Νόμιμο και ηθικό: Το fund CVC Capital Partners όπου προσελήφθη η κόρη του πρωθυπουργού αγοράζει το 10% της ΔΕΗ

Νόμιμο και ηθικό: Το fund CVC Capital Partners όπου προσελήφθη η κόρη του πρωθυπουργού αγοράζει το 10% της ΔΕΗ

Tο αμερικανικό fund CVC Capital Partners, στο οποίο μόλις πριν τρεις μέρες έγινε γνωστό ότι προσελήφθη η κόρη του πρωθυπουργού Σοφία Μητσοτάκη και το οποίο πριν από ένα χρόνο αγόρασε την Εθνική Ασφαλιστική, θα είναι ο νέος μεγαλομέτοχος της ΔΕΗ και ο εταίρος στο οποίο θα πάει το ποσοστό του εθνικού ενεργειακού φορέα, κατά το οποίο το Δημόσιο θα μειώσει τη συμμετοχή του.

Αυτό ανέφερε δημοσίευμα της οικονομικής ιστοσελίδας Euroday, σημειώνοντας ότι το CVC Capital Partners θα βάλει στην ΑΜΚ στη ΔΕΗ με 150 εκατ. ευρώ και θα αποκτήσει το 10% των μετοχών, συμμετέχοντας στην επικείμενη ΑΜΚ της εταιρείας στη θέση του ΤΑΙΠΕΔ που δεν θα συμμετάσχει.

Μάλιστα το CVC Capital θα είναι ο μοναδικός μεγαλοεπενδυτής στη ΑΜΚ της ΔΕΗ καθώς δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από άλλον ιδιώτη επενδυτή κι έτσι θα γίνει ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος της ΔΕΗ.

Υπενθυμίζεται ότι το CVC Capital αποτελεί τον μεγαλύτερο ξένο επενδυτή στην Ελλάδα καθώς έχει αγοράσει πάρα πολλές εταιρείες στο χώρο της ιδιωτικής υγείας, την Εθνική Ασφαλιστική κοψοχρονιάς από την Εθνική Τράπεζα αλλά και τη Vivartia του κλάδου τροφίμων.

Την περασμένη εβδομάδα η «Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία» του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής – που πολέμησε όσο μπορούσε την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC στο ένα τρίτο της αξίας της – έκανε γνωστό ότι το CVC Capital Partners προσέλαβε ως επικεφαλής του τμήματος σχέσεων με τους μετόχους και το επενδυτικό κοινό την κόρη του πρωθυπουργού Σοφία Μητσοτάκη, στα κεντρικά γραφεία της στο Λονδίνο.

Εύλογο ήταν και το ερώτημα βεβαίως της «Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας» σχετικά με το πόσο «ηθικό και δεοντολογικό» είναι «να προσλαμβάνει την κόρη του πρωθυπουργού που, μέσω του Τ.Χ.Σ., έδωσε την έγκριση για το ξεπούλημα της εταιρείας μας, ένα hedge fund που την αγόρασε «κοψοχρονιά».

Διαβάστε επίσης

Τι κρύβεται πίσω από τις μεγάλες καριέρες των «γαλάζιων» γόνων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter