Νίκος Καραγεωργίου: Το φετινό πρωτάθλημα θα κριθεί στα πλέι οφ

Νίκος Καραγεωργίου: Το φετινό πρωτάθλημα θα κριθεί στα πλέι οφ

Η ΑΕΚ μετά την ήττα στο ντέρμπι της Λεωφόρου από τον Παναθηναϊκό μετράει πέντε συνεχείς νίκες στη Σούπερ Λίγκα 1 και βρίσκεται σταθερά στη δεύτερη θέση. «Διακρίνω μια διαφορετική αύρα φέτος στην ΑΕΚ, ο κόσμος της πανηγυρίζει και για το νέο της σύγχρονο γήπεδο, ενώ η ομάδα παίζει όμορφο και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο που μπορεί να την οδηγήσει προς την κορυφή» δηλώνει στο Documento ο έμπειρος κόουτς, ωστόσο προσθέτει ότι «στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και στη συνέχεια με τον Ολυμπιακό θα δείξει τι μπορεί να πετύχει. Σε αυτά τα ματς πιστεύω ότι θα δούμε τις πραγματικές δυνατότητες της ΑΕΚ. Η ομάδα έχει αποκτήσει μεγάλη δυναμική στο πρωτάθλημα με την παρουσία 32.000 φιλάθλων της στην OPAP Arena. Η είσοδος στο νέο γήπεδο πάτησε το κουμπί της ώθησης και το κλαμπ διακατέχεται από αύρα πρωταθλητισμού».

Ποιες από τις κινήσεις του προπονητή της ΑΕΚ Ματίας Αλμέιδα θεωρείτε καταλυτικές για το αποτελεσματικό ποδόσφαιρο που παίζει;

Από το ξεκίνημα της προετοιμασίας ο Αλμέιδα ψάχνει να βρει την κατάλληλη χημεία, έχει βρει έναν κορμό, η ομάδα βγάζει αυτοματισμούς και ποιότητα. Βλέπουμε τον Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης και τον Αραούχο σε πιο ελεύθερο ρόλο. Κι αυτό αποδίδει και πρέπει να πιστωθεί στον προπονητή. Λόγω του τραυματισμού του Τζαβέλλα στην εξίσωση μπήκε και ο Μουκουντί ο οποίος βοήθησε. Οσο περνάει ο χρόνος η ΑΕΚ θα γίνεται πιο ομάδα, θα βελτιώνεται και θα ανέβει επίπεδο. Εχει βάθος στο ρόστερ της κι αυτό είναι σημαντικό σε βάθος χρόνου. Είδαμε και τον Σιντιμπέ, που επίσης είναι ποιοτικός και μπορεί να δώσει λύσεις στον Αλμέιδα.

Είναι έκπληξη η θέση όπου χρησιμοποιείται ο Αραούχο;

Εχω την αίσθηση ότι είναι καλύτερος σε αυτό τον ελεύθερο ρόλο, παρότι δεν είναι οργανωτής. Ωστόσο τρέχει πολύ, μαρκάρει διαρκώς και σε ρόλο κρυφού επιθετικού μπορεί να αιφνιδιάσει με την ταχύτητά του ή μαζεύοντας ριμπάουντ και εκτελώντας σε δεύτερο χρόνο. Το έχει κάνει μέχρι τώρα, δεν του έχει βγει, αλλά εκτιμώ πως θα σκοράρει αρκετά τέρματα.

Ποιος είναι ο παίκτης-κλειδί για το παιχνίδι της ΑΕΚ;

Ο Πινέδα. Η απόδοσή του ανεβαίνει σταδιακά και μαζί του κάνει βήματα προόδου και όλη η ομάδα. Εχει και καλή ψυχολογία λόγω της προεπιλογής του για την αποστολή στο Μουντιάλ με το Μεξικό και παιχνίδι με παιχνίδι θα βλέπουμε έναν καλύτερο και ουσιαστικότερο Πινέδα.

