Νίκος Τόσκας: «Οι ομάδες διατηρούν οπαδούς-στρατούς και ρίχνουν την ευθύνη στην αστυνομία»

Νίκος Τόσκας: «Οι ομάδες διατηρούν οπαδούς-στρατούς και ρίχνουν την ευθύνη στην αστυνομία»

“Αποκρύπτουν (σ.σ. οι ομάδες) ότι το 20% που πηγαίνουν στα γήπεδα δεν πληρώνουν εισιτήρια, γιατί οι σεκιούριτι-μπράβοι, τους αφήνουν να μπουν. 

Κάθονται όπου να ‘ναι, δεν υπάρχουν κάμερες, αριθμημένα καθίσματα. Κάνουν το εύκολο και ρίχνουν τις ευθύνες στην αστυνομία κι όχι στους ίδιους που διατηρούν οπαδούς στρατούς για άλλους λόγους».

Αστραψε κατά των παραγόντων των ΠΑΕ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, με δηλώσεις του στο Ραδιόφωνο 24/7, όπου μεταξύ άλλων σχολίασε τα τελευταία κρούσματα οπαδικής βίας:

“Υπάρχουν τα άβατα. Δεν υπάρχουν κόκκινες και κίτρινες διμοιρίες. Να θυμηθούν τι είχε γίνει στο ματς με τον Πλατανιά στο Καραϊσκάκη. Εμείς δεν είμαστε με καμία ομάδα, δεν ήμουν και δεν είμαι φίλαθλος. Η πρόταση μου θα είναι να μην γίνονται αγώνες αν δεν λειτουργεί κάμερα. Στον Βόλο συνελήφθησαν 23 άτομα κι αυτός με το μαχαίρι, παρότι ήταν με κουκούλες. Η αστυνομία αυτό που μπορούσε έκανε. Θα πρέπει να κάνουν κι αυτοί που πρέπει αντίστοιχες προσπάθειες. Να οργανώσουν τα γήπεδα. Δεν ανήκουν τα γήπεδα στην αστυνομία. Δεν έχει καμία διάθεση το κράτος και η αστυνομία να απασχολεί τεράστιες δυνάμεις κάθε Κυριακή στα γήπεδα».

Ο κ. Τόσκας επεσήμανε ακόμη ότι «είμαστε σε συνεργασία με τον κ. Βασιλειάδη. Θα προσπαθούμε να δούμε τι θα κάνουμε το επόμενο διάστημα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η ίδια κατάσταση. Είναι απαράδεκτη. Θα πρέπει να βελτιωθεί. Αλλιώς όσες αστυνομικές δυνάμεις και να έχουμε σε κάθε ματς, δεν πρόκειται να δούμε αλλαγή».

Τέλος ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε: «Αυτό το πλέγμα εξουσίας από παράγοντες που έχουν ομάδες, κανάλια, παίζουν ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου, θα πρέπει να μειωθεί, αλλιώς δεν μπορεί να διορθωθεί. Σε ό,τι αφορά την αθλητική βία πρέπει να γίνει ότι γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη. Είναι βία που καλλιεργείται ή γίνεται ανεκτή από κύκλους που έχουν την ισχύ και έχουν ευθύνες. Θα πρέπει να πληρώσουν κι αυτοί και όχι να κυνηγάμε μόνο τον τρελαμένο, μαστουρωμένο φίλαθλο που κάνει τα επεισόδια. Πρέπει να βελτιωθεί το νομικό πλαίσιο. Θα έρθουν και ξένοι ειδικοί…».

Μυστικά & Documento

02/10/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter