Nord Stream 1: Η Ρωσία άνοιξε ξανά τη στρόφιγγα – Λειτουργεί μόλις με το 30% της χωρητικότητας του

Nord Stream 1:  Η Ρωσία άνοιξε ξανά τη στρόφιγγα – Λειτουργεί μόλις με το 30% της χωρητικότητας του

Άνοιξε και πάλι σήμερα Πέμπτη ο αγωγός Nord Stream 1 σύμφωνα με την Deutsche Welle έπειτα από 10 ημέρες που είχε μείνει κλειστός για «προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης», όπως είχε ανακοινώσει ο διαχειριστής.

Τα δεδομένα της ροής φυσικού αερίου για τον αγωγό Nord Stream 1 και αναφορικά με τις παροχές από τη Ρωσία προς τη Γερμανία καταγράφηκαν στις 29.284.591 κιλοβατώρες (kwh) ανά ώρα σήμερα το πρωί (07:00-08:00 ώρα Ελλάδας), έναντι μηδενικής ροής κατά τις προηγούμενες ώρες, όπως δείχνουν τα στοιχεία από την ηλεκτρονική σελίδα της εταιρίας που διαχειρίζεται τον αγωγό.

Σύμφωνα με ένα tweet του προέδρου του γερμανικού ομοσπονδιακού οργανισμού δικτύων, Κλάους Μίλλερ, ο αγωγός άρχισε να λειτουργεί με το 30% της χωρητικότητάς του και ότι αυτή η ποσότητα είναι εγγυημένη για δύο ώρες.

 

Πρόκειται για χαμηλότερο ποσοστό ροής σε σχέση με πριν καθώς πριν τις εργασίες συντήρησης, αναφέρει η Die Welt, ο αγωγός λειτουργούσε με το 40% της χωρητικότητάς του.

H ροή φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1 στα σημεία διασύνδεσης παροχών OPAL και NEL στη Γερμανία, καταγράφηκε σε μηδενικά επίπεδα (μηδέν κιλοβατώρες / ανά ώρα) για την 21η Ιουλίου (06:00-07:00 ώρα Ελλάδας) σύμφωνα με τα στοιχεία του διαχειριστή του αγωγού.

«Ψαλίδι» έως και 15% στην κατανάλωση φυσικού αερίου προτείνει η Κομισιόν

Η Ευρώπη παρακολουθεί στενά την κατάσταση με τη ροή ρωσικού φυσικού αερίου στον αγωγό Nord Stream 1, καθώς σήμερα αναμένεται ότι θα ολοκληρωθούν οι εργασίες για την ετήσια συντήρηση του αγωγού, με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο εφαρμογής περαιτέρω ενεργειακών περικοπών.

Το σχέδιο της Κομισιόν με στόχο την αντιμετώπιση ενδεχόμενων μειωμένων προμηθειών από την Gazprom προβλέπει μέχρι και 15% μέσα στους αμέσως επόμενους μήνες.

Η Κομισιόν προτείνει σε πρώτη φάση την εθελοντική μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου, ενώ επισημαίνει ότι μέσα στους επόμενους μήνες και ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης, η πρόταση θα μπορούσε να αποκτήσει δεσμευτικό χαρακτήρα.

H Επιτροπή καλεί όλους τους δημόσιους φορείς, καταναλωτές, νοικοκυριά και προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας να λάβουν έκτακτα μέτρα για την εξοικονόμηση φυσικού αερίου.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter