Νίκος Ζήσης: “Οι “αιώνιοι” έχουν πείρα, οι Τούρκοι κίνητρο”

Νίκος Ζήσης: “Οι “αιώνιοι” έχουν πείρα, οι Τούρκοι κίνητρο”

Ο άσος της Μπάμπεργκ προειδοποιεί Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για το τι θα αντιμετωπίσουν στα πλέι οφ

O Nίκος Ζήσης μοιράζει συγχαρητήρια στις ομάδες μας, αλλά τα συνοδεύει με καμπανάκι συναγερμού. «Μη ξεγελιέστε από την εικόνα της κανονικής περιόδου, η Φενέρ θα παρουσιαστεί απόλυτα έτοιμη στα πλέι-οφ», προειδοποιεί τον Παναθηναϊκό. «Η Εφές είναι πολύ επικίνδυνη σε σειρά πέντε αγώνων», υπογραμμίζει για τον Ολυμπιακό. Κατά βάθος, βέβαια, τους «ερυθρόλευκους» τους θεωρεί στάνταρ: «Εάν υπάρχει μία ομάδα ικανή να σπάσει έδρα, αυτή είναι η Φενέρ. Το ίδιο θα ίσχυε όμως για τον Παναθηναϊκό, αν είχε αυτός το μειονέκτημα».

Τον πετύχαμε μόνο τον Νίκο, στο σπίτι του στο Μπάμπεργκ, διότι η Φανή βρίσκεται πίσω, στη Θεσσαλονίκη. Ο τρίτος γιος της οικογένειας Ζήση καταφτάνει από μέρα σε μέρα. Η έννοια «μεγάλη εβδομάδα» αποκτά στην περίπτωσή τους νέο νόημα!

-Τη Φενέρ τη φέρατε στο αμήν, ακόμα και μέσα στην Τουρκία.

Ν.Ζ.: «Ψαχνόταν όμως τότε. Όπως ψαχνόταν σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της κανονικής περιόδου. Είναι όμως έμπειρη, με δύο σερί παρουσίες σε φάιναλ-φορ. Και ποντάρει στον Ομπράντοβιτς. Τον περυσινό τίτλο τον έχασε για ένα ριμπάουντ».

-Έχει όμως και χτυπητά μειονεκτήματα.

Ν.Ζ.: «Ο Ούντο είναι το καλύτερο πεντάρι της Ευρώπης, αλλά φέτος παίζει περισσότερο στο 4, δίπλα στον Βέσελι. Έτσι η επίθεσή της είναι κάπως βαριά, στατική και προβλέψιμη. Στην άμυνα, όμως, αλλοιώνει τα ποσοστά ευστοχίας όλων των αντιπάλων. Πρέπει να έχει κάποιος καλό μακρινό σουτ για να τη νικήσει».

-Ο Παναθηναϊκός έρχεται με φόρα, μετά τις συνεχόμενες νίκες.

Ν.Ζ.: «Στο ΟΑΚΑ έχει ρεκόρ 14-0 με ξένες ομάδες. Γηπεδούχος έχασε μόνο από τον Ολυμπιακό, αλλά αυτό είναι διαφορετικό ματς. Όταν νιώθεις ανίκητος μέσα στο σπίτι σου, είναι τεράστιο πλεονέκτημα το 5ο ματς εντός έδρας. Το διπλό στη Βιτόρια τον έκανε να πιστεύει ότι μπορεί και μακριά από το ΟΑΚΑ».

-Ακόμα όμως χτίζεται, ο νέος Παναθηναϊκός.

Ν.Ζ.: «Είναι πράγματι καινούρια ομάδα, με προπονητή που ανέλαβε τον Οκτώβριο. Πέρασε πολλά, με τραυματισμούς και αλλαγές. Η Φενέρ έχει πιο έμπειρο κορμό, αλλά και οι παίκτες του Παναθηναϊκού ξέρουν καλά πια τι θέλουν μέσα στο γήπεδο. Ο Τσαβι Πασκουάλ είναι σπουδαίος προπονητής. Περιμένω προχωρημένα παιχνίδια τακτικής από αυτόν και από τον Ομπράντοβιτς».

-Ο Ολυμπιακός δεν την πολυήθελε την Εφές για αντίπαλο στα πλέι-οφ.

Ν.Ζ.: «Η Εφές είναι το πιο αθλητικό σύνολο στην Euroleague. Θα κερδίσει έναν αγώνα όχι με την άμυνά της, αλλά με το αθλητικό στυλ, την αντοχή της, τις πολλές κατοχές που κερδίζει σε κάθε ματς, το παιχνίδι ένας εναντίον ενός. Είναι πιο εύκολο να τη νικήσεις σε πέντε ματς, παρά σε ένα. Ωστόσο, ο Ερτέλ είναι η μοναδική κόλλα της ομάδας. Θα πρέπει να βγουν μπροστά ο Παπανικολάου και ο Παπαπέτρου, για να καλύψουν το κενό του Λοτζέσκι, που ανοίγει τις αντίπαλες άμυνες ακόμα και στην κακή του μέρα».

-Τα πλεονεκτήματα του Ολυμπιακού ποια είναι;

ΝΖ.: «Ο έμπειρος κορμός της ομάδας. Παίζει μεγάλο ρόλο αυτό στα πλέι-οφ, όπως και οι προσωπικότητες. Εδώ που φτάσαμε, οι ομάδες γνωρίζονται καλά μεταξύ τους. Και το ΣΕΦ είναι εχέγγυο, όσο και αν έχουν απομυθοποιηθεί κάπως οι έδρες τα τελευταία χρόνια. Ας μην ξεχνάμε τι συνέβη στους ελληνικούς τελικούς».

-Είναι βαρίδι ο τίτλος του φαβορί;

Ν.Ζ.: «Ο Ολυμπιακός οφείλει να τον διαχειριστεί, απέναντι σε έναν αντίπαλο που θα νιώθει ελαφρύς ελλείψει άγχους και θα έχει και ισχυρό κίνητρο, μετά από 15 χρόνια απουσίας. Με τα κύπελλα και τη συχνή παρουσία στα φάιναλ-φορ, ο Ολυμπιακός είναι η πιο έμπειρη ομάδα της Ευρώπης την τελευταία πενταετία».

-Οι πονηροί εδώ φοβούνται την «γκρίζα» εύνοια υπέρ των Τούρκων. Υπάρχει αυτό ή είναι τερατολογία; Έχεις αγωνιστεί και στην ΤΣΣΚΑ και στη Φενέρ…

Ν.Ζ.: «Θα σου μιλήσω ειλικρινά. Ένα μικρότερο μέγεθος, όπως η Μπάμπεργκ, μπορεί πράγματι να αδικηθεί, όταν απειλήσει τους μεγάλους. Αλλά για ομάδες με την ιστορία του Παναθηναϊκού ή του Ολυμπιακού, δεν υπάρχει φόβος. Ιδίως στα πλέι-οφ, που τα παρακολουθεί όλη η Ευρώπη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter