιστα, αναφορικά με την κούρσα ηγεσίας που έχουν ξεκινήσει στελέχη του ΠΑΣΟΚ τόνισε: οχι σε ρεσάλτα, όχι σε πασαρέλα ονοματολογίας. Ολα στα όργανα του ΠΑΣΟΚ.

Οποιος έχει τοξικό λόγο, θα μείνει εκτός ΠΑΣΟΚ, είπε.

Αναφορικά με τις κινήσεις του για την προσφυγή στη βάση και εσωκομματικές κάλπες για νέα ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ ή για τον οδικό χάρτη με πρωτοβουλίες για την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς παρέπεμψε επίσης στα συλλογικά κομματικά όργανα. Μάλιστα, προανήγγειλε ότι οι όποιες εξελίξεις θα υπάρξουν στο Πολιτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Τετάρτης (19 Ιουνίου 2024) και κυρίως στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή τέλος Ιουνίου.

Στο ερώτημα γιατί άνοιξε με τόσο έντονο τρόπο ζήτημα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, μετά τις ευρωεκλογές, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι τον θλίβει ότι κάποιοι δεν περίμεναν καν το πέρας της εκλογικής διαδικασίας . Είναι, όπως είπε, στάση απαξιωτική για την πολιτική αυτή η τακτική , την ώρα που βυθίζεται η ΝΔ, με απώλεια 13 μονάδων από τις εθνικές εκλογές, να πάρεις τον προβολέα και να τον φέρεις στο ΠΑΣΟΚ που είχε εκλογική άνοδο 5 μονάδων από τις προηγούμενες ευρωεκλογές και μια μονάδα από τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2023.

Θα μπορούσε να έχει πάει καλύτερα το ΠΑΣΟΚ, σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι «δεν ρίχνω τις ευθύνες αλλού. Εγω ηγούμαι της προσπάθειας, και εγώ έχω και τις ευθυνες».

Ωστόσο, περίμενε όπως είπε να κρατήσουν όλοι με αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα όρθιο το κόμμα και συλλογικά να διερευνηθεί τι δεν πήγε καλά, «να διορθώσουμε και όχι να καταστροφολογούμε».

Αναφορικά με το εκλογικό αποτέλεσμα, σημείωσε ότι «πίστευα ότι μπορούσαμε να πάμε καλύτερα». Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έφτασε σήμερα να είναι δεύτερο κόμμα παντού, εκτός από το λεκανοπέδιο της Αττικής, (αν αθροίσεις σε όλη την επικράτεια τα αριθμητικά στοιχεία), κάτι που πριν από μερικά χρόνια ήταν όνειρο θερινής νυκτός . Επίσης, απαντώντας σε όσους έλεγαν ότι οι πολιτικές Ανδρουλάκη απομακρύνουν το ΠΑΣΟΚ από το κέντρο, παρουσίασε στοιχεία των exit poll, που δείχνουν ότι είναι πρώτο κόμμα σε όσους αυτοτοποθετούνται στο κέντρο του ιδεολογικού άξονα … Οσο για το ότι πέρασε κάτω από τον πήχυ του στόχου που ο ίδιος είχε βάλει (δεύτερη θέση στην κεντρική πολιτική σκηνή), δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι οφείλει να βάζει υψηλούς στόχους ώστε να κυνηγά όλοι το καλύτερο, για να συμπληρώσει ότι είναι άλλο αυτό και άλλο ν απαρουσιάζεται μια εικόνα ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ηττημένος και όχι τα άλλα δυο κόμματα (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) που είχαν μεγάλες απώλειες εκλογικών ποσοστών.

Κατ΄επανάληψιν, έδωσε το μήνυμα ότι κάθετι που δεν πήγε καλά, «πρέπει να το δούμε θεσμικά στα όργανα».

Εχει σημασία ότι δεν παρέστη στην εκδήλωση του Ιδρύματος «Αλέξης Τσίπρας». Ο Νίκος Ανδρουλάκης ευχήθηκε για την επιτυχία των εργασιών του Ιδρύματος και πρόσθεσε ότι δεν πήγε διότι αυτή την περίοδο προέχει να λυθούν τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ…

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης – Τσίπρας: Η χειραψία τους στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (Photos – Video)

Μαξίμου: Πλήρης κάλυψη σε Θεοδωρικάκο για τη δικογραφία της Greek Mafia που «λιμνάζει» στη Βουλή

Greek Mafia: Τα μηνύματα που καίνε τον Θεοδωρικάκο και το Μαξίμου

Ο Άδωνης Γεωργιάδης παραδέχεται: Καλώς υπουργοποιήθηκαν όσοι σήκωσαν την εξεταστική για τα Τέμπη (Video)

Κύρτσος για αποκάλυψη Documento: Άγνωστες διαδρομές δεσμεύουν τον Μητσοτάκη υπέρ του Θεοδωρικάκου

Θεοδωρικάκος: Ύβρεις αντί απαντήσεων κατά Documento – Αυτοί που συνομιλούν με τη μαφία λένε αληθεια ή ψέματα κ. υπουργέ;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter