No Torture Festival «Βασίλης Μάγγος»

No Torture Festival «Βασίλης Μάγγος»
Το πρώτο Festival κατά της αστυνομικής βίας και των βασανιστηρίων θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.
Το Festival θα φιλοξενηθεί στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Οκτωβρίου και πρόκειται για το πρώτο No Torture Festival «Βασίλης Μάγγος».
Όπως αναφερουν οι διοργανωτές το No Torture Fest. «αποτελεί ένα φεστιβάλ αγώνα, η ιδέα του οποίου γεννήθηκε με αφορμή δύο διακριτές μεν, διαλεκτικά συνδεόμενες δε, υποθέσεις βασανισμών από την ελληνική αστυνομία.
Εκείνον του Άρη Π. και του Όμηρου Μ. απο την αντιτρομοκρατική υπηρεσία λίγο μετά τη μαζική διαδήλωση της Νέας Σμύρνης ενάντια στην πάντοτε επίκαιρη αστυνομική βία και εκείνον του Βασίλειου Μάγγου εντός της αστυνομικής διεύθυνσης Μαγνησίας – λίγο μετά τη μαζική διαδήλωση ενάντια στην καύση σκουπιδιών στη περιοχή του Βόλου – ο οποίος και τον οδήγησε στον θάνατο».
Το προγραμμα περιλαμβάνει συζητήσεις και συναυλίες ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση από τους διοργανωτές:

Μετά και την περσινή ματαίωσή του υπό τον εκάστοτε φόβο των επιδημιολογικών δεδομένων της περιόδου, το No Torture Fest. “Βασίλειος Μάγγος” επιστρέφει και ανακοινώνεται για το διήμερo 1 Οκτώβρη (Σάββατο) – 2 Οκτώβρη (Κυριακή)

Το No Torture Fest. αποτελεί ένα φεστιβάλ αγώνα, η ιδέα του οποίου γεννήθηκε με αφορμή δύο διακριτές μεν, διαλεκτικά συνδεόμενες δε, υποθέσεις βασανισμών απο την ελληνική αστυνομία.
Εκείνον του Άρη Π. και του Όμηρου Μ. απο την αντιτρομοκρατική υπηρεσία λίγο μετά τη μαζική διαδήλωση της Νέας Σμύρνης ενάντια στην πάντοτε επίκαιρη αστυνομική βία και εκείνον του Βασίλειου Μάγγου εντός της αστυνομικής διεύθυνσης Μαγνησίας – λίγο μετά τη μαζική διαδήλωση ενάντια στην καύση σκουπιδιών στη περιοχή του Βόλου – ο οποίος και τον οδήγησε στον θάνατο.
Και για τις δύο υποθέσεις έχουν οριστεί πλέον δύο μεγάλες δίκες: Η πρώτη αφορά του 15 συλληφθέντες της μεγαλειώδους διαδήλωσης Νέα Σμύρνης και θα εκδικαστεί στις 10 Οκτωβρίου στο Β’ Μικτό Ορκωτό δικαστήριο Αθηνών.
Η δεύτερη αφορά τους βασανιστές του Βασίλειου Μάγγου, τρείς εκ των οποίων παραπέμπονται με την υποβαθμισμένη κατηγορία της “επικίνδυνης σωματικής βλάβης” και όχι του βασανισμού, στο μονομελές πλημμελειοδικείο Βόλου στις 21 Οκτωβρίου
Το συγκεκριμένο φεστιβάλ αποτελεί ένα διττό κάλεσμα στις δύο δίκες. Είναι ένα μήνυμα ενάντια στους βασανιστές, στις φυσικές και πολιτικές τους ηγεσίες. Ότι η λήθη μπορεί να είναι το όπιο των αδιάφορων, μα όχι το δικό μας.
Και ήρθε για να μείνει, ώστε να διατηρεί ζωντανή τη μνήμη των διαχρονικών εγκλημάτων της ελληνικής αστυνομίας απέναντι σε κρατούμενους, ακτιβιστές, μετανάστες, φτωχοδιάβολους που τυγχάνει ανά καιρούς να πέφτουν στα χέρια της και να διατηρεί ζωντανή την συλλογική μας αντίδραση ενάντια σε όσους ανά καιρούς τους προστατεύουν εντός και εκτός δικαστηρίων.
Ένα σταθερό παρατηρητήριο εγκλημάτων, ένα συσπειρωτικό νήμα, ένας τόπος συνάντησης για φωνές που αρνούνται να σιωπήσουν. Απέναντι σε μια πρακτική, λιγότερο ασυνήθιστη, απο ότι συνηθίζεται να ακούμε.
Την 1 και 2 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν δύο διαδοχικές συναυλίες με παρεμβάσεις σημαντικών μουσικών από όλη την Ελλάδα.
Αναλυτικά:
Σάββατο 1 Οκτωβρίου
19:00 | Συζήτηση – ενημέρωση για τη δίκη της Νέας Σμύρνης
20:00 | Συναυλία:
– Jose / Jafar / Λαιμού Θηλιά / Maoue / Πυρηνικό Απόβλητο
– Νιο.Στε.
– Κάτοχος x Jako x Spetimo x Kazal
– Sponty
– Fer De LanceΚυριακή 2 Οκτωβρίου19:00 | Ενημέρωση για την υπόθεση βασανιστών Βασίλη Μάγγου

20:00 | Συναυλία:
– Κυνηγοί Ονείρων
– Φωτεινή Βελεσιώτου
– Νεφέλη Φασουλή
– Φώτης Σιώτας
– Ικαριώτικο γλέντι

Το Festival θα καλύπτεται με live streaming για όσους και όσες αδυνατούν ή δεν θέλουν να παραστούν φυσικά, λόγω covid-19.
Μάχη λοιπόν.
Για την αθώωση των βασανισθέντων και των συλληφθέντων της Νέας Σμύρνης.
Για τον Βασίλη που δεν έφυγε ποτέ απο το πλευρό μας.
Καλούμε, όλες εκείνες τις φωνές και ας μην νικήσουνε ποτέ, να πολεμήσουν μαζί μας, στο τώρα.
Είσοδος ελεύθερη.Συνδιοργάνωση:
Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα
Γονείς Βασιλείου Μάγγου
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter