Νομοθετική ρύθμιση αίρει τα εμπόδια διορισμού επιτυχόντων της 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ στους ΟΤΑ

Νομοθετική ρύθμιση αίρει τα εμπόδια διορισμού επιτυχόντων της 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ στους ΟΤΑ

Προς θετική έκβαση οδεύει το αίτημα επιτυχόντων της Προκήρυξης 3Κ/2018, για τις 8.166 μόνιμες θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες Δήμων, του ΑΣΕΠ που ζητούν να ρυθμιστεί η υπόθεση του διορισμού τους που κινδυνεύει να είναι «ανίσχυρος», λόγω αργοπορημένης έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων.

Η Προκήρυξη 3Κ προέβλεπε ειδικά κριτήρια για κάποιες κατηγορίες υποψηφίων, τα οποία είχαν οι επιτυχόντες όταν κατέθεσαν τις αιτήσεις τους. Όμως , έως την έναρξη της διαδικασίας διορισμού τους, λόγω χρονοβόρων διαδικασιών και καθυστερήσεων, τα απώλεσαν. 

Ήδη, προωθείται από την κυβέρνηση νομοθετική ρύθμιση η οποία να εξαιρεί κατηγορίες διοριστέων της προκήρυξης 3κ/2018 από την υποχρέωση να έχουν σε ισχύ ιδιότητες για ειδικές κατηγορίες θέσεων κατά το διορισμό τους. Όπως εξηγούσαν σε επιστολή που είχαν στείλει πριν από λίγες ημέρες στο υπουργείο Εσωτερικών διοριστέοι αυτών των κατηγοριών, το νομικό πλαίσιο αλλά και η προκήρυξη για την 3Κ αναφέρει ότι όσοι επιτύχουν στις ειδικές κατηγορίες οφείλουν να έχουν σε ισχύ τις ιδιότητες τόσο κατά τη διάρκεια των αιτήσεων όσο και του διορισμού τους. Και έθεταν ως εξής το πρόβλημα: «Η καθυστέρηση της ανακοίνωσης των οριστικών αποτελεσμάτων πέραν των 6 μηνών είχε ως αποτέλεσμα αρκετοί διοριστέοι που πέτυχαν στις ειδικές κατηγορίες θέσεων να μην έχουν σε ισχύ τις ιδιότητές τους αυτήν την περίοδο των διορισμών, 16 μήνες μετά τη δημοσίευση των προσωρινών αποτελεσμάτων». Τόνιζαν ότι οι περισσότερες βεβαιώσεις των ειδικών κατηγοριών έχουν ισχύ 6 μήνες, η δε νομοθεσία που ζητάει να έχουν σε ισχύ τις ιδιότητες για το διορισμό τους είναι «άδικη» εφόσον δεν υπήρχε το χρονικό όριο των αντίστοιχων μηνών για την ολοκλήρωση της προκήρυξης και των διορισμό των επιτυχόντων. Σε ποιες περιπτώσεις αναφέρονται; Σε περιπτώσεις ανήλικων τέκνων τρίτεκνων και πολυτέκνων που ενηλικιώθηκαν στο διάστημα των 16 μηνών καθώς και αρκετές παθήσεις των ΑΜΕΑ που χρειάζονται επανεξέταση κάθε 6 μήνες διότι δεν είναι σταθερές στο ποσοστό αναπηρίας των δικαιούχων και βάση της κείμενης νομοθεσίας δεν μπορούν να διοριστούν ενώ το εδικαιούντο. «Δίκαιο» χαρακτήρισε το αίτημά τους ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος , ύστερα από συνάντηση που είχε, παρουσία της Γενικής Γραμματέως Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα Βιβής Χαραλαμπογιάννη ,το μεσημέρι της τρίτης (23.7.2019) με εκπροσώπους των διοριστέων. «Η κυβέρνηση με νομοθετική τροπολογία θα αντιμετωπίσει θετικά όχι μόνο το συγκεκριμένο αίτημα αλλά θα δώσει λύση με θεσμικό τρόπο σε τέτοιου είδους ζητήματα», διαβεβαίωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Την διευθέτηση του ζητήματος αυτού, το υπουργείο Εσωτερικών την εντάσσει στο πλαίσιο του ευρύτερου στόχου που θέτει η κυβέρνηση, κατά τον υπουργό Εσωτερικών, και είναι το να χτιστεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στο κράτος και στους πολίτες. «Οι πολίτες οφείλουν να σέβονται το κράτος αλλά και το κράτος οφείλει να σέβεται τους πολίτες», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter