Νίκος Παππάς: Ο ακροδεξιός νεοφιλελευθερισμός της ΝΔ και η δίκαιη ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ

Νίκος Παππάς: Ο ακροδεξιός νεοφιλελευθερισμός της ΝΔ και η δίκαιη ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την επιτυχημένη έξοδο στις αγορές, η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο. Η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία επανέρχεται και οι πολίτες αντιλαμβάνονται πως η κατάσταση βελτιώνεται», δηλώνει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στην «ΑΥΓΗ της Κυριακής».

 Τονίζει ότι τα αποτελέσματα του σήμερα είναι σαφώς καλύτερα από το «τζούφιο “success story” της κυβέρνησης Σαμαρά» και ασκεί έντονη κριτική στη ΝΔ.

Υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση κατάφερε να αντιστρέψει τη μηχανική της τρόικας, γιατί λειτούργησε πολιτικά και ότι η ενεργοποίηση της διαπραγμάτευσης με όρους πολιτικής παρέκαμψε τη διαδικασία των γραφειοκρατών των Βρυξελλών, γι’ αυτό και υπήρξαν αποτελέσματα. Ο Νίκος Παππάς αναφέρει ότι πρέπει να αμβλύνουμε τις κοινωνικές ανισότητες και να ενισχύσουμε το κοινωνικό κράτος.

Επισημαίνει ότι η έξοδος από την κρίση δεν είναι στιγμιαία, θέλει χρόνο και θέλει δουλειά και πως κεντρικός στόχος είναι η περαιτέρω ενίσχυση της απασχόλησης. Σημειώνει ότι «οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι προτάσεις στο τραπέζι είναι δύο: Ο ακροδεξιός νεοφιλελευθερισμός της Ν.Δ. και η δίκαιη ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ». Αναφέρει ότι «για να γιατρευτούν οι πληγές της κρίσης χρειάζεται αριστερή προοδευτική μακροχρόνια διακυβέρνηση» και πως η κυβέρνηση έχει στόχο την ολοκλήρωση της τετραετίας και τη νίκη στις εκλογές του 2019. «Ο μεγάλος στόχος είναι να αποκαταστήσουμε το σύνολο της απασχόλησης που χάθηκε. Να οικοδομήσουμε ένα νέο κοινωνικό κράτος και να σπάσουμε τα φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς», λέει.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημειώνει πως «δεν είναι ακριβές ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν πληρώνουν στη δική μας διακυβέρνηση», για να σημειώσει ότι «σε δυόμισι χρόνια έχουμε εισπράξει 90 εκατ. ευρώ από τα κανάλια». Σε σχέση με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ο υπουργός δηλώνει ικανοποιημένος από τα βήματα που έχουν γίνει από το ΕΣΡ μέχρι σήμερα και υπογραμμίζει ότι «είμαστε σε απόλυτη συνεννόηση με το ΕΣΡ», αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες των τελευταίων μηνών. Αναφερόμενος στην ΕΡΤ, διαπιστώνει ότι πρέπει να γίνουν ακόμα μεγαλύτερα βήματα, που θα σηματοδοτήσουν το νέο ξεκίνημα και να διαμορφώσει χώρο για περισσότερη καλλιτεχνική δημιουργία.

Ο Νίκος Παππάς λέει ότι έχει προειδοποιήσει τους σταθμούς -και το επαναλαμβάνει- να ακυρώσουν τα πλάνα απολύσεων, «καθώς πολύ σύντομα θα κληθούν να αλλάξουν ρότα και να περάσουν σε νέες προσλήψεις». Ως προς τις άδειες των ραδιοφώνων, αναφέρει ότι «είναι και υποχρέωση από τη συμφωνία με τους εταίρους η ρύθμιση και του ραδιοφωνικού τοπίου» και προσθέτει: «Είμαστε στη φάση της επεξεργασίας ενός νόμου ο οποίος θα έρθει αμέσως μετά τις διακοπές. Πρέπει σύντομα να οργανωθεί η μετάβαση στο ψηφιακό ραδιόφωνο. Ρύθμιση και αναβάθμιση να γίνουν ταυτόχρονα».

Ασκώντας έντονη κριτική στη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη, ο Νίκος Παππάς αναφέρει ότι «βρίσκονται σε καθεστώς “υπαρξιακής αγωνίας”». «Ο κ. Μητσοτάκης έχει ξεμείνει από επιχειρήματα και προσπαθεί να δημιουργήσει μια νέα ατζέντα, εφευρίσκοντας ζητήματα. Η κυβέρνηση έχει έργο να παράξει και δεν είναι διατεθειμένη να χάσει χρόνο, ακολουθώντας αυτό τον δρόμο», τονίζει. «Ονομάζουν Συμφωνία Αλήθειας ένα μπουκέτο από fake news. Αυτό χαρακτηρίζει τη Ν.Δ.», προσθέτει.

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα με τον Γ. Βαρουφάκη, ο υπουργός χαρακτηρίζει «στα όρια του αστείου» «να ζητάει η Ν.Δ. εξεταστική για κάτι που ο Τσίπρας υποτίθεται ότι σκεφτόταν να κάνει αλλά δεν έκανε». «Η “εξεταστική των σκέψεων επιτροπή” θα λέγεται», σχολίασε, για να προσθέσει πως «όταν η Ν.Δ. έχει ανάγκη να πάει τόσο πίσω για να ψελλίσει κάτι αντιπολιτευτικό, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να αναμετρηθεί με την πραγματικότητα».

Στο ερώτημα αν ήταν λάθος επιλογή τελικά ο Γ. Βαρουφάκης, απαντά: «Το έκρινε στο τέλος και ο ίδιος ο λαός».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter