Νίκος Δένδιας: Ο κόντε που έγινε… κοντοτιέρος

Νίκος Δένδιας: Ο κόντε που έγινε… κοντοτιέρος

Και_x000D_
όμως συνέβη. Ο Νίκος Δένδιας κατήγγειλε με σκληρά λόγια στη Βουλή τη Χρυσή Αυγή_x000D_
και εισέπραξε πιο πολλά χειροκροτήματα από τους συριζαίους παρά από τους δικούς_x000D_
του.

Ο Ν. Δένδιας, επίσης, κατάγγειλε τις πολιτικές εκείνες μέσα στη ΝΔ οι οποίες απειλούν να τη μετατρέψουν από μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη σε «γκρουπούσκουλο». Με αποτέλεσμα να πάθει… Aδωνη ο Σαμαράς. Ο Ν. Δένδιας, τέλος, όχι μόνο αντιστάθηκε στις παραινέσεις του Κυριάκου να ελέγξει τα κεντροδεξιά του νεύρα, αλλά και σήκωσε το γάντι της «άτυχης στιγμής» που του έριξε ο Αυγενάκης απαντώντας του σχεδόν με θράσος. Με αποτέλεσμα να συμμαζευτεί ο γραμματέας του κόμματος και να επέλθει η εύθραυστη ανακωχή.

Ο Ν. Δένδιας όλα αυτά. Μάλιστα. Ο κόντε που έγινε… κοντοτιέρος. Επαγγελματίας πολεμιστής, που αποφάσισε να τιμήσει το φανερό συμβόλαιό του με το έθνος των κεντροδεξιών. Και το κρυφό συμβόλαιο με τον Κώστα Καραμανλή, αρχηγό υποτίθεται του ίδιου έθνους. «Νίκο, δεν έχεις άδικο» είναι η φράση του δεύτερου προς τον πρώτο, την οποία κατέγραψε το ρεπορτάζ και ίσως καταγράψει και η Ιστορία. Αν η τελευταία αποφασίσει να ασχοληθεί κάποτε με τη μετάλλαξη ενός μεγάλου συντηρητικού κόμματος σε φέουδο έξαλλων λαϊκιστών, ακροδεξιών και ηλιθίων. Διότι πρέπει να είναι κανείς όλα αυτά μαζί με το τελευταίο ως επιστέγασμα για να αναφωνεί στη Βουλή ότι «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική».

Περί του Σαμαρά ο λόγος, όπως καταλάβατε. Κι αν κάτι δείχνει το βάθος της κρίσης στη ΝΔ είναι το ποιος ανέλαβε να απαντήσει στον τέως πρωθυπουργό. Διότι ο Δένδιας δεν είναι κανένας καινούργιος. Και επώνυμο στέλεχος είναι και υπουργός του Καραμανλή έχει διατελέσει και υπουργός του Σαμαρά. Και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κυριάκου. Και δηλωμένος φίλος του Καραμανλή, με τον οποίο ασκείται χρόνια και χρόνια στη σιωπή και την υπομονή μπροστά στην επέλαση των βαρβάρων. Ε, φαίνεται πως η ώρα της σιωπής και της υπομονής για τους πολιτικά ρακένδυτους κεντροδεξιούς της ΝΔ πέρασε. Και βγήκε ο Δένδιας στο κλαρί, προφανώς με την ενθάρρυνση του Καραμανλή, για να θυμίσει τι εστί κεντροδεξιά.

Πολύ αργά, όμως. Διότι ο Κυριάκος δεν… Δεν θέλει, δεν μπορεί, δεν νογάει, δεν καταλαβαίνει. Και μέσα στο κόμμα δεν… Η βουλιμία της εξουσίας ενώνει τον εθνικιστικό στρατό του Σαμαρά με τον ελεεινό στρατό των κεντροδεξιών. Η ΝΔ έχει πέσει πολύ χαμηλά, τόσο χαμηλά ώστε η φωτογραφία του Σαμαρά, του Αδωνη, του Σταμάτη και του Βορίδη αμέσως μετά την εμπρηστική ομιλία του πραγματικού τους αρχηγού για τις Πρέσπες να μην είναι σχεδόν είδηση. Πάει το κόμμα, κόντε μου. Μήνυσέ το και στον ερημίτη της Ραφήνας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter