Νίκος Φίλης: Θα υπερψηφιστεί η πρόταση της κυβέρνησης για την αξιολόγηση – Συγκυριακή η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ

Νίκος Φίλης: Θα υπερψηφιστεί η πρόταση της κυβέρνησης για την αξιολόγηση – Συγκυριακή η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ

Την πεποίθησή του σχετικά με το ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα το ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης όταν αυτή θα κατατεθεί εξέφρασε ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

 Παράλληλα τάχθηκε κατά των θέσεων του ΔΝΤ που ζητά ταυτόχρονη μείωση του αφορολόγητου ορίου με μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων εκτιμώντας ότι δεν θα υπάρξει τέτοια πρόταση. Μάλιστα επισήμανε ότι έχει συναντηθεί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και έχουν συζητήσει για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης.

Για μία ακόμη φορά αναφέρθηκε στο θέμα των ΑΝΕΛ μιλώντας για «συγκυριακή και όχι στρατηγική συνεργασία» λέγοντας ότι είναι «ακροδεξιοί» στις αντιλήψεις όσοι συνυπέγραψαν την πρόσφατη ερώτηση στην Βουλή για την ανέγερση του Ναού του Σωτήρος, το λεγόμενο «Τάμα του Έθνους». Ανάμεσα στους βουλευτές αυτούς ήταν και ο Δ.Καμμένος.

Ο Νίκος Φίλης υποστήριξε την ανάγκη να γίνει συζήτηση για το θέμα των εξοπλιστικών στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής υποστηρίζοντας ότι πρέπει να συζητηθεί η σκοπιμότητά του και οι ελληνικές επιχειρησιακές ανάγκες. Γενικά τάχθηκε κατά της αύξησης των εξοπλιστικών δαπανών σε αυτή την οικονομική συγκυρία. Όσον αφορά στο θέμα της περίφημης ερώτησης των 14 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα σημείωσε ότι υπήρξε ένα προσχέδιο που δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να κατατεθεί.​

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι πρέπει να απογαλακτιστεί από την Νέα Δημοκρατία, επιρρίπτοντας ευθύνες στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο Νίκος Φίλης έκανε πολιτική επίθεση στον πρώην υπουργό Άμυνας σημειώνοντας ότι επιθυμεί να πάει στην Νέα Δημοκρατία κι αυτό «είναι δικό του καπέλο». Μάλιστα σημείωσε χαρακτηριστικά πώς είναι θέμα της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά το πώς θα αντιμετωπίσει αυτή την υπόθεση, που είναι όμως προϋπόθεση για να ανοίξει ένας διάλογος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ

«Τα προβλήματα που έχουν μεταξύ τους οι κ.κ. Φίλης και Τσίπρας να τα λύσουν μόνοι τους», απαντά το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ στη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλη, περί συνεγασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.

«Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με τις επιλογές της, αποδεικνύει καθημερινά πως δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες του προοδευτικού χώρου, άρα και καμία συζήτηση μαζί της δεν έχει νόημα. Τζάμπα ψάχνουν συνενόχους στα αδιέξοδά τους», προσθέτει το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter