Noor 1: Κατέθεσε στην ανακρίτρια Πειραιά ο Γιαννουσάκης – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Noor 1: Κατέθεσε στην ανακρίτρια Πειραιά ο Γιαννουσάκης – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Επί 3,5 ώρες κατέθετε ο Ευθύμης Γιαννουσάκης στην τρίτη ανακρίτρια Πειραιά, για το θέμα του Noor 1, για το οποίο έχει ξεσπάσει έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Τα μέτρα ασφαλείας κατά την προσαγωγή του στην ανακρίτρια παρέπεμπαν στη… 17Ν, με πάνοπλους αστυνομικούς να τον συνοδεύουν.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης έφυγε χωρίς να κάνει καμία δήλωση.

Την Πέμπτη αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου στο εφετείο Πειραιά, προκειμένου να καταθέσει στον εισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Μπρακουμάτσο σχετικά με τις μηνυτήριες αναφορές που έχει υποβάλει για κατάχρηση εξουσίας, εναντίον του ανακριτικού υπαλλήλου του Λιμενικού Σώματος Παναγιώτη Χριστοφορίδη και της εισαγγελέως Πρωτοδικών Ειρήνης Τζίβα.

Αναμένεται να καταθέσει και για τα περί πιέσεων που του ασκήθηκαν ώστε να δώσει νέα στοιχεία για την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι για το θέμα αυτό υπάρχει και πειθαρχική έρευνα για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών της εισαγγελέως κ. Τζίβα, η οποία και τον επισκέφτηκε μέσα στη φυλακή προκειμένου να του πάρει κατάθεση.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα στη συγκεκριμένη εισαγγελική λειτουργό είχε ανατεθεί φάκελος από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου με ανώνυμες καταγγελίες που σχετίζονται με την υπόθεση.

Η σχετική έρευνα είναι σε εξέλιξη εδώ και καιρό προκειμένου να ελεγχθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, τραπεζικά εμβάσματα που εστάλησαν από εταιρείες ελληνικών συμφερόντων στην εταιρεία του «Noor 1».

Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος σε 7 εταιρείες ελληνικών συμφερόντων, μεταξύ των οποίων και ναυτιλιακές, ενώ τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν δεν αποκλείεται να συσχετισθούν στον ίδιο φάκελο της υπόθεσης.

Τη Δευτέρα επίσης αναμένεται να συνεχιστεί στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά η εκδίκαση της αίτησης αναστολής εκτέλεσης ποινής που είχε καταθέσει ο Ευ. Γιαννουσάκης, στο σπίτι του οποίου στη Φιλοθέη είχαν βρεθεί κρυμμένα 500 κιλά ηρωίνης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter