Νίκος Παππάς: Τους γείτονές μας είχαν αναγνωρίσει 140 χώρες με τον όρο «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Νίκος Παππάς: Τους γείτονές μας είχαν αναγνωρίσει 140 χώρες με τον όρο «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

«Αυτό που είπα και επαναλαμβάνω είναι ότι 140 χώρες είχαν αναγνωρίσει τους βόρειους γείτονές μας, αποκλειστικά και μόνο, με τον όρο “Δημοκρατία της Μακεδονίας” την ίδια στιγμή που οι ίδιοι ισχυρίζονταν πως είναι κληρονόμοι της ελληνικής Μακεδονίας και του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αυτό τελείωσε με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Προχθές, μάλιστα, υπήρχε και συμφωνία για την απάλειψη αλυτρωτισμών από τα βιβλία τους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον Real FM για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Παππάς, ο οποίος μίλησε σε παράλληλη σύνδεση με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη, συνέχισε λέγοντας ότι «η πραγματικότητα που είχε διαμορφωθεί -διότι κάποιοι επέλεξαν να κάνουν καριέρα με το ζήτημα του Μακεδονικού, η οποία ευτυχώς τελείωσε- είναι ότι είχαμε αφήσει τους γείτονές μας με την προηγούμενη ανιστόρητη ηγεσία τους να παραχαράσσουν κυριολεκτικά την ιστορία».

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις του κόσμου, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «οι αντιδράσεις στις παρελάσεις είναι προφανές ότι αφορούν έναν διαρκώς μειούμενο κομμάτι του κόσμου. Οι απόψεις μπορούν να ποικίλλουν γύρω από τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά οι ακρότητες αφορούν μια μειοψηφία κι ένα οργανωμένο κομμάτι που πρόσκειται στη Χρυσή Αυγή. Και στο Κιλκίς και στη Βέροια, περιοχές που επισκέφθηκα πριν από λίγες μέρες, οι αντιδράσεις ήταν από ακραία μειοψηφία». Και πρόσθεσε: «Στο Κιλκίς συνάντησα τους προέδρους των Κοινοτήτων των Ευζώνων και της Ειδομένης και, με τους οποίους έχουμε διαφορετική άποψη στο θέμα του Μακεδονικού και συζητήσαμε πώς οι πολίτες θα έχουμε πρόσβαση στα ελληνικά κανάλια. Δηλαδή, οι κάτοικοι στους οποίους κάποιοι έλεγαν ψέματα για το Μακεδονικό ήταν στο “μαύρο”, χωρίς τηλεοπτικό σήμα».

«Ακόμη και στις δημοσκοπήσεις, τις οποίες αρέσκεται να χρησιμοποιεί συγκεκριμένο μιντιακό συγκρότημα και το κόμμα της ΝΔ, [φαίνεται] ότι ο πολιτικός συσχετισμός δεν έχει επηρεαστεί από το Μακεδονικό. Ο κ. Μητσοτάκης να πάει στο Κιλκίς, αλλά να πει στους πολίτες της περιοχής αυτό που έχει δηλώσει στο εξωτερικό. Ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα διεκδικήσει την ψήφο του ελληνικού λαού με την προσδοκία να αλλάξει τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Αναφερόμενος στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Ν. Παππάς είπε ότι «θα πρέπει ειλικρινώς να παραδεχτεί η ΝΔ ότι ήταν υπερβολική κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για το Μακεδονικό, να συζητήσουμε στα σοβαρά τι προβλέπει η Συμφωνία και να δούμε τα οφέλη που θα έχει η χώρα από την εφαρμογή της».

Τέλος, αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά είπε: «Διπλωματικά ορθώς η ελληνική εξωτερική πολιτική έχει συλλάβει ότι το βασικά μας πρόβλημα είναι οι σχέσεις μας με την Τουρκία και γι’ αυτό επιδιώκουμε να λύσουμε τα προβλήματά μας και με τους Βόρειους γείτονές μας, ώστε να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας στην επίλυση και την προστασία των δικαιωμάτων μας σε σχέση με την Τουρκία. Λύνουμε και τα προβλήματα με τους βόρειους γείτονές μας, οικοδομούμε και βαθαίνουμε τις τριμερείς συμφωνίες, οι οποίες υπάρχουν σε επίπεδο νοτιοανατολικής Μεσογείου».

Και υπογράμμισε: «Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αποδείξει σε κάθε στιγμή ότι είναι έτοιμες να υπερασπιστούν τα δικαιώματα της χώρας μας, τα οποία απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας. Η Ελλάδα έχει ανακτήσει ένα κεντρικό ρόλο στα Βαλκάνια, τον οποίο δεν είχε με εκείνους που έκαναν καριέρα στο Μακεδονικό. Τα πρακτικά αποτελέσματα φαίνονται από τις συμφωνίες που υπογράφει η χώρα μας και το ρόλο που κατακτά ενεργειακά η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή. Η στρατηγική της χώρας έχει αποδώσει και έχει αναδείξει τα συμφέροντά της, ως συμφέροντα των χωρών της περιοχής».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter