Νίκος Παππάς: «Στο Ελληνικό έγινε μια αγοραπωλησία χωρίς τοπογραφικό. Εμείς προχωρήσαμε την επένδυση»

Νίκος Παππάς: «Στο Ελληνικό έγινε μια αγοραπωλησία χωρίς τοπογραφικό.  Εμείς προχωρήσαμε την επένδυση»

«Αυτό που παρέλαβε η δική μας κυβέρνηση στο Ελληνικό ήταν απλώς μία σύμβαση του Δημοσίου με τη Lamda Development. Δεν είχαν οριοθετηθεί οι αρχαιολογικοί χώροι, οι αιγιαλοί, τα ρέματα. Εμείς προχωρήσαμε την επένδυση, βγήκαν τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα, έγινε η μετεγκατάσταση 69 φορέων από το χώρο του Ελληνικού και τώρα, καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία στο ΣτΕ, αναμένονται οι Υπουργικές Αποφάσεις και ο διαγωνισμός για το καζίνο», τόνισε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, «στο Ελληνικό έγινε μία αγορά η οποία δεν είχε καν τοπογραφικό. Δεν ορίζονταν σαφώς το τι ακριβώς αφορούσε η αγοροπωλησία», ενώ σε σχέση με τις καθυστερήσεις που κατήγγειλε η Lamda Development, αντέτεινε ότι αυτές «αφορούσαν τις πρακτικές της εταιρείας και το χρόνο κατάθεσης των μελετών».

Ο Νίκος Παππάς, αφού ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί την υπόθεση της έκδοσης των αναμενόμενων ΚΥΑ, σημείωσε πως η τοποθέτηση του υφυπουργού Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Δημήτρη Οικονόμου, στο κυβερνητικό σχήμα, εγείρει «ένα κορυφαίο ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων, διότι ο κ. Οικονόμου, ο οποίος υπερασπιζόταν ως εχθές τα συμφέροντα της Lamda Development, άλλαξε εν μία νυκτί μεριά του τραπεζιού και πλέον υποτίθεται πως υπερασπίζεται τα συμφέροντα του Δημοσίου».

Στο θέμα της απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων, για το οποίο υπήρξε μια κριτική από την κυβέρνηση της ΝΔ, ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «οι χθεσινές ανακοινώσεις της Κομισιόν δείχνουν ότι η χώρα μας είναι πρώτη στην αξιοποίηση του Σχεδίου Γιούνκερ, ενώ αντίστοιχες δηλώσεις υπήρξαν τον περασμένο Απρίλιο και από τον τότε Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Σε σχέση με τις φοροελαφρύνσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι «εμείς είχαμε μία οικονομική πολιτική σχεδιασμένη, εφαρμοσμένη και αποδοτική. Κάθε χρόνο είχαμε τη διαμόρφωση υπερπλεονασμάτων τα οποία καταβάλλονταν υπό τη μορφή κοινωνικού μερίσματος και μία σαφή στρατηγική για το ποιες φοροελεφρύνσεις θα επέρχονταν από την αρχή του 2020. Με βάση τις προτεραιότητές μας, θα αξιολογήσουμε κάθε νομοθετική πρωτοβουλία». Κατά τον ίδιο, «το μείζον είναι η εγκατάλειψη εδάφους από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη με την εκ νέου αύξηση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων, τα οποία εμείς είχαμε μειώσει από 3,5% σε 2,5% για τα έτη 2020 ως 2022, με τη χρήση μέρους του “αποθέματος”. Αυτή η κίνηση δεν δημιουργεί δημοσιονομικό χώρο. Ο κ. Μητσοτάκης ή θα κάνει περικοπές ή θα ακυρώσει πάρα πολλές από τις δεσμεύσεις του για φοροελαφρύνσεις».

Τέλος, με βάση τις πρώτες αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, έκανε λόγο για προσπάθεια κομματικοποίησης της δημόσιας διοίκησης και συγκέντρωσης εξουσιών άρα και ευθυνών στο πρόσωπο του πρωθυπουργού. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter