#nomoremendoni στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

#nomoremendoni στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Άνθρωποι του θεάτρου αξιώνουν από την υπουργό να παραιτηθεί, αλλά η ίδια (ανέμελη) δεν αναγνωρίζει καμία προσωπική της ευθύνη

  • O Δημήτρης Καραντζάς, ο Αργύρης Ξάφης, η Δώρα Χρυσικού, η Άννα Ελεφάντη, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, ο Πάνος Τζίνος, ο Αριστοτέλης Ρήγας, η Βασιλική Διαλυνά, ο Μάνος Τσίζεκ, η Χρύσα Διαμαντοπούλου και ο Περικλής Μουστάκης ενώνουν τη φωνή τους και συνοψίζουν τους λόγους για τους οποίους πρέπει να παραιτηθεί η Λίνα Μενδώνη.
  • Ο ηθοποιός και βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης μιλάει για τις σοκαριστικές καταγγελίες στον χώρο του πολιτισμού και θεωρεί υπεύθυνους τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για τον διορισμό του Δημήτρη Λιγνάδη, τον οποίο ήξεραν καλά, στο Εθνικό Θέατρο.
  • Ο Γιώργος Αυγερόπουλος μιλάει για την καινούργια του ταινία «Παρόντες» και αναφέρεται στην προβληματική διαχείριση της πανδημικής κρίσης από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, εστιάζοντας στα δύο βασικά της ατοπήματα: τη χειραγώγηση της πλειονότητας των ΜΜΕ με τη λίστα Πέτσα και την περιστολή του δικαιώματος του συναθροίζεσθαι.
  • Με αφορμή το καινούργιο του βιβλίο «Στέλιος Καζαντζίδης – Θηρίο ανήμερο» ο Θανάσης Λάλας περιγράφει στον Αντώνη Μποσκοΐτη τη διαδρομή του μεταφέροντας στιγμιότυπα από τις συνεντεύξεις τους με διεθνείς προσωπικότητες.
  • Με αφορμή το νέο πλαίσιο απαγορεύσεων στην τέχνη που στήνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και τη σύλληψη του Ισπανού ράπερ Πάμπλο Χασέλ η Ναταλία Ρασούλη γράφει για τα όρια της τέχνης κι ως πού μπορούν να εκτείνονται.
  • Οι δικηγόροι Ηλίας Δημητρέλλος και Δημήτρης Κουσιουρής γράφουν για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την ποινική αντιμετώπιση των εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας.
  • Η ηθοποιός Ηλιάνα Μαυρομάτη υποστηρίζει ότι ήρθε η ώρα «να βγούμε εμείς μπροστά, οι ηθοποιοί και άνθρωποι του θεάτρου, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στην εργασία, την ελεύθερη και ανεμπόδιστη καλλιτεχνική δημιουργία, την αξιοπρέπεια, την υγεία και κυρίως την παιδεία μας».
  • Η Μαργαρίτα Μυτιληναίου γράφει για τη συναυλία που οργανώνει η κοινωνική κουζίνα Ο Άλλος Άνθρωπος με σκοπό να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία του Σπιτιού των Ονείρων.     

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter