Noor 1: Παραιτήθηκε ο Γιαννουσάκης από το αίτημα αποφυλάκισης

Noor 1: Παραιτήθηκε ο Γιαννουσάκης από το αίτημα αποφυλάκισης

Τα εντάλματα σύλληψης των δύο Τούρκων που εμπλέκονται στην υπόθεση του Νοor 1, στάθηκαν η αιτία να μην συζητηθεί τελικά σήμερα η τρίτη αίτηση αποφυλάκισης του ισοβίτη για το ναρκόπλοιο , Ευθύμιου Γιαννουσάκη.

 Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Πειραιά απέρριψε το επίμονο αίτημα των συνηγόρων του να ζητηθούν αντίγραφα των επίμαχων ενταλμάτων από την ανακρίτρια της υπόθεσης, η οποία τα εξέδωσε πρόσφατα, και ο ισοβίτης παραιτήθηκε …επ ακροατηρίω από την συζήτηση της αίτησης αποφυλάκισης του.

Κίνηση που φάνηκε να αιφνιδιάζει ακόμα και τους συνηγόρους του , καθώς τελικά δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να “παλέψουν” την τρίτη κατά σειρά ( οι άλλες δύο είχαν απορριφθεί) αίτηση του ισοβίτη για το Noor 1 , με την οποία ζητά αντικατάσταση προσωρινής κράτησης με όρους, υποστηρίζοντας ότι λόγω των αποκαλύψεων του κινδυνεύει μέσα στη φυλακή η ζωή του.

Ο λόγος που προέβαλλαν στο δικαστήριο οι συνήγοροι του ζητώντας να προσκομιστούν τα εντάλματα σύλληψης, για την έκδοση των οποίων ενημερώθηκαν από τον Τύπο, είναι ότι από αυτά , αποδεικνύεται η ειλικρίνεια του ισοβίτη και πιστοποιείται ο ισχυρισμός του ότι κινδυνεύει η ζωή του στη φυλακή αλλά και της οικογένειας του , καθώς αυτός έδωσε στις αρχές τα στοιχεία για την έκδοση τους σε βάρος των δύο επικίνδυνων Τούρκων κακοποιών .

“Αυτοί ήταν οι χρηματοδότες που οργάνωσαν και κατηύθυναν , λένε τα δύο εντάλματα ” ανέφερε ( αν και δεν γνωρίζει το ακριβές περιεχόμενο τους) ο εκ των συνηγόρων του ισοβίτη για την υπόθεση των τόνων της ηρωίνης, Γιάννης Γλύκας.

Ειδικότερα , υποστηρίζοντας το αίτημα τους , οι δύο συνήγοροι του Γιαννουσάκη ( Φ. Φίλιας και Γ. Γλύκας) υποστήριξαν :

“Στις 19 Σεπτεμβρίου διαβάσαμε για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης κατά των Τούρκων χρηματοδοτών , κάτι που το ζητούσε ο Γιαννουσάκης από την πρώτη στιγμή με την μυστική κατάθεση του 2015 και με τις καταθέσεις του στη συνέχεια στην ανακρίτρια , πιο πρόσφατα τον Ιούλιο του 2017. Παίζοντας το κεφάλι του έδωσε φανερή κατάθεση …για να έρθουν όμως αυτά τα εντάλματα από την ανακρίτρια, στην οποία είναι μάρτυρας και δεν μπορεί να τα πάρει, χρειάζεται προδικαστική απόφαση. Σήμερα κρίνεται η ζωή του κι όχι η ελευθερία του , είναι παγκοσμίως ο πιο γνωστός μάρτυρας

Δεν μπορείτε να εξετάσετε την αίτηση αποφυλάκισης χωρίς τα εντάλματα, τα προηγούμενα δικαστήρια γι αυτά ρωτούσαν, αν έχουν εκδοθεί” .

Τον λόγο πήρε και ο ίδιος ο ισοβίτης ο οποίος υποστήριξε ότι “είναι ζήτημα ζωής” να γίνει δεκτό το αίτημα μου καθώς “έχουν υπογραφεί συμβόλαια θανάτου για μένα και την οικογένεια του”.

Εισαγγελέας: “Πραγματικά εστιάζει εκεί το τελευταίο κομμάτι του αιτήματος του , στα εντάλματα σύλληψης… πράγματι στις προηγούμενες απορριπτικές αιτήσεις γίνεται ένας λόγος γι αυτά τα εντάλματα …δεν προσφέρει όμως τίποτε στην κρίση σας αν δεν συνδυάζονται και με άλλα στοιχεία σε σχέση με αυτά τα δύο πρόσωπα των εκζητούμενων. η ανάκριση όμως είναι μυστική πόσα στοιχεία να χορηγηθούν, σε αυτό το στάδιο δεν γίνεται … Σέβομαι τους ισχυρισμούς του , όμως δύο ονόματα και κάποιες κατηγορίες δεν συμβάλουν στην απόδειξη τους, στο συμπέρασμα για τον υπέρμετρο κίνδυνο ζωής… Ποια είναι η ανεπανόρθωτη βλάβη, σε τι εστιάζεται ας μας τα πει ο ίδιος ,μόνο η έκδοση των δύο ενταλμάτων δεν αρκεί ….”.

Φίλιας : τα εντάλματα περιλαμβάνουν στοιχεία όχι μόνο ονόματα . Η έκδοση τους είναι συνέπεια των πληροφοριών που έδωσε …είναι το υποψήφιο όγδοο θύμα, επτά δολοφονίες έχουμε εδώ …κι οι επίδοξοι δολοφόνοι είναι έξω. Είναι αστείο να λέμε που ελλοχεύει ο κίνδυνος …

Γλύκας : ο λόγος που έχει ισόβια σήμερα ο Γιαννουσάκης είναι επειδή δεν είχαν βγει τα εντάλματα σύλληψης των συγκεκριμένων χρηματοδοτών., καθυστέρησε δύο χρόνια η Δικαιοσύνη και δεν φταίει γι αυτό ο Γιαννουσάκης. Έχει ήδη μείνει 3.5 χρόνια στη φυλακή και χίλια μεροκάματα, πιθανολογούμε για την ευδοκίμηση της έφεσης, που σημαίνει λίγοι μήνες ακόμα στη φυλακή …είπε για τρεις , βγήκαν δύο εντάλματα γιατί ο ένας κρατείται στις φυλακές Κωνσταντινούπολης. Έχουμε έναν κατηγορούμενο που δεν ξέρω αν θα ζει αύριο το πρωί. ..ήταν οι χρηματοδότες που οργάνωσαν και κατηύθυναν, αυτό λένε τα εντάλματα ….ο ένας είναι στη φυλακή γιατί σκότωσε τους δολοφόνους της κόρης του, ο άλλος διεθνώς σεσημασμένος… αυτός του έχει κατονομάσει , με όσα ακριβώς αποκάλυψε εκδόθηκαν τα εντάλματα…

Γιαννουσάκης : Όλοι έλεγαν (αναφέρεται στα προηγούμενα δικαστήρια που απέρριψαν τις αιτήσεις του), ότι δεν πιστοποιείται ο κίνδυνος γιατί δεν έχουν εκδοθεί τα εντάλματα… και τώρα εσείς μου λέτε ότι είναι δύο απλά κομμάτια χαρτί;

Τελικά μετά την απόρριψη του Δικαστηρίου του αιτήματος του, ο ισοβίτης ,θεωρώντας προφανώς ότι δεν υπήρχε λόγος να κριθεί η τρίτη αίτηση αποφυλάκισης του από ένα νέο δικαστήριο, παραιτήθηκε από την διαδικασία .

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter