Νίπτει τας χείρας της η ΕΛ.ΑΣ για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Νίπτει τας χείρας της η ΕΛ.ΑΣ για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΛ.ΑΣ τονίζει πως ουδεμία ευθύνη φέρει για την φύλαξη και παρακολούθηση των προστατευόμενων μαρτύρων, αφού η μόνη αρμοδιότητα που έχει είναι η διασφάλιση της ανωνυμίας των μαρτύρων.

Επί της ουσίας, η ΕΛ.ΑΣ πετά το μπαλάκι των ευθυνών στις αρμόδια εισαγγελική Αρχή, η οποία κατά τη διαρροή του Αρείου Πάγου είναι η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι αν τα μέλη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ στην Προανακριτική γνώριζαν εκ των προτέρων όλες αυτές τις παραμέτρους και επιδόθηκαν σε ένα κακοστημένο μιντιακό show που δεν φαίνεται να έχει θετική έκβαση.

Ακόμα όμως και αν η υπηρεσία προστασίας μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος εντοπίσει τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες είναι υποχρεωμένη να διαφυλάξει την ανωνυμία τους. 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Από το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, αναζητούνται, με βάση εντάλματα βίαιης προσαγωγής της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, οι μάρτυρες με τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση».

Διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις της Εισαγγελίας Εφετών και τις εντολές της Εισαγγελίας Διαφθοράς, τα μέτρα προστασίας των παραπάνω προσώπων, των οποίων επιλαμβάνεται η Αστυνομία, αφορούν μόνο στη χρήση των παραπάνω κωδικών ονομασιών, αντί των πραγματικών στοιχείων ταυτότητάς τους καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέτρο, ώστε να διασφαλίζεται η πλήρης ανωνυμία τους.

Κατά συνέπεια στα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται από την Αστυνομία δεν περιλαμβάνονται ούτε η φύλαξη, ούτε κάθε άλλου είδους παρακολούθηση των μαρτύρων.

Η Αστυνομία παραμένει σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές των οποίων τις εντολές εφαρμόζει.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter