Νίκος Χαρδαλιάς: Βίος και πολιτεία, καταδίκες, γκάφες και ψέματα

Νίκος Χαρδαλιάς: Βίος και πολιτεία, καταδίκες, γκάφες και ψέματα
ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ/EUROKINISSI

Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς είναι πλέον και επίσημα ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας για την περιφέρεια Αττικής. Χειροκροτούν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ την «εργατικότητα» και την «αποτελεσματικότητά» του.

Ομως ο «εργατικός» και «αποτελεσματικός» κ. Χαρδαλιάς, μόλις χθες Κυριακή έκανε μια τεράστια γκάφα. Πήγε να επιθεωρήσει την πυρασφάλεια στρατοπέδων (που ούτε δουλειά του είναι ούτε γνώσεις για να κρίνει έχει), υποβαθμίζοντας έτσι τους αρμόδιους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Ηταν μια επικοινωνική κυβερνητική κίνηση μετά τις τρομακτικές εκρήξεις πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο, από πυρκαγιά που έκαιγε δύο μέρες.

Διαβάστε επίσης: Και επίσημα υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη ΝΔ ο Νίκος Χαρδαλιάς

Για να τονίσει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά ο Νίκος Χαρδαλιάς μοίρασε στα ΜΜΕ πολλές φωτογραφίες όπου με ύφος χιλίων καρδιναλίων φαίνεται να ενημερώνεται και να καθοδηγεί ένστολους μέσα σε στρατόπεδα.

Σε μία φωτογραφία ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας στέκεται με τα χέρια στη μέση και κοιτάζει ένα χάρτη του στρατόπεδου που γράφει καθαρά, τέσσερις φορές, με κεφαλαία γράμματα ΑΠΟΡΡΗΤΟ. Αυτή η φωτογραφία μοιράστηκε μαζί με τις άλλες σε υψηλή ανάλυση, όπου φαίνονται όλες οι λεπτομέρειες του στρατοπέδου, τι είναι αποθηκευμένο εκεί και που ακριβώς. Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας προσπάθησε να διορθώσει τη γκάφα στέλνοντας ξανά την ίδια φωτογραφία με καλυμμένο τον επίμαχο χάρτη. Ομως ήταν πλέον αργά, επειδή όλοι είχαν πάρει την αρχική.

Ο «αποτελεσματικός» Νίκος Χαρδαλιάς, ως υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, κατάφερε να αποκαλύψει απόρρητο των Ενόπλων Δυνάμεων. Το χειρότερο είναι ότι ο υφυπουργός στήθηκε για αυτή τη φωτογραφία. Η πόζα του «μάχιμου» υφυπουργού είχε μεγαλύτερη αξία από το απόρρητο. Εκτός αν έχει πρόβλημα στα μάτια και δεν είδε τα μεγάλα κεφαλαία γράμματα.

 

Καταδίκες

Από το 2003 έως το 2014 ο Νίκος Χαρδαλιάς ήταν δήμαρχος Βύρωνα. Κατάφερε να καταδικαστεί δύο φορές για ρύπανση του περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα για απόθεση απορριμάτων στην περιοχή Εργάνη του Υμηττού που ήταν αναδασωτέα. Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια μετά από πολλές καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής που ζητούσαν από το δήμο να πάρει τα απορρίματα που παράνομα είχε αποθέσει εκεί. Οι δύο καταδίκες ήταν ποινές φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή.

Η θητεία του στον δήμο είχε και άλλα μελανά σημεία. Το 2012 το ΣΔΟΕ επέβαλε πρόστιμο στον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Βύρωνα. Οπως προέκυψε από την έρευνα του ΣΔΟΕ, το 2008 και το 2009 δεν τηρούνταν βιβλία Β΄ κατηγορίας, ενώ σε 20 περιπτώσεις συνολικής αξίας 300.000 ευρώ δεν είχαν «κοπεί» τα ανάλογα φορολογικά στοιχεία.

Το 2011 σε έγγραφη καταγγελία που αποστάλθηκε στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, το ΣΔΟΕ, το Ελεγκτικό Συνέδριο και κοινοποιούνταν στον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου γινόταν λόγος για ποσό ύψους 20.000 ευρώ το οποίο είχε αφαιρεθεί από το ταμείο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Βύρωνα και είχε τοποθετηθεί σε λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας στο όνομα του τότε δημάρχου Χαρδαλιά και ενός δημοτικού συμβούλου. Τα χρήματα δόθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2009 στη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Αθηναϊκού, στην οποία ήταν πρόεδρος.

