Νίκος Ταχιάος: Ένας …μητσοτακικός για το δήμο Θεσσαλονίκης

Νίκος Ταχιάος: Ένας …μητσοτακικός για το δήμο Θεσσαλονίκης

Ο …γαλάζιος κύβος για την Θεσσαλονίκη ερρίφθη! Ο αναπληρωτής γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔNίκος Ταχιάος, έχοντας συνδέσει την πολιτική του διαδρομή με την οικογένεια Μητσοτάκη αλλά και ορμώμενος εκ Θεσσαλονίκης, όπου γεννήθηκε, μπαίνει στη μάχη για τη διεκδίκηση της δημαρχίας στη Θεσσαλονίκη.

 Ο 56χρονος αγρονόμος-Τοπογράφος Μηχανικός Νίκος Ταχιάος , ύστερα από συζητήσεις που είχε την προηγούμενη εβδομάδα με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, αποδέχτηκε την πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για υποψηφιότητα, με στόχο να γυρίσει αυτοδιοικητική σελίδα η Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος ο Νίκος Ταχιάος, με δημόσιες παρεμβάσεις του, ήδη επιχειρεί να δώσει προσδώσει διευρυμένο πολιτικό χαρακτήρα στον συνδυασμό, στον οποίο θα ηγηθεί. Δεν αποφεύγει να αυτοπροσδιορίζεται ως φιλελεύθερος και, με συντηρητικές αποχρώσεις της πολιτικής συγκρότησής του, εντός του οποίου χωρά και ο χαρακτηρισμός “νεοδημοκράτης”, «όπως φαντάστηκε το κόμμα του ο Κωνσταντίνος Καραμανλής». Όμως, εκπέμπει τη βούλησή του να λειτουργήσει με ανοιχτό πολιτικά τρόπο, τόσο ως προς τους ανθρώπους που θα στελεχώσουν το συνδυασμό, όσο και ως προς το περιεχόμενο των στόχων , ώστε η πόλη να αποκτήσει νέο πρόσωπο. Πάντως, από χρόνια θεωρείται «μητσοτακικός».

Είναι ενδεικτικό ότι στην μικρή παρένθεση εκτός ΝΔ, όταν τον Νοέμβριο του 2010 αποχώρησε από την παράταξη, πρωτοστάτησε στο κόμμα της πρώην υπουργού Ντόρας Μπακογιάννηως ιδρυτικό μέλος στη Δημοκρατικής Συμμαχίας. Από τον Μάρτιο του 2018 είναι αναπληρωτής γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας πίσω του και διαδρομή στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμαλή (Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών 2007-2009), και έχοντας, ακόμα πιο παλιά, διατελέσει, πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης (1987-1990).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύνδεσή του με τη Θεσσαλονίκη και η επαγγελματική του πορεία τον καθιστούν ευρείας εμβέλειας προσωπικότητα, που, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο και για στήριξη από στελέχη διαφόρων δημοτικών παρατάξεων. Έχει άλλωστε παρελθόν στα αυτοδιοικητικά της πόλης, κάτι που είναι και καλό και κακό, υπό την έννοια ότι εκλεγόταν δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης από το 1987 έως και το 2006 οπότε και αποχώρησε.

Προσώρας, έχει να αντιμετωπίσει το ζήτημα των πολλών υποψηφιοτήτων από το συντηρητικό χώρο, οι οποίες έχουν ήδη αναγγελθεί. Βέβαια, το μεγάλο «αγκάθι» είναι ότι έχει απέναντί του τον πρώην υπουργό της ΝΔ, πολιτικό μηχανικό και παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, Γιώργο Ορφανό. Η συνέχεια για τα αυτοδιοικητικά της Θεσσαλονίκης θα έχει ενδιαφέρον…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter