Νίκος Παππάς: Ο συνήθης ύποπτος

Νίκος Παππάς: Ο συνήθης ύποπτος

Ο Νίκος Παππάς είναι ο συνήθης ύποπτος του ΣΥΡΙΖΑ. Ορισμένοι μάλιστα, με διόλου ευκαταφρόνητη δύναμη και άκρες, τον έχουν κηρύξει ήδη ένοχο, αν και δεν διευκρινίζεται γιατί ακριβώς.

Γιατί είπε τον Μιωνή μαλάκα; Γιατί ο «πιστοποιημένος» από τους ίδιους Καλογρίτσας έκανε τα δικά του με μια λιβανέζικη εταιρεία και 3 εκατομμύρια ευρώ; Γιατί πιάστηκε κορόιδο από ξεσκολισμένους πράκτορες και ξεφωνημένους απατεώνες; Γιατί είναι ψηλός και αθυρόστομος; Θα τα μάθουμε όλα εν καιρώ. Για την ώρα τούς αρκεί να τον μνημονεύουν κάθε μέρα με συνακροάσεις και δικογραφίες που οι ίδιοι συντάσσουν, διορθώνουν, γομώνουν και φροντίζουν με τα Μέσα που κατέχουν να σκάσουν σε κάθε ελληνικό σπίτι.

Ορισμένοι… Ποιοι δηλαδή; Δεν κρύβονται, τους βλέπουμε, τους διαβάζουμε και τους ακούμε κάθε μέρα. Τρίγωνα και τετράγωνα της σκληρής Δεξιάς. Ο Aδωνης. Ο Μητσοτάκης. Η σάρα και η μάρα των βαρόνων, κάποιοι από τους οποίους διώκονται για εμπόριο λευκής πατάτας. Οι προστάτες των ληστών και κατασκευαστές λιστών. Η δημοσιογραφία των αρίστων. Τα καλόπαιδα που στήνουν κάθε μέρα στον τοίχο την Αριστερά, αναζητώντας ισοζύγια για το δικό τους χάλι. Γιατί, αν θυμάστε, ο Παππάς είναι ο πιο εμβληματικός τους στόχος. Αλλά κατά καιρούς την πλήρωσαν τη μανία τους και τη συμφωνία αλήθειας του Κυριάκου δεκάδες άλλοι.

Και τι επιδιώκουν; Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Να είχαν πει μια κουβέντα για τους παιδεραστές τους, για τις λευκές ρότες, για τα μυστικά κονδύλια, για τους μεγάλους περίπατους, για τα βάουτσερ των εκατομμυρίων, για το πτυχίο του Λούλη, για όσα προκύπτουν από τις νόμιμες «συνακροάσεις» της ΕΥΠ, για τις οφσόρ της Φρειδερίκης τους, για τον νεποτισμό στα ρετιρέ τους, για τα ρουσφέτια του θράσους, να μιλούσαμε για δικαιοσύνη και διαφάνεια. Αλλά όταν αυτή η συμμορία της ομερτά και της προστασίας ακόμη και παιδεραστών γαβγίζει για τον Παππά, καταλαβαίνεις ότι ξαμολήθηκαν για οποιουσδήποτε άλλους λόγους εκτός από αυτούς που επικαλούνται.

Τσαλαπατάνε τον Παππά για να φτάσουν στον Τσίπρα. Για να ξεμπερδέψουν με το αχώνευτο ηθικό πλεονέκτημα. Για να ενισχύσουν το πολύ βολικό «όλοι ίδιοι είναι», που καθηλώνει κοινωνίες και αντιστάσεις. Για να πολώσουν κατά βούληση και όταν κρίνουν σκόπιμο και πολιτικά ωφέλιμο με τίποτε εξεταστικές. Για να ασχολούμαστε με τον Μιωνή και τον Καλογρίτσα τη στιγμή που αυτοί ασχολούνται με τα δικαιώματα, τις τσέπες μας και τις κρότου – λάμψης. Αλλά και για να δείξουν σε όλους πως όποιος τα βάζει μαζί τους –και ο Παππάς κι αν τα έβαλε, με τις τηλεοπτικές άδειες…– θα δει το κεφαλάκι του κρεμασμένο στα παράθυρα και τα οχτάστηλά τους. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter