Νίκος Μανιαδάκης – Η μεγάλη ανατριχίλα

Νίκος Μανιαδάκης – Η μεγάλη ανατριχίλα

Από_x000D_
τον Μανιαδάκη του Μεταξά και του ρετσινόλαδου στον Μανιαδάκη της Novartis και_x000D_
του λαδώματος, η μεγάλη ανατριχίλα επανέρχεται. 

Ο πρώτος προσωποποίησε ένα σύστημα φασισμού, πατριδοκαπηλίας, Ακροναυπλίας και βασανιστηρίων. Ο δεύτερος προσωποποιεί επάξια –μετά και τις τελευταίες δημόσιες κινήσεις του– ένα σύστημα διαφθοράς, μαύρου χρήματος, δωροδοκίας και σκοτεινών διαδρομών μεταξύ προμηθειών, μίζας, φαρμάκου και υπουργικών γραφείων, το οποίο αρνείται να δεχτεί το ξήλωμά του. Και όχι μόνο αυτό. Βγαίνει στην αντεπίθεση, κατηγορώντας όσους τολμούν να το κατηγορήσουν. Με τη στήριξη φυσικά της ίδιας παράταξης της οποίας επίλεκτα στελέχη κατηγορήθηκαν κάποτε για το ρετσινόλαδο και οι επίγονοί τους κατηγορούνται σήμερα για το λάδωμα.

Ο Νίκος Μανιαδάκης, όπως και ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αδωνης Γεωργιάδης και οι λοιποί εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο της Novartis, δεν δηλώνει απλώς αθώος. Δηλώνει σήμερα ότι ένοχοι είναι εκείνοι που τον κατηγόρησαν. Η Τουλουπάκη, οι εισαγγελείς, η Δικαιοσύνη, ο Τσίπρας. Αφού πλήρωσε πρόστιμο πάνω από μισό εκατομμύριο για να νομιμοποιήσει μαύρο χρήμα. Αφού προσήλθε εκών άκων ως προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση της Novartis. Αφού έδωσε τον Σαλμά και άφησε σαφείς αιχμές για τον Σαμαρά και τον Αδωνη στις καταθέσεις του. Αφού παζάρεψε την απαλλαγή του. Αφού επιχείρησε να το σκάσει από τη χώρα, μαζί με τα φορτηγά με την οικοσκευή του. Αφού, αφού, αφού… τώρα έγινε κι αυτός κατήγορος. Τον πίεζαν, λέει, οι εισαγγελείς, για να κατονομάσει πολιτικά πρόσωπα. Κι αυτός αρνήθηκε και ως εκ τούτου διώκεται!

Ναι, προσωποποιεί επάξια το σύστημα. Και ορθώς η ΝΔ άπλωσε πάνω του τα προστατευτικά φτερά της. Ενας καθηγητής υποταγμένος στη γοητεία της μπουρζουαζίας. Σύμβουλος τριών τουλάχιστον υπουργών Υγείας. Συνομιλητής του Αδωνη και του Στουρνάρα. Επαρκώς γλοιώδης ώστε να λέει άλλα χτες και άλλα σήμερα για να γλιτώσει τη φυλακή. Επαρκώς κυνικός ώστε να καρφώνει άλλους χτες και άλλους σήμερα για να καταφέρει να μετακινηθεί από την προστασία της Δικαιοσύνης στην προστασία της ακροδεξιάς σέχτας που ελέγχει τη ΝΔ. Και επαρκώς ανήθικος ώστε να μην ορρωδεί προ ουδενός. Δικό τους παιδί εκατό τοις εκατό, εν ολίγοις. Ενα φάντασμα του παρελθόντος που πλανιέται πάνω από τη χώρα αποκαλύπτοντας άθελά του ποιοι θα ήταν το μέλλον της αν η άγρια συμμορία ξαναρχόταν στα πράγματα.

Θα τους πάω μέχρι το τέλος, δηλώνει ο ασίκης Σαμαράς. Θα τους κλείσω φυλακή για εσχάτη προδοσία, δηλώνει ο θρασύς Γεωργιάδης. Στα κεραμίδια του Μανιαδάκη όλα τα ΔΟΜικά και μη ΜΜΕ. Ολη η φάρα στην πίστα με τον χαβά του δικού τους ανθρώπου. Ετοιμοι να μετατρέψουν την παλιά τραγωδία –τη δικτατορία του Μανιαδάκη– σε σύγχρονη φάρσα: δημοκρατία του Μανιαδάκη!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter