Νίκος Παπαϊωάννου: Ο εκλεκτός πρύτανης του Μητσοτάκη που έβαλε τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ εμβολιάστηκε εκτός σειράς

Νίκος Παπαϊωάννου: Ο εκλεκτός πρύτανης του Μητσοτάκη που έβαλε τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ εμβολιάστηκε εκτός σειράς

Ο εκλεκτός πρύτανης της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Νικόλαος Παπαϊωάννου ή κατά τον Άδωνη Γεωργιάδη «σύμβολο της Δημοκρατίας μας», για την απόφαση
του να βάλει τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ, εμβολιάστηκε εκτός σειράς σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, παρακάμπτοντας παθολόγους του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ελέγχοντας τα στοιχεία που έχει δηλώσει κατά τον εμβολιασμό το πρόσωπο «Νικόλαος Παπαϊωάννου του Γεωργίου» ο οποίος δηλώνει παθολόγος και έχει εμβολιαστεί στις 11 Ιανουαρίου του 2021, διαπιστώνεται οτι έχει γεννηθεί στις 15/5/63, κοινή ημέρα και μήνα με την ημερομηνία γέννησης που αναφέρει ο προσωπικός λογαριασμός του πρύτανη στο Facebook.

Με λίγα λόγια ο Παπαϊωάννου Νικόλαος του Γεωργίου με ημερομηνία γέννησής στις 15 Μαΐου που εμβολιάστηκε στις 11 Ιανουαρίου του 2021 έχει ίδιο όνομα, επίθετο, πατρώνυμο αλλά και ημερομηνία γέννησης με τον Πρύτανη του ΑΠΘ. Επίσης, ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου που δήλωσε ο ίδιος κατά τον εμβολιασμό του και αναγράφεται στην καρτέλα είναι καταχωρημένος στο όνομα «Πρύτανης Θεσσαλονίκης» ενώ ο δεύτερος αριθμός είναι του σπιτιού του στη περιοχή Πεύκα κοντά στη σχολή Δελασάλ.

Το γεγονός επιβεβαιώνουν νοσοκομειακοί γιατροί που θεώρησαν προκλητικό να βλέπουν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου να εμβολιάζεται, προσπερνώντας τους υγειονομικούς που πάλευαν να σώσουν εκατοντάδες ασθενείς και παίρνοντας τη σειρά ανθρώπων που είχαν πραγματικά ανάγκη το εμβόλιο καθώς ανήκαν στις ηλικιακές ομάδες υψηλού κινδύνου.

Όπως εξηγούν νοσοκομειακοί γιατροί στο documentonews.gr, o πρύτανης είναι καθηγητής κτηνιατρικής και όχι Ιατρικής, οπότε δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τον εμβολιασμό του. Ωστόσο φαίνεται πως ο πρύτανης ξεπέρασε και αυτό το εμπόδιο καθώς στην καρτέλα εμβολιασμού εμφανίζεται ως «Παθολόγος».

Το documentonews.gr επικοινώνησε με τον πρύτανη του ΑΠΘ ο οποίος αρχικά αρνήθηκε οτι έχει εμβολιαστεί, ενώ στη δεύτερη προσπάθεια για επικοινωνία μαζί του, προσχηματικά δεν θέλησε να μας μιλήσει.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον πρύτανη που πρωτοστάτησε στην εισαγωγή της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, κάτι που υλοποίησε κιόλας δίνοντας το «πράσινο φως» στα ΜΑΤ να μπουν στον πανεπιστημιακό χώρο κυνηγώντας φοιτητές και δημοσιογράφους που κάλυπταν τα γεγονότα. Μάλιστα, ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξη του στην «Καθημερινή», αναφερόμενος στο νόμο του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει την εισαγωγή της αστυνομίας μέσα στα Πανεπιστήμια είπε ότι «είναι σε σωστή κατεύθυνση».

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι το documentonews.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει και με τον διοικητή του νοσοκομείου που έλαβε χώρα ο εμβολιασμός του πρύτανη, αλλά σύμφωνα με την γραμματέα του, ήταν απασχολημένος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter