Νίκος Παππάς: Τρεις κινήσεις για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του κορονοϊού

Νίκος Παππάς:  Τρεις κινήσεις για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του κορονοϊού

Σε συνέντευξη του στο Mega ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς, ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε τρεις κινήσεις για να αντιμετωπίσουμε την κρίση του κορονοϊού.

Κατά τον κ. Παππά οι κινήσεις αυτές είναι ένα ισχυρό πακέτο δαπανών, ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα εγγυήσεων για τις επιχειρήσεις και ένα τεράστιο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για έργα υποδομής.

Συμπλήρωσε πως «μόνο αν το δημόσιο μπει με εμφατικό και έντονο τρόπο στο πεδίο αντιμετώπισης της κατάστασης, θα επανέλθει η εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού και των επιχειρήσεων, οι οποίες θέλουν να σφίξουν τα δόντια για να επανέλθουν».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ως σήμερα παρεμβάσεις της κυβέρνησης κρίνονται ανεπαρκείς ως προς το ύψος τους, θα εφαρμοστούν με καθυστέρηση, λειτουργούν πυροσβεστικά και όχι προληπτικά, ενώ δεν είναι και οριζόντιες. «Δυστυχώς, επιτείνουν το κλίμα ανασφάλειας. Για να κρατηθεί η οικονομία μας, εφόσον υπάρχει τέτοια κρίση στις διεθνείς μετακινήσεις και το διεθνές εμπόριο, πρέπει να βασιστούμε σε δύο πυλώνες: τις ελληνικές δημόσιες επενδύσεις και την εγχώρια κατανάλωση», επεσήμανε. Όπως είπε, τα μέτρα Μητσοτάκη δεν λειτουργούν προς αυτή την κατεύθυνση, «παρά μόνο δίνουν “κίνητρα” στις επιχειρήσεις να σταματήσουν να δουλεύουν και να στέλνουν τον κόσμο σπίτι του, όπως με την αναστολή των συμβάσεων. Οι επιχειρήσεις θα περίμεναν γενναία οριζόντια μέτρα, όπως κάλυψη των αμοιβών και της ασφάλισης των εργαζομένων τους, μείωση της προκαταβολής φόρου ακόμα και κάτω από το 50%, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, μείωση του κεντρικού συντελεστή ΦΠΑ και άλλα».

Σε σχέση με τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στα είδη πρώτης ανάγκης για την προστασία από τον κορονοϊό, ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «πλέον δεν είναι ζήτημα του κ. Γεωργιάδη, αλλά ζήτημα του υπουργείου Υγείας. Πρέπει η Πολιτεία, μέσω του ΙΦΕΤ και της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας, να προμηθευτεί τις κατάλληλες ποσότητες σε μάσκες και αντισηπτικά, να εγγυηθεί ότι οι υγειονομικοί μας θα έχουν τα προϊόντα αυτά σε επάρκεια για να κάνουν τη δουλειά τους και βεβαίως με τη διατίμηση αυτών των ειδών να μπορεί κάθε πολίτης να έχει πρόσβαση σε αυτά. Είναι πλέον θέμα δημόσιας υγείας, όχι εμπορίου».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter