Κατά των εκλογών ο Νίκος Παππάς – «Η Γεροβασίλη να έχει ξεχωριστή θέση δίπλα στον Κασσελάκη»

Κατά των εκλογών ο Νίκος Παππάς – «Η Γεροβασίλη να έχει ξεχωριστή θέση δίπλα στον Κασσελάκη»

«Θα καταναλώσουμε τις 50 από τις 100 μέρες μέχρι τις ευρωεκλογές σε δικά μας ζητήματα;»

Με αυτό το ερώτημα, ο Νίκος Παππάς ουσιαστικά συντάχθηκε υπέρ της πρότασης που υποστηρίζει πως δεν πρέπει να διεξαχθούν εκλογές για την προεδρία του κόμματος.

«Μπορούμε και οφείλουμε να βρούμε λύση. Λύση που θα εγγυάται συντεταγμένη πορεία. Που δεν θα πληγώνει καμία πλευρά του κόμματος. Λύση στην οποία κάθε ένας και κάθε μία από εμάς θα μπορεί να βρει τον εαυτό του και τις απόψεις του» είπε και στη συνέχεια μίλησε για την Όλγα Γεροβασίλη:

«Με την Όλγα Γεροβασίλη έχουμε πορευτεί για πολλά χρόνια. Κοσμεί την παράταξη μας. Και στην κρίσιμη στιγμή, σε κάθε κρίσιμη στιγμή υπηρέτησε, υπηρετεί και θα υπηρετεί το συλλογικό μας σχέδιο και στόχο. Πρέπει να έχει ξεχωριστή θέση δίπλα στον Στέφανο σε αυτή τη μάχη. Μπορεί να υπηρετήσει το κόμμα από οποιαδήποτε θέση. Είναι η πιο έμπειρη κοινοβουλευτικά» είπε χαρακτηριστικά.

Οι περισσότεροι ερμήνευσαν αυτή τη δήλωση ως πρόταση να αναλάβει η Όλγα Γεροβασίλη τη θέση της προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

«Σε αυτή την αίθουσα δεν υπάρχουν αντίπαλοι. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και δεν μπορούμε να λέμε ότι όποιος τις εκφράζει θέλει το κακό του κόμματος. Αν επικρατήσουν αυτές οι αντιλήψεις, το κόμμα θα μικρύνει» σημείωσε στη συνέχεια.

«Στηρίξαμε τον Στέφανο στη βάση μιας πολιτικής συμφωνίας, για το περιεχόμενο της οποίας έχουμε ακόμα βήματα να κάνουμε. Δε ζήτησε λευκή επιταγή. Δε θα έπαιρνε ποτέ λευκή επιταγή. Λευκή επιταγή δεν ζητά και δε λαμβάνει κανένας. Όταν θέτουμε εαυτόν στην κρίση των μελών ζητάμε εντολή υλοποίησης αποφάσεων, ζητάμε την ευθύνη, απαιτούμε από τον εαυτό μας τη λογοδοσία» τόνισε και συμπλήρωσε:

«Καλό είναι τα συλλογικά μας λάθη να τα αναγνωρίζουμε. Όπως το έλλειμμα πολιτικής συλλογικής λειτουργίας. Το έκανε και ο Στέφανος. Και έχει την πρωτοβουλία και τον πρώτο λόγο για να υπερβούμε αυτά τα προβλήματα και να πάμε στις ευρωεκλογές και να κόψουμε το βήχα του 41%».

Οι τέσσερεις προτάσεις

Ο Νίκος Παππάς στη συνέχεια κατέθεσε τέσσερις προτάσεις για την επόμενη μέρα του κόμματος:

«Προτείνω: 1. Να ανασυγκροτηθεί τη Δευτέρα ένα εκτελεστικό γραφείο που θα πάει το κόμμα στην επόμενη μάχη ως πολιτικό κέντρο, επιτελικό και αποτελεσματικό. Συνθετικό και συμπεριληπτικό. 2. Με ευθύνη του εκτελεστικού γραφείου και του Στέφανου να έρθουν οι προτάσεις για την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του κόμματος που αφήσαμε στη μέση. 3. Να έρθει μια μελετημένη και συγκροτημένη πρόταση για τις καταστατικές αλλαγές. Οι αλλαγές αυτές να μπουν στην κρίση του σώματος του διαρκούς συνεδρίου, που δεν χρειάζεται να διεξαχθεί δια ζώσης. 4. Να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter