Νομική υποστήριξη στους πρόσφυγες με κοινοτικά κονδύλια

Με αντικείμενο τρόπους εξεύρεσης ευρωπαϊκών πόρων και άλλα διαδικαστικά ζητήματα για την παροχή δωρεάν νομικής συνδρομής στους πρόσφυγες που βρίσκονται στον καταυλισμό της Μόριας, πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρου Κοντονή , με Ευρωπαίους νομικούς.

Συγκεκριμένα στην σύσκεψη πήραν μέρος ο πρόεδρος, Ruthven Gemmel, και μέλη του Συμβουλίου των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης καθώς και άλλοι Ευρωπαίοι, εκπρόσωποι εθνικών δικηγορικών συλλόγων.

Επισημαίνεται ότι Το Συμβούλιο των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης είναι ο ευρωπαϊκός φορέας που εκπροσωπεί περισσότερους από ένα εκατομμύριο δικηγόρους. Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο είναι ο Παναγιώτης Περάκης. Η πρωτοβουλία «Ευρωπαίοι δικηγόροι στη Λέσβο», προτάθηκε να βραβευθεί ως το καλύτερο ευρωπαϊκό πρόγραμμα στον τομέα της προσφυγικής κρίσης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.