Νοβότνι: Μηνύματα ανάκαμψης από την Ελλάδα

Νοβότνι: Μηνύματα ανάκαμψης από την Ελλάδα

Ευχάριστα μηνύματα ανάκαμψης από την Ελλάδα διαπιστώνει ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Έβαλντ Νοβότνι. «Το ιδανικό σενάριο θα ήταν η Ελλάδα να ολοκληρώσει την γ΄ αξιολόγηση έως το τέλος του έτους», επανέλαβε από τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι από την Ελλάδα υπάρχουν σαφή σημάδια ανάκαμψης, τόσο στον οικονομικό τομέα, όσο και στον δημοσιονομικό τομέα» τόνισε ο κ. Νοβότνι και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε ότι αυτή η θετική εξέλιξη θα συνεχιστεί.

Σε προηγούμενες, πρόσφατες, δηλώσεις του ο κ. Νοβότνι είχε πλέξει το εγκώμιο της Ελλάδας, επισημαίνοντας: «Η Ελλάδα έχει όχι μόνον ένα μεγαλειώδες παρελθόν, η Ελλάδα έχει, σίγουρα, επίσης ένα μέλλον, είναι μία χώρα με μία πληθώρα από ευφυείς, εργατικούς ανθρώπους, έχει θαυμάσιες τουριστικές δυνατότητες, έχει, επίσης δυνατότητες, στον οικονομικό τομέα».

«Εφικτό το κλείσιμο της αξιολόγησης έως το τέλος του έτους», λέει ο Ντομπρόβσκις

Το ιδανικό σενάριο θα ήταν η Ελλάδα να ολοκληρώσει την τρίτη αξιολόγηση έως το τέλος του έτους, επανέλαβε από τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σημειώνοντας ότι αυτό που έχει σημασία δεν είναι τόσο οι προθεσμίες όσο η ουσία. 

«Οι προετοιμασίες για την τρίτη αξιολόγηση έχουν ήδη ξεκινήσει και πιστεύουμε ακόμα ότι το ιδανικό θα ήταν η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους», πρόσθεσε.

Περισσότερα ΕΔΩ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter