Νίκος Συρμαλένιος: Επιτέλους η Πολιτεία πρέπει να δώσει ένα τέλος στη Μαφία της Μυκόνου

Νίκος Συρμαλένιος: Επιτέλους η Πολιτεία πρέπει να δώσει ένα τέλος στη Μαφία της Μυκόνου

«Δυστυχώς διαπιστώνουμε για μια ακόμα φορά ότι η άσκηση καθηκόντων των κρατικών λειτουργών στη Μύκονο δεν είναι αυτονόητη. Με λύπη και οργή πληροφορηθήκαμε ένα ακόμα περιστατικό βίας με θύμα τον αρχαιολόγο Μανώλη Ψαρρό που ασκούσε τα καθήκοντά του εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Αρχαιολογικού Νόμου αναφορικά με υποθέσεις επιχειρήσεων στη Μύκονο» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Νίκος Συρμαλένιος.

Υπενθυμίζεται ότι θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε το βράδυ της Τρίτης ο υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων Μανώλης Ψαρρός, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται με βαριά τραύματα. Το περιστατικό σημειώθηκε πολύ κοντά στο σπίτι του αρχαιολόγου, στην Αθήνα, κι ενώ ο ίδιος κατευθυνόταν προς αυτό, με τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) να κάνει λόγο για «μαφιόζικο χτύπημα» που πιθανότατα σχετίζεται με υποθέσεις που χειριζόταν ο κ. Ψαρρός στο πλαίσιο των καθηκόντων του.

Στη συνέχεια τονίζει ότι: «Μέσα από την κοινοβουλευτική διαδικασία ως ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, έχουμε φέρει επανειλημμένα στη Βουλή τα θέματα της παραβατικότητας στην Μύκονο, αλλά φαίνεται ότι κανένας δεν ενδιαφέρεται για την σοβαρότητα της κατάστασης που βαίνει ανεξέλεγχτη. Με Ερωτήσεις μας στις 31/1/2020 και στις 21/10/22, αναδείξαμε το ζήτημα της άναρχης και παραβατικής δόμησης, της περιβαλλοντικής καταστροφής, του μπαζώματος ρεμάτων, τις καταπατήσεις παραλιών αλλά και τις συνεχείς κατασκευαστικές αυθαιρεσίες που επιβάλλονται στο νησί από ένα παραβατικό προτεκτοράτο σε συνεργασία με αδίστακτα οικονομικά συμφέροντα που δρούν χωρίς κανένα αποτελεσματικό έλεγχο.

Ακόμα και μέσα στην πανδημία το καλοκαίρι του 2021, μιλήσαμε για τα παράνομα κορονοπάρτυ που εκτίναξαν τα κρούσματα στο νησί και ζητήσαμε από 5 Υπουργούς της κυβέρνησης να ασχοληθούν με τον έλεγχο της οικονομικής αλλά και κάθε είδους παραβατικότητας εφόσον η νέα Υποδιεύθυνση Αστυνομίας στην Μύκονο, έχει περισσότερες αρμοδιότητες, τεχνικό εξοπλισμό και προσωπικό ώστε να αντιμετωπίσει τόσο ακραία έκνομες ενέργειες.

Στην ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, στη Μύκονο, σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Κυκλάδων με μοναδική πολιτιστική ταυτότητα, ξυλοκοπούνται πολίτες, ξενοδόχοι και δημόσιοι λειτουργοί-αρχαιολόγοι αλλά και όσοι νομοταγείς επιχειρηματίες διαμαρτύρονται για την ανεξέλεγκτη περιβαλλοντική- ηχητική – αισθητική ρύπανση και λειτουργία επιχειρήσεων».

Ο ίδιος αναφέρεται και στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων ο οποίος σε ανακοίνωσή του τονίζει «ότι μόλις τον περασμένο μήνα, με το Ν. 5021/2023, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ, εναρμονιζόμενη με τις πιέσεις οικονομικών παραγόντων των Κυκλάδων, νομοθέτησε για την αλλαγή της σύνθεσης ειδικά του Τοπικού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να μην αποτελείται από αρχαιολόγους η πλειοψηφία στο Συμβούλιο που κρίνει θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς και αρχαιοτήτων!»

«Επιτέλους, η ελληνική πολιτεία θα μπορέσει να προστατεύσει την πολιτιστική και περιβαλλοντική κληρονομιά και τους πολίτες στη Μύκονο επιβάλλοντας τον νόμο ή θα συνεχίσει να αποτελεί φέουδο της greek mafia;» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter