Νιλ Άρμστρονγκ ο Ράιαν Γκόσλινγκ

Νιλ Άρμστρονγκ ο Ράιαν Γκόσλινγκ

Τον Νίλ Άρμστρονγκ, τον πρώτο άνθρωπο που περπάτησε στη Σελήνη, στις 21 Ιουλίου του 1969, θα υποδυθεί στη μεγάλη οθόνη ο Ράιαν Γκόσλινγκ, στην κινηματογραφική βιογραφία της Universal Studios, που ετοιμάζει ο σκηνοθέτης Ντάμιεν Σαζέλ, με τον τίτλο «First Man».

Σύμφωνα με πηγές του περιοδικού Variety, ο 36χρονος καναδός ηθοποιός, o οποίος, μαζί με την Emma Stone, πρωταγωνιστεί στο υποψήφιο για 7 Χρυσές Σφαίρες μουσικοχορευτικό φιλμ «La la Land», που έχει επίσης σκηνοθετήσει ο Chazelle, έχει κλείσει τη συμφωνία για τον ρόλο στην ταινία, με θέμα την αποστολή Apollo 11 της NASA στο φεγγάρι.

Η ταινία, τα γυρίσματα της οποίας αναμένεται να αρχίσουν το επόμενο διάστημα, βασίζεται στο βιβλίο του Τζέιμς Χάνσεν, «First Man: A Life of Neil A. Armstrong», διασκευασμένο για τη μεγάλη οθόνη από τον βραβευμένο με Όσκαρ σεναριογράφο του «Spotlight», Τζος Σίνγκερ.

Το φιλμ θα εστιάζει στον Νιλ Άρμστρονγκ, την περίοδο από το 1961 έως το 1969, όταν ήταν στο στάδιο προετοιμασίας το διαστημικό πρόγραμμα της NASA. Συγκεκριμένα, θα διερευνά τις θυσίες και το κόστος που απαιτήθηκαν από τον αστροναύτη και την Αμερική, για να στεφθεί με επιτυχία μία από τις πιο επικίνδυνες διαστημικές αποστολές στην ιστορία.

Ο Άρμστρονγκ ήταν χειριστής αεροσκάφους στην αεροπορία ναυτικού και το 1955 μπήκε στην Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Αεροναυτικής (NACA), τη μετέπειτα NASA, ως δοκιμαστής αεροσκαφών και μηχανικός. Ήταν ο άνθρωπος που έκανε τα πρώτα βήματα στη Σελήνη, στις 21 Ιουλίου του 1969.

Παραγωγοί της ταινίας από την Temple Hill θα είναι οι Γουίκ Γκόντφρι και Μάρτι Μπόουεν, υπεύθυνος εκτέλεσης της παραγωγής ο Άιζακ Κλόσνερ, ενώ ο Τζέιμς Χάνσεν θα είναι και συμπαραγωγός.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter