«Νόμος και τάξη με καλάσνικοφ»

«Νόμος και τάξη με καλάσνικοφ»

Ακόμη δύο δολοφονίες ήρθαν να προστεθούν στον βαρύ κύκλο αίματος που έχει ανοίξει τα τελευταία χρόνια στον χώρο του υποκόσμου με πάνω από 20 δολοφονίες από το 2019 μέχρι σήμερα, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να παρακολουθεί ως απλός θεατής. Δύο άντρες ηλικίας 38 και 31 ετών έπεσαν νεκροί με 40 σφαίρες από καλάσνικοφ έξω από το σπίτι τού ενός στον Κορυδαλλό την Τετάρτη λίγο πριν από τα μεσάνυχτα. Συμβόλαια θανάτου, αιματηρές δολοφονίες ακόμη και μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων φατριών του οργανωμένου εγκλήματος παραπέμπουν σε εικόνα Κολομβίας με ανεξέλεγκτη δράση. Το προεκλογικό δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης Μητσοτάκη εξαντλείται σε ωμή βία κατά άοπλων διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς να αγγίζει την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος.

Ιδιαίτερη εντύπωση βέβαια προκαλεί και το γεγονός ότι η θωρακισμένη Mercedes μες στην οποία δολοφονήθηκαν οι δύο άντρες στη Νίκαια ανήκε στην εταιρεία Ειδήσεις Ντοτ Κομ ΑΕ, συμφερόντων Γιάννη Αλαφούζου, ιδιοκτήτρια του τηλεοπτικού σταθμού και του ραδιοφώνου του Σκάι. Στελέχη του Σκάι έχουν κληθεί μάλιστα στη ΓΑΔΑ προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το πώς βρέθηκε το αυτοκίνητο στην κατοχή των δολοφονηθέντων, οι οποίοι όπως φαίνεται συνδέονταν με «βαριά» ονόματα από τον χώρο της νύχτας, ενώ ο ένας από τους δύο είχε βεβαρυμένο ποινικό παρελθόν.

Τους γάζωσαν με 40 σφαίρες από καλάσνικοφ

Κορυδαλλός, Τετάρτη βράδυ, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα. Μια θωρακισμένη Mercedes φτάνει στην είσοδο πολυκατοικίας όπου διέμενε ο ένας από τους δύο επιβάτες. Πρόκειται για τον 38άχρονο Βασίλη Ρουμπέτη, γνωστό και ως «Ράμπο» ή «ταρίφα», ο οποίος είχε καταδικαστεί κατά το παρελθόν για συνέργεια στη δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου το 2007, ενώ ο έτερος επιβάτης είναι ο γαμπρός του, ο 31χρονος Διονύσης Μουζακίτης. Λίγο πριν ο Μουζακίτης είχε παρκάρει αυτοκίνητο μάρκας Smart που οδηγούσε στο πάρκινγκ της πολυκατοικίας.

Ξαφνικά σταματά δίπλα τους ένα μαύρο SUV Ford Kuga. Οι επιβαίνοντες κατεβάζουν τα φιμέ τζάμια του αυτοκινήτου και ανοίγουν πυρ με καλάσνικοφ κατά των Ρουμπέτη και Μουζακίτη. Ο Ρουμπέτης σκοτώνεται ακαριαία. Ο Μουζακίτης, ο οποίος καθόταν στη θέση του συνοδηγού, ανοίγει την πόρτα και βγαίνει έξω αιμόφυρτος. Οι δράστες τον πλησιάζουν και του ρίχνουν τη χαριστική βολή. Στη συνέχεια φεύγουν αστραπιαία. Στο ύψος των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στον Ασπρόπυργο, βάζουν φωτιά στο SUV και διαφεύγουν με άλλο όχημα.

Στο σημείο της δολοφονίας καταφτάνουν αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής. Εντοπίζουν τουλάχιστον 40 κάλυκες από σφαίρες. Οσες ακριβώς είχαν βρει και το 2018, όταν δολοφονήθηκε στο Χαϊδάρι ο πάλαι ποτέ «βασιλιάς των νονών» Βασίλης Στεφανάκος. Στο πλευρό του Στεφανάκου άλλωστε βρισκόταν επί χρόνια ο δολοφονηθείς Ρουμπέτης μετά την αποφυλάκισή του για την υπόθεση Φιλόπουλου.

Ο Μουζακίτης ανήκε στην ομάδα ενός άλλου βαριού ονόματος της αποκαλούμενης και ως Greek mafia, συγκεκριμένα του Γιάννη Σκαφτούρου (ή αλλιώς «θείου Τζο» όπως τον αποκαλούσαν). Ο Σκαφτούρος είχε δολοφονηθεί στο πατρικό του σπίτι στα Σκούρτα Βοιωτίας το Πάσχα του 2022. Ο Μουζακίτης φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, να ήταν οδηγός του Σκαφτούρου, ενώ το αυτοκίνητο μάρκας Smart που οδηγούσε και είχε παρκάρει λίγο πριν από τη δολοφονία του στον Κορυδαλλό ήταν ακόμη στο όνομα του Σκαφτούρου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το όνομα του Ρουμπέτη είχε εμπλακεί και στην έρευνα των αρχών για τη δολοφονία του εμπόρου καυσίμων Γιώργου Μήτσου, ο οποίος εκτελέστηκε με καλάσνικοφ τον Ιούνιο του 2022 στα γραφεία της εταιρείας του στη λεωφόρο Μαραθώνος στον Γέρακα. Πρόκειται για τον επιχειρηματία που όπως είχε αποκαλύψει το Documento εμφανιζόταν να έχει διασυνδέσεις με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ.

Επίσης, το όνομα του Ρουμπέτη είχε εμπλακεί και σε υπόθεση συμβολαίου θανάτου σε βάρος υψηλόβαθμου στελέχους της ΕΛΑΣ αντί 250.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, ο Ρουμπέτης φέρεται να σχετιζόταν με τον χώρο των καυσίμων και με συγκεκριμένα βενζινάδικα. Μάλιστα έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η δολοφονία του να σχετίζεται με το λαθρεμπόριο καυσίμων και με το ξεκαθάρισμα λογαριασμών που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια και συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Ιδιοκτησίας Αλαφούζου το θωρακισμένο όχημα

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στη Νίκαια ήλεγξαν τα χαρτιά της θωρακισμένης Mercedes που οδηγούσε ο Ρουμπέτης. Εμειναν δε στην κυριολεξία με το στόμα ανοικτό όταν ανακάλυψαν ότι το αυτοκίνητο ανήκει εδώ και 13 χρόνια στην εταιρεία Ειδήσεις Ντοτ Κομ ΑΕ, συμφερόντων του μεγαλοεφοπλιστή Γ. Αλαφούζου. Στην εταιρεία ανήκουν ο τηλεοπτικός σταθμός και το ραδιόφωνο του Σκάι. Το επιβεβαίωσε και ο Σκάι την Πέμπτη το βράδυ με μια «χλιαρή» ανακοίνωση.

«Επιβεβαιώνουμε ότι το όχημα που φέρεται να εμπλέκεται με τη δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε χθες το βράδυ στον Κορυδαλλό ανήκει στην εταιρεία Ειδήσεις Ντοτ Κομ ΑΕ από το 2010. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν παροπλισμένο και δεν γνωρίζουμε πώς βρέθηκε στην κατοχή του δολοφονηθέντος. Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τις Αρχές για κάθε περαιτέρω πληροφορία και συνδρομή» αναφερόταν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Είναι εύλογο ερώτημα πώς βρέθηκε στην κατοχή του Ρουμπέτη η θωρακισμένη Mercedes του Αλαφούζου. Στελέχη του Σκάι πάντως έχουν κληθεί στη ΓΑΔΑ προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το πώς βρέθηκε το αυτοκίνητο στην κατοχή των δολοφονηθέντων. Μάλιστα ο Ρουμπέτης ήταν οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού με ισχυρή παρουσία στο γήπεδο των «ερυθρολεύκων», όπου έμπαινε με κάρτα διαπίστευσης. Μάλιστα, ανακοίνωση με βαρείς χαρακτηρισμούς σε βάρος του Γιάννη Αλαφούζου εξέδωσε η Θύρα 13, οι οργανωμένοι δηλαδή φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, ζητώντας από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια του Μιχάλη Φιλόπουλου.

Οι 29 μαχαιριές στο κορμί του Μιχάλη Φιλόπουλου

29 Μαρτίου 2007. Λεωφόρος Λαυρίου. Οπαδοί του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού δίνουν ραντεβού θανάτου καθώς εκείνη την ημέρα διεξαγόταν αγώνας γυναικείου βόλεϊ μεταξύ των ομάδων τους και δεν θα υπήρχε ισχυρή αστυνομική παρουσία. Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών είχε προγραμματιστεί μέρες πριν, ενώ έφτασαν στη χώρα μας ως «ενισχύσεις» χούλιγκαν ακόμη και από το εξωτερικό, κυρίως από τα Βαλκάνια. Ο τεράστιος αριθμός χούλιγκαν που είχαν σκοπό να συμμετάσχουν στο ραντεβού θανάτου οδήγησε στο να μαθευτεί η πληροφορία, με αποτέλεσμα η είδηση να γίνει γνωστή και στα δημοσιογραφικά γραφεία, ενώ και ο Δήμος Παιανίας είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση. Η αστυνομία όμως ήταν απούσα. Ετσι η λεωφόρος Λαυρίου γέμισε από εκατοντάδες χούλιγκαν. Λίγα λεπτά αργότερα γέμισε και από αίμα.

Οι χούλιγκαν των δύο ομάδων είχαν μαζί τους ολόκληρο οπλοστάσιο: μαχαίρια, λοστούς, κροτίδες, πέτρες, ξύλα, σουγιάδες, καδρόνια, ρόπαλα με καρφιά, ακόμη και πορτοκάλια με γυαλιά. Το αποτέλεσμα γνωστό. Ο 25άχρονος οπαδός του Παναθηναϊκού και στέλεχος της Θύρας 13 στον Κολωνό Μιχ. Φιλόπουλος πέφτει νεκρός. Στο σώμα του καταμετρώνται 29 μαχαιριές. Οι δολοφόνοι του τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ, μαχαιρώνοντάς τον ακόμη και στο κεφάλι. Η αιτία θανάτου σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ήταν «βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση από θλων αμβλύ όργανο προκληθείσα και τραύματα στο κεφάλι και τους μηρούς από νύσσον άμα και τέμνον όργανο».

«Το αίμα του έφτασε ως το τέλος του τετραγώνου»

Σύμφωνα με όσα δήλωσε υπάλληλος γειτονικού καταστήματος στον τόπο της δολοφονίας μιλώντας στην ιστοσελίδα contra.gr, το σκηνικό ήταν όσο αποτρόπαιο μπορεί κάποιος να φανταστεί. Κάποιοι εκ των συμμετεχόντων ήθελαν νεκρό: «Οταν άρχισε το ξύλο, οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών μπήκαν μέσα και κλειδώθηκαν. Μόλις φάνηκε ότι είχαν ηρεμήσει τα πράγματα και άνοιξαν τις πόρτες, είδαν έξι-επτά άτομα να χτυπάνε τον Φιλόπουλο. Ηθελαν να τον σκοτώσουν. Δεν θα έφευγαν ποτέ μέχρι να σιγουρευτούν ότι ήταν νεκρός… Την ώρα των επεισοδίων έμπαιναν σε όποιο μαγαζί έβρισκαν ανοιχτό, ρωτούσαν τους ιδιοκτήτες τι ομάδα ήταν και ανάλογα ΜΕ τα κέφια τους το έσπαγαν. Τις μεγαλύτερες ζημιές τις έκαναν στο σουβλατζίδικο πιο πάνω (στο προηγούμενο τετράγωνο από το φονικό), παρότι ο ιδιοκτήτης νομίζω ότι είναι ΑΕΚ. Δεν τους ένοιαζε στην ουσία η ομάδα. Οταν πια ο πετροπόλεμος και το ξύλο στον Φιλόπουλο το είχαν σταματήσει, το αίμα του παιδιού είχε φτάσει ως το τέλος του τετραγώνου».

Εκείνη την ημέρα περισσότεροι από εκατό νεαροί προσήχθησαν στο τμήμα Ανθρωποκτονιών στην Ασφάλεια Αττικής. Τον Ιούλιο του 2012 ο τότε 28άχρονος οδηγός ταξί και φανατικός οπαδός του Ολυμπιακού Β. Ρουμπέτης καταδικάστηκε ερήμην σε συνολική ποινή κάθειρξης δώδεκα ετών, ενώ πρωτοδίκως είχε κριθεί αθώος. Η επίμαχη τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση αφορούσε συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Μιχ. Φιλόπουλου. Για την ίδια υπόθεση το Εφετείο Αθηνών καταδίκασε με ποινές φυλάκισης από δέκα έως δεκαέξι έτη τους Χρήστο Σακάτη, Νίκο Βαγιόπουλο και Βασίλη Ψυκάκο.

Μετά την καταδικαστική απόφαση εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Β. Ρουμπέτη καθώς δεν ήταν γνωστό πού βρισκόταν. Τελικά συνελήφθη το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου 2013 με… κινηματογραφικό τρόπο. Οι αρχές τον εντόπισαν και επιχείρησαν να τον συλλάβουν, όμως ο ίδιος προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη τράπηκε σε φυγή. Η απόπειρά του να διαφύγει δεν στέφθηκε από επιτυχία. Οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και εντόπισαν στην κατοχή του πλαστό δίπλωμα οδήγησης, το οποίο προφανώς χρησιμοποιούσε όλο αυτό το διάστημα προκειμένου να αποκρύπτει την ταυτότητά του.

Το συμβόλαιο θανάτου κατά Ντούρου στην Ηλεία

Ο Ρουμπέτης είχε εμπλακεί και σε άλλη μια υπόθεση το 2010 και συγκεκριμένα στο συμβόλαιο θανάτου κατά του Διονύση Ντούρου στην Ηλεία. Ηταν 9 Ιουνίου 2010 στο χωριό Ροβιάτα του Δήμου Αμαλιάδας. Μια μηχανή μεγάλου κυβισμού χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, στην οποία επέβαινε ένας άντρας φορώντας κράνος, σταματά έξω από το καφενείο του πατέρα του Διον. Ντούρου. Από απόσταση δέκα μέτρων ανοίγει πυρ κατά του 45άχρονου τότε Διον. Ντούρου, τον οποίο τραυματίζει βαριά και τον αφήνει ανάπηρο σε ποσοστό 98%.

Ο Ντούρος ήταν πρόσωπο γνωστό στις αρχές, με «σκληρό» ποινικό παρελθόν, ενώ φέρεται να συνδεόταν με ένα άλλο βαρύ όνομα της νύχτας, τον Μανώλη Καραγιάννη, γνωστό και ως «σαμπρέλα» στον χώρο του υποκόσμου. Ο Καραγιάννης ήταν ορκισμένος εχθρός του Β. Στεφανάκου. Μάλιστα το όνομά του είχε συνδεθεί με τη δολοφονία Στεφανάκου τον Ιανουάριο του 2018 στο Χαϊδάρι. Εξι μήνες μετά ο Καραγιάννης έπεσε νεκρός από επίθεση με καλάσνικοφ έξω από το σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο.

Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Διον. Ντούρου είχε προφυλακιστεί ο Ρουμπέτης ενώ είναι άγνωστη η ποινική κατάληξη της υπόθεσης. Ο Ντούρος φέρεται να είχε κατονομάσει ως ηθικό αυτουργό τον Στεφανάκο, κάτι που όμως δεν αποδείχτηκε ποτέ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter