Νίκος Κοτζιάς για αποκλεισμό Documento: Το πρόβλημα δεν είναι του Documento αλλά της Δημοκρατίας

Νίκος Κοτζιάς για αποκλεισμό Documento: Το πρόβλημα δεν είναι του Documento αλλά της Δημοκρατίας

Σε δήλωσή του ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για τον αποκλεισμό του Documento από τη διαφημιστική καμπάνια για το «Μένουμε Σπίτι» από την κυβέρνηση  της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει:

«Ο αποκλεισμός του Documento από την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» της κυβέρνησης δεν είναι μια ακόμα αρνητική επιλογή σε βάρος της εφημερίδα. Πρόκειται για το πολύ πιο σοβαρό ζήτημα της λειτουργίας της Δημοκρατίας.

Η Κυβέρνηση παρόλο που διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δείχνει να μη θέλει να κυβερνά με την έγκριση, τον έλεγχο και τη διαβούλευση του κοινοβουλίου. Ουσιαστικά το έχει καταργήσει. Την προηγούμενη εβδομάδα συνεδρίασε η Ολομέλεια της Ευρωβουλής που έχει 705 μέλη από 27 χώρες χάρις στη χρήση νέων τεχνολογιών. Στην Ελλάδα δεν λειτουργεί το κοινοβούλιο με 300 βουλευτές και κανείς δεν σκέφτεται να θέσει θέμα ομαλής λειτουργίας του με τη δημιουργία της κατάλληλης πλατφόρμας νέων τεχνολογιών.

Η Κυβέρνηση την ώρα που η χώρα περνά πολύπλευρη κρίση προσπαθεί να φιμώσει κάθε διαφορετική φωνή, ιδιαίτερα το Documento. Η οποιαδήποτε κριτική θεωρείται υπονόμευση της “ανάγκης ενότητας”. Η οποιαδήποτε διαφορετική πρόταση καταπολεμάται. Οι ανάγκες της κοινωνίας αποσιωπώνται, ενώ κάθε έντυπο που της κάνει κριτική θεωρείται εχθρός. Στην ουσία, η κυβέρνηση διατείνεται ότι η άσκηση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και κριτικής κάνει «κακό στην υγεία μας». Αντί να συνεννοηθεί δημοκρατικά για το τι πολιτική χρειάζεται η χώρα μέσα στην κρίση, επιδιώκει να επιβάλλει τη σιωπή στο Documento.

Με τον αποκλεισμό του Documento από το «Μένουμε Σπίτι» υπονομεύεται η ισονομία και η ισοτιμία, ακρογωνιαίοι λίθοι της δημοκρατίας. Το Σύνταγμα προβλέπει, ότι καθήκον της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της εξάσκησης από τους πολίτες και τους θεσμούς των δικαιωμάτων τους και όχι να εχθρεύεται τα δημοκρατικά έντυπα που τα υπερασπίζονται.

Νίκος Κοτζιάς»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter