Νίκος Παππάς: Κατέθεσε μήνυση κατά του προέδρου της Προανακριτικής για αλλοίωση των πρακτικών

Νίκος Παππάς: Κατέθεσε μήνυση κατά του προέδρου της Προανακριτικής για αλλοίωση των πρακτικών

Μήνυση κατά του προέδρου της προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, για αλλοίωση των πρακτικών.

Κάτι τέτοιο άλλωστε το είχε ανακοινώσει από το περιστύλιο της Βουλής ο συνήγορος του Νίκου Παππά, Βαγγέλης Γεωργακόπουλος.

Συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός υποστηρίζει πως ο κ. Κελέτσης αλλοίωσε τα πρακτικά της Προανακριτικής Επιτροπής, καθώς φέρεται να αφαίρεσε ουσιώδεις δηλώσεις του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα.

Τα αδικήματα τα οποία περιγράφονται στο κείμενο της μήνυσης αφορούν σε ψευδή βεβαίωση, πλαστογραφία και παράβαση καθήκοντος ενώ ζητείται να ελεγχθεί ποινικά ο πρόεδρος της επιτροπής.

Παππάς: Δεν θα επιτρέψουμε η παρανομία να γίνει καθημερινότητα

Σε δηλώσεις του ο Νίκος Παππάς υποστήριξε πως η όλη διαδικασία «εξελίσσεται σε παρωδία και τραγέλαφο» και πως δεν θα επιτρέψει να γίνει «η παρανομία καθημερινότητα».

«Η διαδικασία αυτή μπορεί να εξελίσσεται σε μία παρωδία σε έναν τραγέλαφο και σε έναν πολιτικό κόλαφο για τους εμπνευστές της.

Δεν θα επιτρέψουμε όμως η παρανομία να γίνει μία καθημερινότητα.

Καταθέσαμε μήνυση κατά του Προέδρου της Επιτροπής του Κελέτση, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι κατά το δοκούν θα σβήνει και θα γράφει από τα πρακτικά λες και τα πρακτικά είναι το τεφτέρι του για τα ψώνια. Αυτό το πράγμα δεν θα γίνει ανεκτό και στέλνουμε ένα απολύτως ξεκάθαρο μήνυμα. Καθένας θα έρθει ενώπιον των ευθυνών του» σημείωσε ο κ. Παππάς.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος Βαγγέλης Γεωργακόπουλος ανέφερε πως «τα πρακτικά της Βουλής δεν είναι κτήμα κανενός. Η ιστορία δεν μπορεί να παραχαραχτεί από οποιονδήποτε»..

Δηλώσεις όμως έκανε και ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης:

«Τα πρακτικά της Βουλής δεν είναι σχέδιο ερωτικής επιστολής του Προέδρου ή οποιουδήποτε άλλου που μπορεί να γράφει και να σβήνει. Η επιτροπή λειτουργεί ως εισαγγελική αρχή. Εφαρμόζει και υποχρεούται να εφαρμόζει τον κώδικα ποινικής δικονομίας. Η μαρτυρική κατάθεση όταν, είναι ένορκη είναι αποδεικτικό μέσο το οποίο πρέπει να καταγράφεται με ακρίβεια. Αυτό δεν μπορεί να το παραβιάζει ούτε ο πρόεδρος ούτε κανένας άλλος και όποιος το παραβιάζει διαπράττει ποινικά αδικήματα» τόνισε ο κ. Μαντζουράνης.

Διαβάστε επίσης: Με την πλάτη στον τοίχο η ΝΔ στην Προανακριτική για Παππά

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter