Νίκος Παππάς: «Χαμένη ευκαιρία το Ταμείο Ανάκαμψης – Θέλουν να κρύψουν τον κεφαλικό φόρο στους μικρομεσαίους»

Νίκος Παππάς: «Χαμένη ευκαιρία το Ταμείο Ανάκαμψης – Θέλουν να κρύψουν τον κεφαλικό φόρο στους μικρομεσαίους»

Συνέντευξη του Νίκου Παππά, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και τομεάρχη Οικονομικών και Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στο Κόκκινο

– Στον δρόμο προς τις κάλπες, θέλουν να κρύψουν τον κεφαλικό φόρο στους μικρομεσαίους και το πλήρες μεσοπρόθεσμο»

«Το Ταμείο Ανάκαμψης αναδεικνύεται ως μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία. Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών μάς απάντησε ότι μόνο επτά πολύ μικρές επιχειρήσεις πήραν δάνεια από το πολύ χρήσιμο αυτό εργαλείο. Συνολικά, μόνο 140 πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έχουν δανειοδοτηθεί από το σύνολο των 700 χιλιάδων εταιρειών αυτού του επιπέδου», τόνισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας Στο Κόκκινο και στον Δημήτρη Χατζηνικόλα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών και Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία χαρακτήρισε την απάντηση Χατζηδάκη ως «παραδοχή υπερσυγκέντρωσης των κονδυλίων του Ταμείου στα χέρια λίγων επιχειρήσεων».

Σε ό,τι αφορά στο μεσοπρόθεσμο, τόνισε: «Είχαμε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση για το “κολοβό” μεσοπρόθεσμο, το οποίο υπέβαλε η χώρα -για πρώτη φορά στα χρονικά με πλάνο διετίας και όχι τετραετίας- και η συζήτησή της είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή. Ο κ. Χατζηδάκης θεώρησε ότι δεν χρειάζεται να έρθει στη Βουλή. Την αποσύρουμε, λοιπόν, και υποβάλλουμε Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων για να έρθει στη Βουλή το πλήρες κείμενο του μεσοπρόθεσμου».

Ο Νίκος Παππάς κατέληξε, λέγοντας: «Αξιώνουμε διαφάνεια στον σχεδιασμό της οικονομικής πολιτικής. Οι κύριοι Χατζηδάκης και Μητσοτάκης επιθυμούν να κρύψουν και τα αποτελέσματα από τον κεφαλικό φόρο που ψήφισαν για τους μικρομεσαίους και, βεβαίως, τα όποια σχέδια έχουν για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες αρνητικές ή μέτριες μακροοικονομικές εξελίξεις για τα έτη 2026-2027. Θέλουν να πάνε με κρυφή ατζέντα προς την κάλπη, να μη γνωρίζουν οι Έλληνες τι έχουν να πληρώσουν».

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας – Ζάεφ: Διοργανώνουν διεθνή διάσκεψη στην Αθήνα στην επέτειο της Συμφωνίας των Πρεσπών

ΣΥΡΙΖΑ σε Μαρινάκη: «Μοιράζετε λεφτά στους φίλους σας και στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter