Νομική σπαζοκεφαλιά για πλειστηριασμούς, η κάλπη των Εξαρχείων

Μια... νομική καραμπόλα, με αντίκτυπο στους πλειστηριασμούς ακινήτων, διερευνάται από τους αρμοδίους, με επίκεντρο τις επαναληπτικές εκλογές στο εκλογικό τμήμα στα Εξάρχεια , από όπου είχαν κλέψει μια κάλπη.

Το ζήτημα προέκυψε από ερωτήματα δικηγόρων, καθώς η νομοθεσία απαγορεύει να γίνονται πλειστηριασμοί μία εβδομάδα πριν και μία εβδομάδα μετά τις βουλευτικές εκλογές. Η απαγόρευση ισχύει και για τις επαναληπτικές εκλογές αλλά μόνο για τις περιφέρειες όπου διεξάγονται. Όμως, η εκλογική διαδικασία την ερχόμενη Κυριακή 14 Ιουλίου 2019 αφορά μόνο στο 33ο Εκλογικό τμήμα του 33ου διαμερίσματος της Α΄Αθήνας. Τι μέλλει γενέσθαι;

«Αρμόδιο για την αναστολή των πλειστηριασμών είναι το υπουργείο Δικαιοσύνης. Αυτό ορίζει, με τις δικές του διατάξεις, τη συγκεκριμένη διαδικασία», επισημαίνει στο Documento ο Γιώργος Ρούσκας, πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών και της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας.

Και συμπληρώνει: «Η νομική μας άποψη είναι ότι η εκλογική διαδικασία που διενεργείται σε συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα της εκλογικής περιφέρειας Α΄Αθηνών δεν συνιστά εφαρμογή των διατάξεων για την επαναληπτική διαδικασία εκλογών. Σε κάθε περίπτωση, από την πλευρά του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών δεν τίθεται θέμα αναστολής των πλειστηριασμών στο δήμο της Αθήνας και, κατ΄επέκταση, στην περιφέρεια Α΄Αθηνών , εκτός κι αν το υπουργείο Δικαιοσύνης λάβει συγκεκριμένη θέση».

Το ζήτημα αν, κατά την εβδομάδα μετά την επαναληπτική εκλογή (15-19 Ιουλίου 2019) που αφορά σε εκλογικό τμήμα της Α’ Αθήνας, αναστέλλονται ή όχι οι πλειστηριασμοί σ’ αυτή την περιφέρεια, αποκτά σημασία. Ο χρόνος, αν και μικρός, μπορεί να είναι κρίσιμος για κάποιες νομικές διαδικασίες ανθρώπων που το σπίτι τους ή κάποιο άλλο ακίνητο βγαίνει στο σφυρί...   

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.