Νίκος Παππάς: Έχει ποινικές προεκτάσεις το πλιάτσικο στα αποθεματικά της ΕΥΔΑΠ

Νίκος Παππάς: Έχει ποινικές προεκτάσεις το πλιάτσικο στα αποθεματικά της ΕΥΔΑΠ

Επί 6μήνου αγνοούν απόφαση του ΣτΕ που αναφέρει πως ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ δεν πρέπει να παραμείνουν στο Υπερταμείο τονίζει ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ετοιμάζει ένα πραγματικό ‘ντου’ στα αποθεματικά της ΕΥΔΑΠ – σε όσα έχουν απομείνει», δήλωσε Στο Κόκκινο 105.5 και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο Νίκος Παππάς.

«Από την αρχή του έτους υπάρχει απόφαση του ΣτΕ που καθαρά αναφέρει πως η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ δεν μπορούν να παραμένουν στο Υπερταμείο. Κι αυτό, διότι κατά τη συνταγματική επιταγή το κράτος πρέπει να έχει τον έλεγχο των εταιριών αυτών, αλλά και διότι οι σκοποί του Υπερταμείου μπορεί να έρθουν σε αντίθεση με τους ιδρυτικούς σκοπούς της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ. Είναι συνταγματική υποχρέωση των δυο εταιριών – του Κράτους δηλαδή – να παρέχουν επαρκή ποσότητα και αξιόπιστη ποιότητα πόσιμου νερού στον ελληνικό λαό».

«Τι κάνει τώρα η ΝΔ; Αγνοεί για ένα εξάμηνο την απόφαση του ΣτΕ και από ό,τι μαθαίνουμε πάνε να κάνουν γενική συνέλευση με αντισυνταγματική σύνθεση και να μοιράσουν τα αποθεματικά της ΕΥΔΑΠ σε μερίσματα. Πρόκειται για κανονικό πλιάτσικο στα αποθεματικά, για ντου στο χρηματοκιβώτιο! Κι αυτό δεν αφορά μόνο διοικητικές ευθύνες, αλλά και ποινικές ευθύνες», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παππάς.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter