Νίκος Κοτζιάς: Ούτε ο Μητσοτάκης πολέμιος της ολιγαρχίας, ούτε ο ολιγάρχης αντισυστημικός

Νίκος Κοτζιάς: Ούτε ο Μητσοτάκης πολέμιος της ολιγαρχίας, ούτε ο ολιγάρχης αντισυστημικός

Τις σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με αυτό που ξαφνικά η ΝΔ αποκαλεί «οργανωμένα συμφέροντα», μετά από πέντε χρόνια εξουσίας με λίστες Πέτσα, καυτηριάζει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με ανάρτησή του στο Facebook.

«Η κυβέρνηση εξυπηρετεί τους ολιγάρχες συνολικά. Όταν, όμως, εντός αυτής της ομάδας υπάρχουν συγκρουόμενα συμφέροντα, όπως των Λάτση και Μαρινάκη, τότε ο «συνεταίρος» Μητσοτάκης «αναγκάζεται» να κάνει επιλογές υπέρ του ενός (εδώ του πρώτου) σε βάρος του άλλου. Αυτή η επιλογή δεν κάνει τον Μητσοτάκη πολέμιο της ολιγαρχίας, καθότι γίνεται στα πλαίσια εξυπηρέτησής της, ούτε τον «παραπονούμενο» ολιγάρχη αντισυστημικό. Όταν δεν μπορούν σε κάθε μπίζνα να εξυπηρετηθούν όλοι μαζί και εξίσου, τότε είναι «φυσιολογικό» να προκύπτουν ανάλογα προβλήματα. Το πραγματικό καθήκον μας είναι να συμβάλλουμε ώστε να τελειώνει η χώρα με την κυριαρχία αυτών των συμφερόντων πριν αυτά την τελειώσουν. Πρέπει να κοπούν, δηλαδή, τα προκλητικά προνόμιά τους, πριν βυθίσουν την χώρα στην πλήρη παρακμή.

ΥΓ. Στην Ελλάδα έχουμε γνωρίσει τρεις τύπους δεξιών πρωθυπουργών: υπάλληλοι της Ολιγαρχίας, υποταγμένοι στον πόλεμο της Ολιγαρχίας και συνεταιράκια. Η τελευταία είναι η περίπτωση του Μητσοτάκη.

Διαβάστε επίσης:

Χωρίς φρένο η κοροϊδία Καραμανλή για Τέμπη: «Καταθέστε αίτημα Προανακριτικής, δεν θα κρυφτώ», αλλά τον Νοέμβριο κρύφτηκε

«Μονταζιέρα» στην ΕΡΤ για το ΚΚΕ – Εκρυψε ότι υπερψηφίζει την πρόταση δυσπιστίας

Τζάκρη για αποκάλυψη Documento: «Δεν χρειάζονται εκλογές βίας και νοθείας, υπάρχουν μέθοδοι πιο σύγχρονες»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter