Noor1: Ένοχος ο Γιαννουσάκης, αθώος ο Κοτσώνης στο Εφετείο

Noor1: Ένοχος ο Γιαννουσάκης, αθώος ο Κοτσώνης στο Εφετείο

Κόντρα στην εισαγγελική πρόταση, αθώοι κρίθηκαν ομόφωνα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά οι Αιμίλιος Κοτσώνης, Παναγιώτης Φάρος και Βασίλειος Κουρουβάνης, για την υπόθεση του ναρκόπλοιου Noor1 που μετέφερε 2,1 τόνους ηρωίνης.

Ο Αιμίλιος Κοτσώνης κρίθηκε αθώος «με ελαχιστότατες αμφιβολίες», όπως σημείωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Κουφούδη ενώ ταυτόχρονα ομόφωνα αθώος κρίθηκε ο Βασίλειος Κορούβανης, υποναυλωτής του Noor1.

Την ίδια στιγμή, ομόφωνα αθώος κρίθηκε και ο Παναγιώτης Φάρος, πρώην πλοιοκτήτης του πλοίου. 

Μάλιστα, με άδεια της προέδρου της έδρας, αποχώρησαν από τη δικαστική αίθουσα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού.

Στο μεταξύ ένοχοι κρίθηκαν οι: Ευθύμιος Γιαννουσάκης, Γεώργιος Μπουρδούβαλης, όπως επίσης και οι τέσσερις, τουρκικής καταγωγής, που συμμετείχαν στη μεταφορά των ναρκωτικών σε αποθήκη στο Κορωπί. Ακόμα, ένοχος κρίθηκε ο Ιρανός συνοδός των ναρκωτικών, ο Κωνσταντίνος Καρτσώνης, ιδιοκτήτης της αποθήκης στο Κορωπί, αλλά και ο Σταύρος Λάγιος.

Υπενθυμίζεται πως ήταν συνεργάτης του Γιαννουσάκη που συνετέλεσε στη μεταφορά του φορτίου από το πλοίο στη βίλα της πρώην συζύγου του Γιαννουσάκη.

Κόντρα στην πρόταση της εισαγγελέα

Πρέπει να υπογραμμιστεί πως η εισαγγελέας είχε προτείνει την αλλαγή των κατηγοριών προς το δυσμενέστερο κατά του Αιμίλιου Κοτσώνη, συνεργάτη της εταιρείας Capital του Β. Μαρινάκη. Το ίδιο ισχύει και για τον Βασίλη Κουρούβανη. 

Παράλληλα, πρότεινε την απαλαλγήτ ου ιδιοκτήτη του πλοίου, Παναγιώτη Φάρου.

Η διαδικασία είναι ακόμα σε εξέλιξη με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων ως προς τη χορήγηση ελαφρυντικών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter