Νίκος Κοτζιάς: Η Αριστερά και οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Αρθρο παρέμβαση την Κυριακή στο Documento

Νίκος Κοτζιάς: Η Αριστερά και οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Αρθρο παρέμβαση την Κυριακή στο Documento

Με άρθρο – παρέμβαση στο Documento που κυκλοφορεί την Κυριακή 1η Οκτωβρίου ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής της Κίνησης ΠΡΑΤΤΩ Νίκος Κοτζιάς αναφέρεται στην ανάγκη ενός προοδευτικού δημοκρατικού πατριωτικού ρεύματος στην κοινωνία μετά τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει μετά άλλων  «η αριστερά είναι ο κόσμος της αναζήτησης της αλήθειας, του εμπλουτισμού και της δημιουργικής ανανέωσης της γνώσης του. Είναι ο κόσμος του διαλόγου και της ανταλλαγής γνώμης.  Της ανοικτής και θαρραλέας συζήτησης, της πίστης στα δίκαια του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Το ΠΡΑΤΤΩ μαζί με άλλες εννέα οργανώσεις και κινήσεις καθώς και μεμονωμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συνδημιούργησαν το Φόρουμ του δημοκρατικού διαλόγου και της αναζήτησης συγκλίσεων προκειμένου να φτιαχτεί ένα μεγάλο μέτωπο απέναντι στις σημερινές κυρίαρχες δομές και πολιτικές. Ελπίζω στις νέες συνθήκες, ο ΣΥΡΙΖΑ να αποδεχτεί επιτέλους να συμμετάσχει σε έναν τέτοιο διάλογο. Το αρνητικό του αποτέλεσμα του 2023 συνδέεται και με την επίδειξη αλαζονείας απέναντι σε άλλες δημοκρατικές-προοδευτικές, πατριωτικές και σοσιαλιστικές δυνάμεις»

Βασικό συμπέρασμα της ανάλυσης του κ. Κοτζιά είναι πως «χρειάζεται η δημιουργία ενός προοδευτικού-δημοκρατικού-πατριωτικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία που απαιτεί και θα απαιτήσει τον φορέα του».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter