Νίκος Παππάς: Όσοι ποντάρουν στην καταστροφή και το αδιέξοδο, έχουν χάσει

Νίκος Παππάς: Όσοι ποντάρουν στην καταστροφή και το αδιέξοδο, έχουν χάσει

Απαντώντας στην επίθεση της ΝΔ προς την κυβέρνηση σχετικά με τη στάση της στη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης, ο Νίκος Παππάς τόνισε πώς «Όσοι βάζουν τα πολιτικά λεφτά τους στην καταστροφή και στο αδιέξοδο θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι τα έχουν χάσει».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε, στο πλαίσιο της περιοδείας του στον νομό Σερρών, ο υπουργός ανέφερε ότι «Θα πρέπει να αποφασίσει κάποια στιγμή η ΝΔ για τι μας κατηγορεί», σημείωσε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε: «Ή πρέπει να μας κατηγορεί ότι καθυστερούμε τη διαπραγμάτευση ή αν φέραμε κακή ή όχι συμφωνία. Δεν μπορεί να λέει “κλείστε, κλείστε” τη διαπραγμάτευση και μόλις κλείνουμε να λέει “αμάν τι κακή συμφωνία είναι αυτή”! Τώρα, βεβαίως, είμαστε πολύ κοντά, έχει υπάρξει πολιτική συμφωνία και δεν υπάρχει κανένας λόγος καθυστερήσεων. Αλλά ποια είναι η πολιτική συμφωνία; Ξεκίνησε ή δεν ξεκίνησε αυτή η διαπραγμάτευση με την απαίτηση των δανειστών όλων για 2% του ΑΕΠ (πάνω από 3,5 δισ. ευρώ) μέτρα λιτότητας παραπάνω και τότε η ΝΔ έλεγε “κλείστε”. Και θα κλείσουμε με μία συμφωνία, η οποία είναι πολύ καλύτερη από αυτήν που η ΝΔ μάς καλούσε να υπογράψουμε. Ας αποφασίσουν για ποιο πράγμα μάς κατηγορούν».

Ο κ. Παππάς υπενθύμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης, ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, είχε δεσμευθεί για απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων και αφού επεσήμανε πως αυτή η δέσμευση δεν είναι σήμερα στο τραπέζι απηύθυνε το εξής ερώτημα προς τον πρόεδρο της ΝΔ: «Αυτήν τη δέσμευση τη δέχτηκαν διότι πιστεύουν ότι την έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία, το Δημόσιο και η κοινωνία, ναι ή όχι; Αν θεωρούν ότι την έχει ανάγκη σημαίνει ότι επιθυμούν να την επαναφέρουν. Αν θεωρούν ότι κακώς την υπέγραψαν και δεν έπρεπε να την υπογράψουν, θα πρέπει να μας παραδεχθούν, διότι εμείς τη βγάλαμε ως δέσμευση από τη συμφωνία. Συνεπώς, νομίζω, ότι η ΝΔ βρίσκεται ενώπιον ενός στρατηγικού αδιεξόδου. Και το στρατηγικό της αδιέξοδο, αυτήν τη στιγμή, συμπυκνώνεται στο γεγονός ότι πόνταρε στο ότι δεν θα υπάρξει λύση στη διαπραγμάτευση. Αυτό το σχέδιο δεν τελεσφόρησε και θα κληθεί να εξηγήσει τώρα στους πολίτες πώς διανύθηκε η απόσταση από τις δικές της ολέθριες δεσμεύσεις, οι οποίες είχαν 20 δισ. περισσότερη λιτότητα, απολύσεις στο Δημόσιο, καμία προστασία της πρώτης κατοικίας, βεβαίως δεν είχαν και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και την εφάπαξ 13η σύνταξη, την ελεύθερη πρόσβαση των ανασφάλιστων συμπολιτών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Πώς διανύθηκε αυτή η απόσταση; Από την καταστροφική -τάχα- διαπραγμάτευση που κάναμε εμείς; Ή μήπως όλα αυτά που σας είπα πριν είναι μέτρα, τα οποία θα ξηλώσει η ΝΔ, αν, ο μη γένοιτο, στο μακρινό μέλλον γίνει κυβέρνηση;».

Επίσης, κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να προσυπογράψουν το αίτημα της κυβέρνησης για άμεση επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και να σταθούν στο πλευρό της, ιδίως όσοι διαμαρτύρονται για τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, λέγοντας πως υπάρχουν άλλα ζητήματα, στα οποία μπορεί να γίνει η πολιτική αντιπαράθεση.

Αναφερόμενος στα ζητήματα που προωθεί το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι «ο τομέας των νέων τεχνολογιών είναι ο τομέας των τομέων» και τόνισε την ανάγκη να μη μείνει καμία περιοχή της χώρας έξω από τη δικτύωση υψηλών ταχυτήτων, διότι αυτή επηρεάζει τον τρόπο που ζούμε, παράγουμε και απολαμβάνουμε τις δημόσιες υπηρεσίες.

Στο νομοσχέδιο για τη δικτύωση υψηλών ταχυτήτων που θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα θα προβλέπεται ότι το Μητρώο Διαδικτυακών ΜΜΕ θα είναι δημόσιο, χωρίς να εμφανίζονται όλα τα στοιχεία και η κυβέρνηση θέλει να νομοθετήσει την επιβολή προστίμων στις περιπτώσεις που φορείς του Δημοσίου δεν εφαρμόζουν την κατανομή 70% και 30% της διαφημιστικής δαπάνης προς τα κεντρικά και περιφερειακά ΜΜΕ, αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας ο κ. Παππάς είπε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος καθυστέρησης και το ΕΣΡ θα πρέπει να αποφανθεί για τον αριθμό των αδειών. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία για τις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας θα ακολουθήσει η διαδικασία για την αδειοδότηση των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Σχετικά με τον νομό Σερρών, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σημείωσε ότι έχει μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες και υποδομές, καθώς και οργανωμένους φορείς που μπορούν να συμβάλουν στην προσπάθεια της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη. Στο νοσοκομείο Σερρών έγιναν 50 προσλήψεις το τελευταίο διάστημα και αντιμετωπίζονται θετικά τα αιτήματα για μεικτά κλιμάκια στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα, τη λειτουργία σκάνερ και τη διασύνδεση του τελωνείου με την εφορία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter