Νομιμοποιείται η κάνναβη στο Λουξεμβούργο

Νομιμοποιείται η κάνναβη στο Λουξεμβούργο

Η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα νομιμοποιήσει την παραγωγή και την κατανάλωση της κάνναβης ετοιμάζεται να γίνει το Δουκάτο του Λουξεμβούργου.

«Η πολιτική που ακολουθήσαμε τα τελευταία 50 χρόνια για τις ναρκωτικές ουσίες δεν δούλεψε» δήλωσε στο περιοδικό Politico ο υπουργός Υγείας του Λουξεμβούργου, Ετιέν Σνάιντερ. «Η πλήρης απαγόρευση κατάφερε μόνο να τις κάνει πιο ελκυστικές για τους νέους … Ελπίζω όλοι μας να γίνουμε πιο ανοιχτόμυαλοι ως προς τις ναρκωτικές ουσίες», είπε και κάλεσε τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ να ακολουθήσουν το παράδειγμα της χώρας του και να χαλαρώσουν τη νομοθεσία για τις ναρκωτικές ουσίες.

Με το νέο νόμο οι κάτοικοι του Λουξεμβούργου άνω των 18 θα μπορούν εντός δύο ετών να προμηθεύονται νόμιμα το ναρκωτικό για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Το κράτος θα ρυθμίσει την παραγωγή και τη διανομή της κάνναβης μέσω σχετικής υπηρεσίας που θα συγκροτήσει.

Διευκρινήσεις για τους τύπους της κάνναβης που θα γίνουν διαθέσιμοι και το φόρο που θα επιβληθεί θα δοθούν με το σχετικό νομοσχέδιο που αναμένεται τους επόμενους μήνες.

Επιθυμώντας να αποτρέψει η κυβέρνηση την ανάπτυξη του ναρκω-τουρισμού που ενδέχεται να προκύψει από τη νέα νομοθεσία, ο Σνάιντερ διευκρίνισε ότι σχεδιάζεται να συμπεριληφθεί η απαγόρευση της αγοράς σε όσους δεν είναι κάτοικοι της χώρας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter