Νίκος Παππάς: Ο Μαρινάκης που ενορχηστρώνει τις επιθέσεις στην κυβέρνηση και χρηματοδοτεί τη ΝΔ διώκεται και για ένα πλοίο με ναρκωτικά

Νίκος Παππάς: Ο Μαρινάκης που ενορχηστρώνει τις επιθέσεις στην κυβέρνηση και χρηματοδοτεί τη ΝΔ διώκεται και για ένα πλοίο με ναρκωτικά
Επίθεση στον Βαγγέλη Μαρινάκη από τον Νίκο Παππά, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για «συγκρότημα του κ. Μαρινάκη που προφανώς ελέγχει και χρηματοδοτεί τη Νέα Δημοκρατία

και είναι διωκόμενος για την υπόθεση του πλοίου που μετέφερε ναρκωτικά».

«Πρόκειται για μία μη υπόθεση. Η Νέα Δημοκρατία μιλά για συναλλαγές ιδιωτών, έχουν ανοίξει κάποιοι λογαριασμοί και θα δούμε τι έχει συμβεί. Η Νέα Δημοκρατία έχει βρει ένα θέμα που πάει με όλα, σκάνε υποθέσεις με το θέμα των δανείων των κομμάτων, η καταδίκη συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη για υπόθεση παιδεραστίας, η υπόθεση χρηματοδότησης λογαριασμών του από off shore, και ξανανοίγει το ζήτημα Πετσίτη, με δημοσίευμα και μετά ανακοίνωση και έτσι πάει το θέμα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο οποίος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN για την υπόθεση Πετσίτη. 

Ο κ. Παππάς πρόσθεσε ότι μιλάμε για «το συγκρότημα του κ. Μαρινάκη που προφανώς ελέγχει και χρηματοδοτεί τη Νέα Δημοκρατία και είναι διωκόμενος για την υπόθεση του πλοίου που μετέφερε ναρκωτικά».

Καλούμενος να σχολιάσει τις δηλώσεις της δικηγόρου Αν. Ξεπαπαδέα, ο Ν. Παππάς είπε ότι «η κα Ξεπαπαδέα έδωσε ακριβείς απαντήσεις», τονίζοντας ότι «δεν υφίσταται ζήτημα».

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ υπογράμμισε ότι «έχουν δοθεί οι απαντήσεις και είμαστε στην ώρα που ο κόσμος μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Έχουμε τώρα την υπόθεση Novartis η οποία σε όλο τον κόσμο πληρώνει πρόστιμα για αδόκιμες πρακτικές και εδώ σηκώνεται αχός», συμπληρώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε να ανοίγονται λογαριασμοί υπόχρεων πόθεν έσχες και «η Νέα Δημοκρατία έτρεξε προς την έξοδο».

Ερωτηθείς για τις επιθέσεις που δέχθηκε για τις τηλεοπτικές άδειες, ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι «δεν άλλαξα ούτε εγώ ούτε η κυβέρνηση την πολιτική της για την αδειοδότηση. Άλλοι κάνουν παροδικά ειρήνη ή ανοίγουν πόλεμο».

«Ο κύκλος των αδειών έχει κλείσει», συνέχισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, «η κυβέρνηση έχει απολύτως δικαιωθεί, υπήρξε περιορισμένος αριθμός καναλιών, υπήρξε τίμημα και απέδειξε ότι δεν πολιτεύεται με μνησικακία». Απαντώντας προς την αξιωματική αντιπολίτευση και όσους θεωρούν ότι όλα αυτά θα βλάψουν την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ν. Παππάς τόνισε ότι «η μέθοδος των προσωπικών επιθέσεων και η διαπλοκή Μαρινάκη διευκολύνει τη συσπείρωσή μας».

Απαντώντας στο αν έχει συζητήσει με τον πρωθυπουργό την υπόθεση Πετσίτη, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι το ζήτημα συζητήθηκε «αναλυτικά όπως και με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και προχωράμε παρακάτω».

Απαντώντας για την υπόθεση Novartis και τη στόχευση πολιτικών στελεχών, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε ότι «υπήρξε δικαστική εξέλιξη. Εμείς δεν κάναμε εκτίμηση στον αέρα. Η εξέλιξη αυτή ήρθε στη Βουλή, όλα γίνονται κατά τα προβλεπόμενα. Κάποιοι βιάζονται να μιλήσουν για σκευωρίες», συνέχισε ο Ν. Παππάς, «και ότι δεν υπάρχει ζήτημα. Καθίστε να δούμε τι θα βγει. Εμείς θα πάμε στη Βουλή να ψηφίσουμε υπό το φως της Επιτροπής Δεοντολογίας και αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει παρακάτω».

Απαντώντας για τη χρηματοδότηση του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «ο Κώστας Γαβράς δεν είναι κάποιος που χρειάζεται συστάσεις. Είμαστε χαρούμενοι που γυρίζει μια ταινία που δεν έχει ανάγκη το φυσικό ανάγλυφο της χώρας μας, άρα, να υποχρεούται να έρθει εδώ για γυρίσματα, και όμως έρχεται εδώ που σημαίνει ότι η Ελλάδα έχει συμπαγές πλαίσιο στήριξης των οπτικοακουστικών παραγωγών».

Ο κ. Παππάς δήλωσε σίγουρος ότι «το 2019 θα σπάσουμε το φράγμα των 100 παραγωγών», υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα «έχει άρτιο δυναμικό στις οπτικοακουστικές παραγωγές, έχει και τον φυσικό πλούτο. Το μόνο που έλειπε ήταν μια οργανωμένη πολιτική και αυτή ήρθε με τη συγκρότηση του ΕΚΟΜΕ που ανήκει στο υπουργείο μας και χρηματοδοτεί τις παραγωγές».

Απαντώντας για τυχόν μετακίνησή του στο Ευρωκοινοβούλιο, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ έκανε λόγο για συλλογικές αποφάσεις, υπογραμμίζοντας ότι «δεν έχει συζητηθεί τίποτα».

Τέλος, απάντησε ότι οι προσωπικές επιθέσεις είναι «κάτι που πρέπει να αναμένει κανείς όταν είναι στην πολιτική», ενώ απαντώντας για τον χρόνο των εκλογών ανέφερε ότι «ο πρωθυπουργός έχει λάβει τις αποφάσεις του. Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Το έχει ανάγκη και η χώρα να περάσει στο στάδιο της σταθερότητας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter