Νίκος Παππάς: Αναφέρομαι στις μπίζνες Παπασταύρου και Μιωνή – Προσπαθούσε να εκμαιεύσει πράγματα (Video)

Νίκος Παππάς: Αναφέρομαι στις μπίζνες Παπασταύρου και Μιωνή – Προσπαθούσε να εκμαιεύσει πράγματα (Video)

«Είναι η δική μου φωνή στο ηχητικό, βεβαίως και αναφέρομαι στις μπίζνες που κάνει και έκανε ο κ. Παπασταύρου με τον κ. Μιωνή και κομμάτια αυτής της δραστηριότητας ήρθαν στο φως πολύ πρόσφατα και αναφέρομαι στην υπόθεση με τα 2,6 εκατ. ευρώ που προφανώς είχε παρέμβει ο κ. Σαμαράς το 2013», διαμήνυσε σε όλους τους τόνους ο Νίκος Παππάς σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Mega.

Για τις συνομιλίες, κατέστησε σαφές: «Είναι προφανές ότι η συνομιλία έχει προηγούμενο κομμάτι και επόμενο από αυτό που δημοσιοποιήθηκε. Είναι επίσης προφανές πως σε επίμαχα σημεία έχει αποσιωπητικά και από εκεί ξεκινά ένα γαϊτανάκι. Ποιο είναι το γαϊτανάκι; Ότι είπε ο Παππάς κάτι για τον Παπαγγελόπουλο. Ο κ. Μιωνής ήξερε ότι κατέγραφε αυτή τη συνομιλία, προσπαθούσε να εκμαιεύσει από εμένα πράγματα και αυτό που έχει αποδειχτεί μόνο είναι πως εννοούσα τις δικές του ασχολίες, τις δικές του επαγγελματικές δραστηριότητες. Του ιδιού του κ. Μιωνή που απασχολούσε καιρό τις Αρχές. Είχε πολλές εκκρεμότητες με την ελληνική δικαιοσύνη».

«Έχουν την πλειοψηφία, να πάρουν την ευθύνη και να πουν ότι θα με παραπέμψουν. Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Και σας μιλάω ειλικρινά, θα γελάσουμε πάρα πολύ. Και θα σταματήσει να κρύβεται η προσωποποίηση της πολιτικής δειλίας, ο Αντώνης Σαμαράς. Ο Σαμαράς είχε πει πως θα μας πάει μέχρι τέλους. Εννοούσε ότι θα κρύβεται μέχρι τέλους», υπογράμμισε ο Νίκος Παππάς.

«Καμία σκιά δεν έχει μείνει. Η σκιά είναι ότι από το 2013 έχει ανακατευτεί ο Σαμαράς για να μην υπάρξει “ψαλίδι” στη ροή του χρήματος. Για να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι δουλειές του Μιωνή και του Παπασταύρου», κατέληξε.

Όταν ρωτήθηκε τι εννοούσε με τα «πολλά λεφτά», απάντησε συγκεκριμένα: «Τα 2,6 εκατομμύρια είναι πάρα πολλά λεφτά. Και θα έλεγα, αυτοί που εξεγείρονται, επειδή υπάρχει και η επιτροπή σε εξέλιξη, γιατί δε ζητούν τη δικαστική συνδρομή από τον Παναμά για να δούμε ποιο είναι αυτό το έμβασμα;»

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι είπε στον κ. Μιωνή: «Αν η δική σου επιχειρηματική ατζέντα είναι ενάντια στα συμφέροντα της χώρας, θα μας βρεις απέναντι. Εάν δεν είναι, μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου. Ο ίδιος είχε εκκρεμότητες με τις φορολογικές Αρχές, τις οποίες παραδέχεται, έχει πέσει και σε αντιφάσεις».

«Για την ατζέντα μιλώ για τον οποιονδήποτε. Οποιοσδήποτε, συμπεριλαμβανομένου του κ. Μιωνή έχει τη δική του ατζέντα, μπορεί να την έχει -με τη δική μας διακυβέρνηση, δεν ξέρω τι γίνεται τώρα- μόνο αν δεν αντίκειται στα συμφέροντα της χώρας», υπογράμμισε.

Όσον αφορά το «μαγαζί», εξήγησε πως αναφερόταν στο αντίστοιχο του κ. Μιωνή: «Ήταν τεράστιο το μαγαζί του κ. Μιωνή. Ήταν ένας άνθρωπος που διαχειρίστηκε τη μεγάλη πλειοψηφία των χρημάτων που υπήρχαν στη λίστα Λαγκάρντ».

«Γιατί έχει μπει στη δημόσια πολιτική συζήτηση ο κ. Μιωνής, διότι ήρθε και κατέθεσε στην προανακριτική για την Novartis», τόνισε.

Ακόμα, υπογράμμισε: «Μου ζητά να τον κάνω πρόξενο της Ελλάδας στο Ισραήλ. Εξηγεί ότι έχει πληρώσει μεγάλα ποσά… Ο μόνος λόγος που υπήρξε η δική μας παρουσία στην υπόθεση, είναι η παράκληση από το κράτος του Ισραήλ. Αποδεικνύεται όμως, ότι στο παρελθόν έχουν γίνει διαμεσολαβήσεις, όπως αυτή του κ. Σαμαρά το 2013, που κουμπώνει με το έμβασμα των 2,6 εκατ. ευρώ. Υπάρχει ένας πρωθυπουργός που ζητά από εκδότη να μην ενοχλεί τον Παπασταύρου και τον Μιωνή, επειδή έχουν βοηθήσει τη ΝΔ, κι αποδεικνύεται, ότι υπάρχει έμβασμα 2,6 εκατομμυρίων ευρώ». 

«Απαξίωση της πολιτικής είναι να κάνουμε γαργάρα το ανακάτεμα προσωπικώς του ίδιου του πρωθυπουργού για να διασφαλιστεί η ομαλή ροή χρήματος η οποία όπως φαίνεται από μαρτυρικές καταθέσεις ήταν για τα ταμεία της ΝΔ», ανέφερε.

Για τις συναντήσεις με τον Σάμπι Μιωνή, όπως διαμήνυσε, έγινε έπειτα από πρωτοβουλία του κ. Μιωνή ο οποίος ζητούσε «επισταμένα να γίνει η συνάντηση για να στήσει την ηχογράφηση», τόνισε ο κ. Παππάς. 

«Όπως και οι άλλες συναντήσεις έγιναν κατόπιν δικής του επιμονής. Μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο ίδιος», ανέφερε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter