Νόμιμος ιδιοκτήτης του κράτους

Νόμιμος ιδιοκτήτης του κράτους

Η κυβέρνηση αυτή θα μείνει στην ιστορία ως «κυβέρνηση των σκανδάλων». Ο πρωθυπουργός, για ακόμη μία φορά, βρίσκεται στο επίκεντρο της δίνης ενός μεγάλου πολιτικού σκανδάλου. Είναι ξεκάθαρο, όπως εξάλλου και η ίδια η κυβέρνηση ομολογεί, ότι έχουμε διαρροή των προσωπικών δεδομένων χιλιάδων πολιτών προς τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ.

Tο μέγα ερώτημα που προκύπτει είναι ένα: Είναι η πρώτη φορά που διαρρέονται προσωπικά δεδομένα προς τον «γαλάζιο» κομματικό μηχανισμό;

Το βεβαρυμένο παρελθόν της κυβέρνησης Μητσοτάκη και οι σχέσεις με τις αμαρτωλές Palantir, Cambridge Analytica και Cisco που είχαν εμπλακεί σε υποθέσεις χειραγώγησης, το σκάνδαλο των υποκλοπών αλλά και η εξαγωγή του Predator σε άλλες χώρες εντείνουν τις υποψίες ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά.

Σε κάθε περίπτωση έχουμε άλλη μια κραυγαλέα καταπάτηση συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πολιτών και ένα σκάνδαλο που είναι βέβαιο ότι θα ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα και θα απασχολήσει τις ευρωπαϊκές αρχές. Λίγες εβδομάδες μετά το ψήφισμα-καταπέλτη στο Ευρωκοινοβούλιο για τις καταπατήσεις του κράτους δικαίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έρχεται άλλο ένα σκάνδαλο με υπογραφή Μητσοτάκη να προστεθεί στη μακρά μαύρη λίστα τού made in Greece ορμπανικού καθεστώτος.

Η εκ των υστέρων απόσυρση της Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο, η παραίτηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη και η καρατόμηση του γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ Νίκου Θεοδωρόπουλου δεν απαλλάσσουν από τις ευθύνες τον πρωθυπουργό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να απαντήσει με στοιχεία αν το υπουργείο Εσωτερικών και οι διάφορες πλατφόρμες (emvolio, ediploma κ.λπ.) με τα προσωπικά δεδομένα πολιτών έχουν μετατραπεί σε εκλογικά κέντρα της Νέας Δημοκρατίας.

Ίσως έτσι να εξηγούνται και οι δυσανάλογες με την πραγματικότητα, σχεδόν σκανδαλώδεις, εκλογικές επιδόσεις του. Αλλά αυτός είναι νόμιμος ιδιοκτήτης του κράτους…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter