Νίκος Κοτζιάς: Τι έπρεπε να είχε ήδη κάνει η κυβέρνηση για να μην χάσει κυριαρχικά δικαιώματα

Νίκος Κοτζιάς: Τι έπρεπε να είχε ήδη κάνει η κυβέρνηση για να μην χάσει κυριαρχικά δικαιώματα

Με ανάρτησή του στο facebook ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοντζιάς ασκεί κριτική στην κυβέρνηση όσον αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Ωστόσο, πέραν της κριτικής, της προτείνει συγκεκριμένη διαδικασία η οποία πρέπει να γίνει άμεσα ώστε να ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της.

Διαβάστε την ανάρτησή του: 

«Επαναλαμβάνω, πρώτα κλείνονται οι κόλποι/το “μη ξηρό έδαφος” κατά το Διεθνές Δίκαιο. Υστερα χαράσσονται οι ευθείες γραμμές βάσης. Επειτα επεκτείνεται η Αιγιαλίτιδα ζώνη. Οποιο κράτος θελήσει να ακολουθήσει την αντίστροφη σειρά χάνει μέρος κυριαρχίας επί των υδάτων. Αυτά όλα έπρεπε να είχαν γίνει, όπως είχα προσπαθήσει, από χρόνια σε Ιόνιο, Ανατολική Μεσόγειο, Κρήτη και αλλού. Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε αυτά και να αναρτήσει τα δύο πρώτα (Κόλποι και ευθείες γραμμές) στον ΟΗΕ. Το Διεθνές Δίκαιο και ειδικότερα το Δίκαιο της Θαλάσσης, δεν περιορίζεται σε διαδικαστικά ζητήματα όπως νομίζουν πολλοί που δεν το μελέτησαν. Η κύρια πρόβλεψή του είναι τα δικαιώματα των κρατών και η υλοποίησή τους. Κανένα κράτος δεν παραιτείται από μόνο του από τα νόμιμα δικαιώματά του. Η Ελλάδα πρέπει, επιτέλους, να ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της.»

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=185577373093274&id=100049230365778

Επαναλαμβάνω, πρώτα κλείνονται οι κόλποι/το "μη ξηρό έδαφος" κατά το Διεθνές Δίκαιο. Υστερα χαράσσονται οι ευθείες…

Gepostet von Νίκος Κοτζιάς am Dienstag, 13. Oktober 2020

Μυστικά & Documento

04/06/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter