Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Δηλώσεις Παναγιωτόπουλου-Καραγκούνη

Noor 1: Η ΝΔ επιχειρεί να... νουθετήσει την Δικαιοσύνη

Απ΄ τη μια έχουν εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη και στα δικαιοδοτικά της όργανα για τους χειρισμούς τους σε σχέση με τα όσα προέκυψαν το τελευταίο διάστημα στο πλαίσιο των ερευνών για το Noor 1, κι απ΄την άλλη "νουθετούν" την Δικαιοσύνη να επιδείξει... την προσήκουσα σοβαρότητα.

Σ΄αυτό το αντιφατικό πλαίσιο, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις τους, κινήθηκε η σημερινή επίσκεψη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, στελεχών της ΝΔ και συγκεκριμένα του Τομεάρχη Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, βουλευτή Καβάλας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, και του Αναπληρωτή Τομεάρχη, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Κώστα Καραγκούνη.

Εκμεταλλευόμενοι κατά το δοκούν την εμπλοκή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στην προσπάθεια πλήρους διαλεύκανσης της νοσηρής υπόθεσης του ναρκοπλοίου και λησμονώντας ότι ήδη διενεργείται σχετική έρευνα για την αποκάλυψη όλου του παρασκηνίου, τα δύο στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που μέχρι πρότινος δεν "ήξερε" καν τη υπόθεση, ζήτησαν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την τήρηση της δικονομικής τάξης και της απαρέγκλιτης προσήλωσης, όπως είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, στους κανόνες της ποινικής δικονομίας.

«Θεωρούμε ότι -όπως είναι γνωστό, άλλωστε- στην υπόθεση του Noor 1, εκτός από τους χειρισμούς στους οποίους προέβη πολιτικό πρόσωπο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, χειρισμοί γίνονται και από λειτουργούς της Δικαιοσύνης, π.χ. ο ανακριτικός υπάλληλος ή το στέλεχος της Εισαγγελίας Πειραιά. Και, επομένως, είναι απαραίτητη η τήρηση της δικονομικής τάξης. Για μας, η υπόθεση είναι πάρα πολύ σοβαρή. Ζητάμε από τη Δικαιοσύνη να την αντιμετωπίσει με την προσήκουσα σοβαρότητα», δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Από την πλευρά του ο κ. Καραγκούνης χαρακτήρισε την παρουσία των στελεχών της ΝΔ στην Εισαγγελία ως «σημειολογική», σημειώνοντας πως είναι ένα ζήτημα βαθιά θεσμικό, βαθιά δημοκρατικό και επιβάλλεται η τήρηση των κανόνων και της δικονομικής τάξης καθώς, όπως είπε, δηλητηριάζει και την κοινωνία και τη Δημοκρατία, η Εκτελεστική Εξουσία, όταν παρεμβαίνει, με οποιονδήποτε τρόπο, στο έργο της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης.

«Πρέπει να καταλάβουν οι κυβερνώντες ότι υπάρχουν θεσμοί, υπάρχει διαχωρισμός των εξουσιών. Πρέπει να τηρούνται. Και όταν μπαίνει στην ουσία τέτοιων πραγμάτων, τότε ξεκινάνε τα ερωτήματα. Και τα ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσουν και ο υπουργός Εθνικής Αμύνης και ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι αμείλικτα. Η δουλειά που θα κάνουν τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα για μας είναι αυτονόητη. Ήρθαμε εδώ να το εκφράσουμε. Είναι συμβολική η δική μας παρουσία σήμερα εδώ», είπε ο κ. Καραγκούνης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.