Η ΑΕΚ θα κέρδιζε το παιχνίδι με τον Ατρόμητο αν έπαιζε στο ΟΑΚΑ;

Ο κόσμος βοηθάει. Το δήλωσε και ο Γιοβάνοβιτς για το ματς του Παναθηναϊκού με τον Αρη, όπου και εκεί ο κόσμος έσπρωξε τους «πράσινους» στη νίκη. Και ο Ιβάν το είπε με 100% ειλικρίνεια. Αν οι φίλαθλοι ήταν απογοητευμένοι, ο ΠΑΟ δεν θα κέρδιζε τον Αρη, όπως και η ΑΕΚ τον Ατρόμητο. Οταν σε επιδοκιμάζουν 32.000 φίλαθλοι τα πόδια σου αποκτούν… φτερά.

Αχίλλειο πτέρνα έχει η ΑΕΚ;

Ναι, πιστεύω ότι δεν έχει δέσει, δεν έχει συνδεθεί στον απαραίτητο βαθμό η άμυνά της, κυρίως το κεντρικό δίδυμο, ειδικά όταν η ομάδα αμύνεται. Εκεί χρειάζεται δουλειά ακόμη. Και όταν μια ομάδα έχει υψηλές βλέψεις πρέπει να έχει ισορροπία στην άμυνα και την επίθεση.

Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ έχει φαβορί κι αν ναι, γιατί;

Δεν έχει φαβορί και το ίδιο θα έλεγα αν το παιχνίδι γινόταν στην Τούμπα. Αυτά τα ματς είναι 50-50 ως προς τη νίκη.

Τι παιχνίδι εκτιμάτε ότι θα δούμε;

Θα είναι ένα ανοιχτό ματς και από τις δύο ομάδες. Εχω την αίσθηση ότι θα επιδιώξουν να κερδίσουν για ευνόητους λόγους. Η ΑΕΚ θα παίξει πιο επιθετικά και σε αυτό θα συμβάλει και η δύναμη της έδρας της. Και ο ΠΑΟΚ, όπως έχει δείξει μέχρι τώρα, είναι πιο δυνατός και καλύτερος σε όλα τα σημεία του παιχνιδιού του μακριά από την Τούμπα. Αμύνεται σωστά και επιτυχημένα, μπορεί να κρατάει με άνεση την μπάλα και χτυπάει στις αντεπιθέσεις. Αυτό το είδαμε και στο Φάληρο.

Γιατί έχει αυτά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του;

Στην Τούμπα τού κλείνουν τους διαδρόμους και μπλοκάρεται, όπως είδαμε για παράδειγμα στους αγώνες με τη Λαμία και τον Ατρόμητο. Δυσκολεύεται και κάνει υπερπροσπάθεια να πάρει βαθμούς ή βαθμό. Τα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι της ομάδας είναι για τα εκτός έδρας παιχνίδια της, στα οποία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Ξεχωρίζετε κάποιον παίκτη, για παράδειγμα τον Νάρεϊ;

Οχι, ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα.

Είναι αυτό που λέμε «ομάδα του προπονητή»;

Ο ορισμός αυτής της έννοιας είναι. Ο ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρα ομάδα του Λουτσέσκου και παίζει το παιχνίδι του. Είναι ομάδα που καθοδηγείται από τον προπονητή της, ο οποίος έχει αφήσει το στίγμα του. Είναι θετικό για τον ΠΑΟΚ το γεγονός ότι βρίσκεται στο τιμόνι του ο Ραζβάν.

Ο τίτλος είναι μάχη για δύο, δηλαδή μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ;

Οχι, εκτιμώ πως το πρωτάθλημα στην τρέχουσα σεζόν θα κριθεί στα πλέι οφ και έχουν πιθανότητες –μικρότερες ή μεγαλύτερες– να διεκδικήσουν τον τίτλο Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Αρης. Δεν βγάζω καμία ομάδα από το κυνήγι του τίτλου, παρά τη διαφορά που έχει πάρει το «τριφύλλι». Ολες οι ομάδες έχουν τα προβλήματά τους, μπορεί να χάσουν βαθμούς και γι’ αυτό το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter