Νίκος Παππάς: «Η Δικαιοσύνη εργαλειοποιείται» – «Η ΝΔ έστησε το κατηγορητήριο» (Video)

Νίκος Παππάς: «Η Δικαιοσύνη εργαλειοποιείται» – «Η ΝΔ έστησε το κατηγορητήριο» (Video)

«Είναι απολύτως προφανές πως είναι ένας προεκλογικός σχεδιασμός της ΝΔ. Η Δικαιοσύνη εργαλειοποιείται. Αυτή η ιστορία έχει ξεκινήσει από μία Δεξιά που λεηλατεί το δημόσιο χρήμα και θελει να οικοδομήσει ένα αντι-παράδειγμα στην άσκηση πολιτικής» διαμήνυσε ο Νίκος Παππάς, μετά τα «αστραπιαία» αντανακλαστικά που έδειξε η Δικαιοσύνη σε ότι αφορά την υπόθεση παραπομπής του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο για τους χειρισμούς του σχετικά με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο Kontra το βράδυ της Τρίτης, ο βουλευτής και τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τόνισε: «Καλωσορίζω αυτή την εχθρότητά τους. Βοηθούν τον ελληνικό λαό να θυμηθεί και να ξέρει ποια είναι η ΝΔ. Και να ξέρει πως με ΝΔ μόνο οι ισχυροί ευνοούνται και να μην περνάνε τη βάσανο της καταβολής των φόρων όπως την περνάει όλος ο λαός».

«Έστησε κατηγορητήριο» με «αερόσακο»

Εν συνεχεία ο Νίκος Παππάς εξήγησε τι πραγματικά συνέβη υπογραμμίζοντας πως η κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος κατέπεσε στην Εξεταστική και στο κατηγορητήριο υπήρχε και η κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος ώστε να λειτουργήσει ως… αερόσακος, όπως τη χαρακτήρισε: «Έστησε ένα κατηγορητήριο το οποίο είχε ένα κακούργημα και το πλημμέλημα που ήταν ο «αερόσακος» που χρησιμοποίησε όταν ήρθε σε σύγκρουση με την αλήθεια. Το κακούργημα κατέπεσε στην Προανακριτική και τώρα απλώς είναι μία συζήτηση ‘περί όνου σκιάς’ για το τι συνέβη υπό το φως των πολιτικών εξελίξεων και του τετελεσμένου πως η ΝΔ συνεχίζει ανελλιπώς να εφαρμόζει τον νόμο μας».

«Η ΝΔ έπαθε στραπάτσο στην εξεταστική», είπε ο Ν. Παππάς, και συνέχισε λέγοντας πως αυτό συνέβη παρότι η ίδια «η ΝΔ έστησε το κατηγορητήριο».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δε χρησιμοποίησε λίστες Πέτσα»

Σε άλλη αποστροφή του λόγου του, ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρησιμοποίησε πρακτικές «λίστας Πέτσα» και δεν πλήρωσε κανάλια να λιβανίζουν την κυβέρνηση. Ωστόσο, νομοθέτησε το πλαίσιο με το οποίο και σήμερα λειτουργούν, με το οποίο για πρώτη φορά πλήρωσαν φόρους.

Όσον αφορά τις τηλεοπτικές άδειες και τον διαγωνισμό, ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής δήλωσε ξανά  περήφανος για τον νόμο που ρύθμισε το τοπίο των τηλεοπτικών αδειών, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «για πρώτη φορά πλήρωσαν φόρους».

Επίσης, σημείωσε πως μπορεί «από τις πρώτες δουλειές του Μητσοτάκη να ήταν να χαρίσει στα τηλεοπτικά κανάλια» με σειρά αποφάσεων, ωστόσο «οι σταθμοί σήμερα λειτουργούν με το δικό μας νόμο», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Κάρτα απεριορίστων διαδρομών με 9 ευρώ»

Εν κατακλείδι, τόνισε πως μπορούμε να υιοθετήσουμε το γερμανικό μοντέλο για κάρτα απεριόριστων διαδρομών με αφορμή την ενεργειακή κρίση προκειμένου «να αποσυμφορήσουμε τα πορτοφόλια του κόσμου που αναγκάζεται να πληρώνει πολλή βενζίνη αλλά και τους δρόμους από την κίνηση. Είναι πάρα πολύ απλό, δεν κοστίζει πολύ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter