Νίκος Παππάς: Τώρα είναι η ευκαιρία για τη ΝΔ να ξεκαθαρίσει τη θέση της για το τι έχει συμβεί τα προηγούμενα χρόνια

Νίκος Παππάς: Τώρα είναι η ευκαιρία για τη ΝΔ να ξεκαθαρίσει τη θέση της για το τι έχει συμβεί τα προηγούμενα χρόνια

«Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να ολοκληρωθούν και τα τελευταία βήματα, τα οποία πρέπει να είναι συγκροτημένα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7.

Ο Ν. Παππάς πρόσθεσε ότι «όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να συμβάλλουν ώστε η συζήτηση να πάει στις πραγματικές της διαστάσεις», και τόνισε ότι «τώρα είναι ευκαιρία για τη Νέα Δημοκρατία, να ξεκαθαρίσει τη θέση της για το τι έχει συμβεί τα προηγούμενα χρόνια, και το τι επιθυμεί από εδώ και πέρα». «Ο κ. Μητσοτάκης θα μπορούσε να επιλέξει ένα από τα προσεχή συλλαλητήρια και να εξηγήσει τη θέση του κόμματός του, να πει τι ονόματα είχε πει η ΝΔ στις τότε διαπραγματεύσεις» τόνισε.

Ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι πρέπει να αφήσουμε τη διαπραγμάτευση να εξελιχθεί και να είμαστε μετρημένοι, ενώ όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα για την επίτευξη συμφωνίας και από τις δύο πλευρές, ανέφερε ότι ο οδικός χάρτης για τη συμφωνία αποτελεί μέρος της διαπραγμάτευσης. Η ελληνική πλευρά έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και η Ελλάδα έχει ήδη κερδίσει έδαφος, κάτι που δεν υπήρχε πριν, υπογράμμισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, τονίζοντας ότι η ονομασία θα είναι για όλες τις χρήσεις και αυτό αποτελεί ένα μεγάλο κέρδος.

Για την επικύρωση τυχόν συμφωνίας στο ελληνικό κοινοβούλιο, ο Ν. Παππάς είπε ότι θα πρέπει να υπάρχει πρώτα η τυπική πολιτική δέσμευση των Σκοπίων και μετά και η Ελλάδα θα επικυρώσει το δικό της μέρος της συμφωνίας. Για την κριτική της ΝΔ όσον αφορά τη στάση των ΑΝΕΛ στο θέμα, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι όποιος θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει τη δεδηλωμένη μπορεί να πράξει αναλόγως. Αναφερόμενος στην στάση του Ποταμιού είπε ότι σε αυτό το ιστορικού μεγέθους ζήτημα έχει κρατήσει ψύχραιμη στάση, δηλώνοντας παράλληλα αισιόδοξος ότι θα υπάρξουν πλειοψηφίες στη Βουλή που θα εγγυηθούν μια συμφωνία. Κλείνοντας το θέμα, ο Ν. Παππάς ανέφερε ότι το μείζον ζήτημα της εξωτερικής μας πολιτικής είναι οι σχέσεις με την Τουρκία και η Ελλάδα γενικότερα έχει υποχρέωση να σκεφτεί τι ρόλο οφείλει να παίξει στη περιοχή, την ώρα που η χώρα βγαίνει και από την κρίση.

Μιλώντας γενικότερα για τη βόρεια Ελλάδα, ο Ν. Παππάς είπε ότι η βόρεια Ελλάδα μπορεί να γίνει η καρδιά συνανάπτυξης των Βαλκανίων και της Ευρώπης και οφείλουμε όλοι να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που μας δίνονται.

Μιλώντας για την διεξαγωγή της ΔΕΘ και τη παρουσία των ΗΠΑ, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι όλοι εργάζονται ώστε να υπάρξει η ύψιστη δυνατή εκπροσώπηση από τις ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή στην Αμερική, υπάρχουν φωνές που κατανοούν πόσο χρήσιμη είναι μια στενή συνεργασία με την Ελλάδα. Ο Ν. Παππάς εξήρε επίσης και τον ρόλο των απόδημων Ελλήνων στο θέμα, λέγοντας ότι υπάρχουν δυνάμεις που βοηθούν τα ελληνικά συμφέροντα και η χώρα οφείλει να το ενισχύσει αυτό.

Μιλώντας για την υποψηφιότητα Μπουτάρη στις δημοτικές εκλογές, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι ο Γιάννης Μπουτάρης είναι ο καταλληλότερος δήμαρχος για τη Θεσσαλονίκη γιατί διαθέτει μια ψύχραιμη φωνή, ενώ πρόσθεσε ότι και ο πρωθυπουργός τον έχει καλέσει να ηγηθεί ενός δημοκρατικού μετώπου απέναντι σε φασίζουσες και ακραίες τοποθετήσεις. Τοποθετήθηκε θετικά για τις υποψηφιότητες Αρναουτάκη και Κατσιφάρα, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να υπάρξουν συνεργασίες στο μέτωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γιατί πρέπει να υπάρξουν αριστερές προοδευτικές παρατάξεις που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει ευρύτατο περιθώριο συγκλήσεων.

«Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και στην εξάντληση της τετραετίας» επανέλαβε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ μιλώντας για το θέμα, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ήταν αφελής τη στιγμή που τα προγράμματα ολοκληρώνονται και οι βαθμοί ελευθερίας άσκησης πολιτικής αυξάνονται, να κόψει την πορεία της τετραετίας στη μέση. «Υπάρχει ένα πλαίσιο συμφωνίας» σημείωσε ο Ν. Παππάς λέγοντας ότι τα σημάδια είναι θετικά ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να απολέσει το στρατηγικό της πλεονέκτημα που λέει ότι η χώρα έχει τηρήσει πλήρως τα συμφωνηθέντα, και υπογράμμισε ότι ουσιαστικά είναι το πρώτο πρόγραμμα που λειτουργεί και πετυχαίνει τους στόχους του. Μιλώντας για το πολυνομοσχέδιο και την ενημέρωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι οι βουλευτές δικαίως ζητούν να ενημερώνονται δηλώνοντας βέβαιος ότι υπήρξε ουσιαστική ενημέρωση ενώ τόνισε ότι η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ είναι συμπαγής και διευρυνόμενη.

Τέλος, αναφορικά με το χαρτοφυλάκιό του, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι είμαστε στα τελευταία στάδια των ενστάσεων και πάρα πολύ σύντομα θα έχουμε τις τελικές ανακοινώσεις για τις τηλεοπτικές άδειες. Ανέφερε ότι ο τηλεοπτικός κλάδος που πέρασε δύσκολα, περνά σε πορεία αναζωογόνησης, υπογραμμίζοντας ότι η ρύθμιση και οι κανόνες θα συμβάλλουν σε ποιοτικότερο τηλεοπτικό προϊόν. Σε αυτό το σημείο, στάθηκε και στην προώθηση του προγράμματος κινήτρων για την οπτικοακουστική παραγωγή, λέγοντας ότι ήδη υπάρχουν αιτήσεις, εγχώριες και ξένες, για τη στήριξη των παραγωγών, και δήλωσε βέβαιος ότι και τα ελληνικά κανάλια θα αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες που τους δίνονται μέσω του προγράμματος. Επίσης, μιλώντας για πιθανές συνεργασίες μεταξύ τηλεοπτικών σταθμών, ο Ν. Παππάς είπε ότι οι ρυθμίσεις και τα άρθρα του νόμου είναι συγκεκριμένα, και μιλούν για όλες τις προϋποθέσεις για τα στούντιο καθώς και τον ελάχιστο αριθμό εργαζομένων που απαιτείται να διαθέτει ένα κανάλι. «Αυτές είναι κεντρικές και άκαμπτες προϋποθέσεις και θα τηρηθούν» τόνισε προσθέτοντας ότι και το ΕΣΡ και η Πολιτεία μπορούν να παρέμβουν σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι πιο πάνω κανόνες του νόμου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter