Νίπτει τας χείρας του το υπουργείο Παιδείας για το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης

Το υπουργείο Παιδείας νίπτει τας χείρας του για το σημερινό φιάσκο στην τηλεκπαίδευση αφού όπως ισχυρίζεται φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τους αρμοδίους του.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Παιδείας με διαρροή στο Αθηναϊκό Πρακτορείο επιχείρησε να δικαιολογηθεί για την κατάρρευση της πλατφόρμας Webex για την τηλεκπαίδευση, υποστηρίζοντας ότι η αδυναμία ανταπόκρισης οφείλεται σε γενικότερη αποτυχία του ευρωπαϊκού σέρβερ και δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, επανέλαβε τους ισχυρισμούς αυτούς μέσω της ΕΡΤ κάνοντας λόγο για «κεντρικό ζήτημα της εταιρείας και εκτός ελληνικών συνόρων».

Έδωσε, παράλληλα υποσχέσεις ότι η εταιρεία προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να λυθεί το πρόβλημα, ενώ επισήμανε ότι για σήμερα δεν θα προσμετρηθούν απουσίες από τα ηλεκτρονικά μαθήματα.

Υπολογίζεται ότι στην πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης αναμένεται να συμμετέχουν 600.000 παιδιά, μαθητές γυμνασίου και λυκείου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.