Το 2013 υπήρξαν και πάλι καταγγελίες σε βάρος του Ν. Χαρδαλιά σχετικά με την ομάδα μπάσκετ γυναικών του Αθηναϊκού. Συγκεκριμένα ότι ο τότε δήμαρχος είχε διοχετεύσει κονδύλια του Δήμου Βύρωνα στον αθλητικό σύλλογο από τα έσοδα του καλοκαιρινού φεστιβάλ στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη». Ο Αθηναϊκός είχε διαψεύσει τα δημοσιεύματα.

Ψέματα

Τον Αύγουστο του 2021 ως υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και ενώ μαίνονταν πυρκαγιές για πολλές μέρες και καταστράφηκαν τελικά εκατοντάδες χιλιάδες στρέματα, προσπαθούσε να πείσει σε συνεντεύξεις ότι τα μποφόρ ήταν πολλά, ενώ τα δελτία καιρού τα έδειχναν 2-3. Ακόμη με εντελώς παράξενη αριθμητική προσπάθησε να εξηγήσει ότι έχουμε 74 πυροσβεστικά αεροπλάνα αλλά δυστυχώς πετούν μόνο 20.

Διαβάστε επίσης: Χαρδαλιάς: «Η παραίτησή μου είναι πάνω – πάνω στο συρτάρι του πρωθυπουργού»

Την ίδια εποχή είχε δεχτεί σφοδρή κριτική από την Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων που τον χαρακτήρισε «επιεικώς ανεπαρκή». Εντύπωση κάνει ότι ο κ. Χαρδαλιάς, νωρίτερα τον Ιούνιο είχε κάνει επκοινωνιακό σόου για την αντιπυρική προστασία στο Τατόι, που τελικά πληγώθηκε άσχημα από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη.

Επικοινωνιακή πανδημία

Στην πανδημία, με τα αλλοπρόσαλλα μέτρα της κυβέρνησης, μέσα-έξω, lockdown, sms κ.λπ. που άλλαζαν κάθε τόσο προς άλλη κατεύθυνση και παρόλα αυτά η Ελλάδα βρέθηκε στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως σε νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων, ο Νίκος Χαρδαλιάς είχε ξεχωριστή θέση ως υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Χαρακτηριστικές ήταν οι εμφανίσεις του στην ενημέρωση, όπου πολλές φορές έλεγε διαφορετικά πράγματα από αυτά που έλεγαν άλλα μέλη της κυβέρνησης ή επιστήμονες. O Nick Hard (όπως είναι το ψευδώνυμό του) είχε άποψη. Εμφανίστηκε χωρίς μάσκα την ώρα που την επέβαλε στους πολίτες. Φίλησε το χέρι ιερωμένου ενώ υπήρχε οδηγία για αποστάσεις μεταξύ των πολιτών. Ανακοίνωσε ότι ανοίγουν τα γήπεδα για θεατές και την επόμενη μέρα τον άδειασε ο πρωθυπουργός αποφασίζοντας το κλείσιμο τους!

Διαβάστε επίσης: Χαρδαλιάς: Ο δάσκαλος που δίδασκε και λόγο δεν εκράτει!

Δύο βδομάδες πριν το δεύτερο σκληρό lockdown, και συγκεκριμένα στις 22 Οκτωβρίου του 2020, τη στιγμή που εφαρμόζονταν αυστηρότατα μέτρα ελέγχου στις πύλες εισόδου της χώρας, μπήκαν στη χώρα μέλη της μπασκετικής ομάδας της Φενέρμπαχτσε με… εντολή του τότε υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

Αυτά ήταν λίγα μόνο από τα δεκάδες περιστατικά που ο πολιτικός άνδρας Νίκος Χαρδαλιάς δεν στάθηκε στο ύψος του ρόλου του ή δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις του. Ομως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον επέλεξε για υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής. Οπότε θα έχουμε πολλά να γράψουμε ακόμη.

 

 

 

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter